Pages

@aimaniman |

28 Mac 2011

pix_middle
Selamat hari lahir buat Liyana Jasmay,23.. 
Maria farida 42 & fasha,27
Walaupun maria padaa generasi berbeza tapi tetap maintain kan.. 
teringat kata2 penceramah ladap semalam... Selamat hari lahir bukan selamat hari jadi  kerana yang kita tahu tarikh lahir tapi kita tak tau bila kita jadi?? Tuhan saja tahu..
sebenarnya bukan mama kisah pun bila tarikh lahir dia orang..
yang mama kisah ialah
28 mac 2011
  1. mama kena hantar/ faks/ emel senarai peserta pemilihan kadet bomba untuk perkhemahan peringkat negeri.. ++ penting nie
  2. mama kene latih?? kena teman2 jee.. budak2 utk pertandingan pantun pada 29 mac 2011..
  3. mama kena prepare tempat, siap skirting, fail, teks pengerusi, peralatan etc utk pertandingan pantun
  4. mama kena key in markah PK 1 yg mama x key in kan pun lagi.. penyelaras kata kalu ada kelas x key in maknanya 1 tingkatan x kan dia print hard copy result.. so? so what? pk2 lae
  5. mama kena balik gak sebelum pkl 330 petang sbb abah keja petang so my kids kena amik cepat
hah tu je pada 28 mac nie..



boleh tidak aku jadi Macam dia..

kalau la boleh jadi macam gambar kat ats nie...
lupakan segala masalah dan kerja yang menimbun-nimbun sekarang nie..
rasanya akulah manusia paling bahagiaa dan cool kalau berjaya melapangkan kotak fikiranku
tapi
apa akan jadi kalau aku lari dari beban yang ada
beban tu hilang atau jadi semakin banyak... 
bila pikir balik.. tak jadilah aku nak melupakan dan x mau pikir pasal kerja
sebab makin aku lari makin banyak kerja dan beban yang mencari aku
so
mesejnya ialah.. hadapi kerja sebagai tanggungjawab bukan BEBAN

my very 1st giveaway

opppss... jangan tersilap.. ni bukan giveaway dari blog mama aimaniman
tapi dari blog ini...myzaluvsam
syaratnya entahlae tak boleh nak kata susah tapi leceh sebab kena tag 5 kekawan
  1. cintaIlahi
  2. blogobo
  3. norliza
  4. wajah hati
  5. caripasal
  6. yus
oppsss tertag 6 plak.. x pa yer...
lpas tu kena shout kat shoumix..opps bukan le.. kene tinggal komen plak .. emmmh...
lepas tu doa2 lae biar terpilih dapat hadiah....
opps
lagi satu kena follow gak blog nie... 
so apa pikir lagi jom la join.. mana tau jadi pemenang..

Rahsia Kepuasan

puisi cintaHari ni mama nak ceritakan rahsia tentang kepuasan mama...
1.apabila  babies mama.. iman athirah, aiman syahmi & iman dahiyah menjadi anak yg comel, sihat, soleh@ah, berjaya dalam hidup dunia & akhirat
2.apabila rumah mama sentiasa macam nie .. kemas dan tenang
3.students mama semuanya dapat nieh
4.dan penat lelah mama berblog terbalas dengan ini 
insyaallah..
itulah antara rahsia kepuasan mama...

Lawak Bodoh masa SPM

kucing pun marah kalu kena paksa rela hisap rokok sebab dia tau bahaya rokok lae..
tapi n3 ni bukan pasal kucing atau rokok atau sewaktu dengannya
n3 kali nie pasal kisah masa student ambil result tadi
sejak semalam mama dah kumpul semua senarai hutang student kelas mama tahun lepas...
kumpul punya kumpul.. pagi tadi kawan mama kata..tahan result dua orang ni..
sapa kata mama
kawan mama kata yang besar2.. ada tak nama ++++q kat kelas tu.
ada..
haa lagi sorang yang org panggil 'apek'..
oh.. dia,,,
so mama pun tulis gini kat sebelah nama dua org budak nie..
vandalisme-conteng pintu tandas, gril kantin +++ denda rm50
masa dua orang budak nie nak amik result mama pun beriya2 cakap tak boleh
tup tup.. datang sorang mamat nis
cikgu.. saya nak result saya..
nah..+++ bebelan mama
kawan mama pun datang 'u dah bagi ke result si***** nie?
dah
haaaaa!!!!
alamak.. mama x dapat latest infomasi.. rupa2nya bukan 2 orang budak tu.. 
budak yg mama bagi result tu yg vandalisme...
ok.. mama nak minta mahap la kat ekorang sebab tuduh dan tahan result untuk 1/2 jam
x buat lagi yer..

Result SPM 2010

Hari ni sebenarnya malas nak tulis n3 tapi tulis juga sebab tak mau blog ditinggal lama2...
Hari ni balik dah pukul 5++ petang.. yang sepatutnya boleh balik pukul 2++
Tu yang geram kalau ada orang kata keja cikgu untung sbb kerja sekerat hari
Rasa nak bawa orang tu tengok kerja cikgu zaman sekarang...
Dia orang kata tu cikgu zaman dulu-dulu kot yang kerjanya mengajar dan balik lepas mengajar...
sekarang tugas cikgu entahlah.. nak jumpa anak pun x sempat..
apa taknya.. 
pagi tadi result spm keluar.. alamak gambar x leh nak diupload x tau napa..
lepas tue pukul 2 sampai pkl 5 plak mesyuarat bomba
tapi 
mama lega sebab perkhemahan 4-7 april nie dipospone Jun/Julai.. alhamdulillah
boleh lae dahiyah besar sikit sebelum mama tinggalkan dia x tdo dengan dia sbb mama kena p camping
lepas tue bermakna mama x payah gak pk pasal nak cr transport nak bawa budak2 p camping 
dan banyak lagi benda2 leceh pasal camping ... syukur betul
bab SPM pulak...
pagi2 mama dah ponteng kelas.. mama bagi kerja trus mama p bilik gerakan
kenapa?
mama nak tau result punya pasal la..
mama koyakkan kertas result supaya senang nak bagi pada budak2 nanti
pas tu mama lekas2 buat analisis berapa dapat a,bc,d,e..g
tapi analisis x susah sbb graf kelas mama x da yang a/b/c.. smua d..e..n g,,,fail lae
tapi mama syukur sbb 2 kelas tahun lepas..cuma 3 yg fail..
tapi frust gak sebab ada gak yg fail..
kalu boleh jangan lae fail yer spm candidates this yer..student 5C, insyaallah..
ni la antara gambar yang dapat mama snap.. mama sibuk sebab nak bagi result lagi nak edar majalah lagi..
nak print hal perkhemahan lagi..
ok...
Sume anak murid mama spm 2010..tahniah 
dan kalu makan nasi minyak jangan lupa antar kad

jom makan dengan Iman & aiman

 Jom makan? Iman ajak nieh... haa kalau gambar nie boleh teka tak kita ni pempuan ke lelaki???
 Woew sedapnya makan... sampai menjilat 3 jari..... milo ais pun dah nak abis
x cukup jilat jari... jom jilat sudu plak..
tapi cuma dapat tengok aja sebab makanan dah habis..
tolong tengok jer yer...

ALAHAI ANAK MAMA

Kalau berpacaran...itu tanda orang berIMAN





Kalau berpacaran
.................(x ingat senikata)
duduk rengang-rengang
jangan pandang-pandang
---------
itu tanda orang berIman...

Lagu yang paling iman suka nyanyikan utk iman junior...
Dia perasan yang lagu tu lagu dia sebab dalam lagu tu ada nama IMAN...

Iman Dahiyah.. tak sangka dah 5 bulan 3 hari dah  umur dia
dulu mama selalu amik gambar dahiyah masa baby... lepas tu lama tak amik
bila amik lagi.. tanpa mama sedar anak mama dah besar.. dah pandai pegang puting kosong
dah pandai meniarap.. kepala dah tegak... leher dah kuat
dan penting sekali.. tambah montel pipinya
dan tambah sepet matanya...

Mama sayang dahiyah...

ULTRAMAN WAFIQ VS IMAN

hie iman hie wafiq
 Ni gambar Iman dengan sepupu dia wafiq kat burger king KLIA masa jemput nyenyek salela balik umrah
 Ultraman wafiq mula nak kembangkan sayap 
Ultraman wafiq dah tunjukkan kehebatan menghalau musuh drpd menganggu iman...

Iman dengan wafiq nie sepupu.. beza umur dia orang.. iman tua 4 bulan dr wafiq.. sebab tue nampak iman macam lebih tinggi tp masih kurus gak sebab dia suka Barbie Anelka.. kartun cute yang dia minat... sebab tu setiap hari sabtu & ahad pukul 1130 pagi, tv channel 615 memang dia punya.. tak da sapa boleh tukar..

hie iman & wafiq


 Iman gatal leher walaupun aircond KLIA sejuk sbb dia panas dengan orang ramai sangat ari tue
 Lega... baru lepas p bilik air sebab ari nie iman tak pakai pampers.tahniah. sebab berjaya
 x kencing dalam seluar..
Iman macam mak mak.. suapkan anakdia makan.. bukan anak tapi adik sepupu dia.. adik wafiq.. Imran..

Lawak Boy atau Girl?? (2)


Sis Nad... sis terrer la sbb bleh teka... tapi cuba lagi sekali yer..
oleh sebab sis nad dah dapat teka lawak B @ G .. so mama aimaniman nak buat versi 2 plak..
cuba teka gambar aimaniman kat bawah ni plak yer... alaa klik http:// bawah nie... haa pandai dier...... 

Result spm 23.3.2011..berdebarnya


akhirnya result spm 2010 akan diumumkan esok.. semua tandatanya akan terjawab esok
awal2 lagi semua form teacher form 5 2010 dah sibuk
  1. cari senarai tak bayar yuran.. eleh.. cuma rm33.50 pun utang..
  2. cari senarai x bayar kelas tambahan .. rm100
  3. cari senarai x pulang buku teks.. tengok senarai harga.. banyak tut..
  4. cari senarai yang beli majalah
  5. buka kaunter masing2 untuk student amik result..
  6. pas tue cr sijil berenti n surat akuan sekolah 
  7. pas tu pas tu pas tu... ntah lae berserabut kepala
tapi harapan cuma satu.. semoga..
milik semua spm 2010 candidates esp 5d & 5k 2010
jumpa kamu esok.....

Mengapa harus kalah



bila baca isu hangat sekarang ni.. terdetik di fikiran mama aimaniman

  1. kenapa saiful bukhari yang muda belia harus kalah kepada abang/ uncle anwar
  2. kalau mama muda.. kuat.. bertenaga.. mama hentam je senjata lelaki tu dan lari...
  3. saiful tak fikir ke hati wanita... lepas ni saiful memang bersedia ke tak mahu wanita dalam hidup saiful? issh dik... wanita pelengkap diri lelaki tau... tapi kalau berita saiful macam nie, sebagai wanita yang original.. rasa tak mau terima saiful lagi... 
  4. kalau nak difikir, kekuatan tenaga saiful jauh lebih lagi berbanding uncle yang dah tua.. so mata saiful terpanah oleh kekuatan wang ringgit dan kuasa uncle ke.. tak logik kalau diri muda belia dengan kekuatan luar biasa merelakan diri diperlakukan sebegini atau suka sama suka? atau.. entahla dik...
hari nie.. sempena menjelang pilihanraya sarawak .. timbul lagi berita sensasi menggambarkan kecetekan pemikiran rakyat malaysia yang matang... kenapa datuk k.. tiba2 muncul sempena pilihanraya sarawak.. kenapa tak muncul semasa kes saiful menggelegak dulu? alkisah saiful dah suam2 kuku baru datuk k muncul ..  kemunculannya bersama kepanasan isu pilihanraya sarawak pulak.. so tak terpikir apa2 ke...

TERKINI @ 05:31:29 PM 21-03-2011
March 21, 2011


 ok.. tak payah cerita panjang2.. sebagai rakyat malaysia yang matang.. fikir dan renunglah segala keterbetulan yang berlaku akhir ini sempena menjelangnya pilihanraya.......


Aku dah bosan dengan Nuffnang

napa semua orang 
 ????
mulai saat ini.. ketika ini... jam ini
mama nak say gud bye pada Nuffnang gliteratti
napa?
 mama x pernah dapat nieh.. 
yang mama dapat cuma...
ni pun banyak... earning mama cuma RM0.95 jee.... dah berminggu2...
kalau g2..lebih baik mama tampal banyak2 iklan lain.. x jadi gliteratti pun x benda... jadi pun bukannya ada apa pun... ni ayat orang frust abis nieh....

BoBoiBoyTv3 vs Upin Ipin NTv9

 
                                      vs                                           
Kalau nak tau tentang BoBoiBoy baca n3 nie....
Kalau nak tau pasal upin ipin... tak payah cerita lae sbb sumer anak zaman nie dah tau...
cuma n3 kali ni nak komen sikit pasal n3 kat blog atas tue...
dia kata BoBoiBoy saingan Upin Ipin... alaaa kata iman.... alaa kata aiman.. alaa kata banyak kids lagi kan??
sebab apa.. sebab upin ipin dah membesar bersama mereka.. watak mei ling.. jarjit.. kak ros .. opah.. malah pantun jarjit sentisa bermain di bibir anak2...
nak tau lagi?
so tekan kat url mama di bawah yee....

Anugerah Maha Berharga

KENAPA ADA MANUSIA TEGA 
MELAKUKAN SEDEMIKIAN???
MUNGKIN ISU NI DAH LAPUK TAPI TAK PERNAH LAPUK DARI DILAKUKA OLEH MANUSIA BERSIFAT HAIWAN
BERSYUKURLAH KERANA ANAK KITA

Celoteh Aiman Kecoh

 ni gambar masa bezday aiman.. bukan yg buka periuk nasi yer... bukan yg baru nak bersila... aiman yang kaki kanannya melunjur tue... 5.11.08 dob .. so 5.11.10.. masa pic ni disnap umo dia dah 2 tahun.. masa nie mama seram+kecut+++++ coz masa ni aiman kalau nak kira butir yang dia cakap boleh dikira pakai jari manusia tak payah guna dua2 tangan!!! kakak dia plak cakap nak dikira butir2nya kena ulang jari kaki tangan 200 XX... Bayangkan lae hati mana tak kecut, anak dah umo 2 tahun tapi x banyak perbendaharaan kata lagi.. 
mula la mama terpikir macam2 :
Sebenarnya apa yang mama pikir.. nak tau? jom klik lagi...

Mengapa Merokok Abah


Persoalan nie khas ditujukan kepada abah, atuk tekam, abang2.. pokcik2.. sumer yg menghisap rokok
Napa la hisap rokok abah...
Nanti abah jawab....

Aksi bertudung



Tengok tarikh pict tue... 9.10.09... napa yee???
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Template Edited By Cikgu Ma ♥ All Rights Reserved ©Aimaniman 20/12/2012