Pages

@aimaniman |

Imanku di Perhimpunan Sejuta Belia



Korang p tak PSB kat PutraJaya??
Kalau korang pergi semalam mesti jumpa Imanku...
Tak sangka Imanku bertambah2 gedik..
Semuanya tembam2 n kecoh2
Apa taknya.. sumer benda dia orang nak.. dr sikecik sampai sibesar..
semua imanku pandai dah..
tu lae imanku sayang

Rahsia kuat makan?

 Apa Rahsia kuat makan??
JAWAPANNYA SONANG AJO..
sebab mama ada bungakuuu n kumbangkuu...
bunga2 n kumbang ni lae yang membuatkan selera bertambah2..
tak caya? cuba lae letak bunga2 n kumbang kat atas ni kat sebelah nuun, tentu selera pon bertambah
kalu bunga2  n kumbang nie x derk, pasti lauk sodap mana pun selera x da ..
tu le keistimewaan bunga2 n kumbangkuuu..

Apa rahsia Cikgu ni?

Semua tersenyum .. napa sorang nie terjengah2 nie.. apa rahsia dia??
haa.. baca kisah nie.. kredit utk.. mini
Guru Tadika : Daniel..!! simpan robot tu dulu..belajar baru main..
Guru S.Rendah : Aiman..!! turun dari meje tu..duduk kat kerusi..
Guru S.Menengah : Syafik..!! tolong kejutkan kwn sebelah kamu..
Datang sekolah je..
Guru Tadika : Yea2..!! cikgu dah datang..
Guru S.Rendah : Cikgu meh saya tolong angkat kan buku cikgu..
Guru S.Menengah :AlaMAK..cikgu ni datang pulak hari ni..
Buat latihan dalam kelas..
Guru Tadika : Cikgu..nak kaler macam ni ke..?(..lepas sorang2..)
Guru S.Rendah : Cikgu jangan la bagi banyak sgt latihan..
Guru S.Menengah : Zzzzzzz...  
Kalau kene marah..(..cakap dalam hati..)
Guru Tadika : "..Kene senyap kang cikgu marah lagi.."
Guru S.Rendah : "..Xpe balik kang bagitau mak kite.."
Guru S.Menengah :"..Siap la tayar kete ko aku pancit kan.."  
saya bakar cikgu...!!
2-3 tahun dulu.. kalau tak puas hati.. kereta cigu jadi mangsa.. zaman nie.. tahun 2011.. x cukup kereta.. 
cikgu sendiri dijadikan mangsa.. 
tu la mulut budak sekolah menengah zaman sekarang.. 

Terima Kasih Cikgu dan Selamat Hari Guru 2011

Tak da sapa nak ucap.. so mama aimaniman ucapkan pada diri sendiri "Selamat Hari Guru, Cikgu"...
Walaupun n3 nie dah basi.. tapi x pa lee.. ni baru ada masa nak tulis pasal Hari Guru kat sekolah 
mama aimaniman
Sambutannya sederhana je.. tapi tetap meriah dan special kerana sambutan pada tahun nie dikendalikan oleh budak2 kadet bomba... puas dah mama aimaniman kecut perut dua minggu memikirkan mampu tak.. tapi akhirnya budak2 kadet bomba menunjukkan komitmen yang maha jitu.. so kredit untuk korang.. sumernya bess.. sume cigu kata bess.. syarfa n diana kredit jd pengacara yg baik.. naim lafaz ikrar ok.. naim n azzran walaupun kene berlari nak naikkan bendera n ikrar tapi mampu buat terbaik.. fatin, syidah, firdaus, sufi, zul, n de gang (sumer gang kawad) tq so so so much sbb buat yang terbaik...
Walaupun x dapat sambut kat kerusi cigu2 tapi mama aimaniman rasa lega.. sumernya berkahir dengan baik n lancar.. kredit pada budak bomba n kredit pada baju uniform baru sekolah...
cantikkan cigu2 pada hari cigu,,,,,
cuma yang pilunya
1. 2 orang cigu lemas kat trengganu
2. 1 cigu nahas kereta bertembung bas
tu yang mama baca kat metro semalam...
innalillahiwainnailahirajiun..
jasa cigu x kan dilupa.. bak kata pepatah..
harimau maati meninggalkan belang 
cigu mati meninggalkan jasa..
amin..

Mengapa persembahan Kadet Bomba Ditolak?

Kami dah berlatih dah dua minggu.. berlatih pun tepi longkang.. punya lae bersemangat..
Dua minggu mama aimaniman balik lambat hari rabu.. time perjumpaan koko semata2 nengok depa berlatih..
hari rabu sebelum minggu hari guru tu dapat gak pegang mic.. mama rasa macam boleh menang
dengar suara fatin .. syidah n de gang memang bess.. rasa boleh kalahkan acap...
tapi frust la sbb hari jumaat mama aimaniman x stayback untuk final rehearsal... x larat nak tunggu sampai 330 sedangkan jumaat balik 1230... apalagi... kedet bomba x diterima lae sbb  x p rehearsal..
alasan takut lari schedule...
frust apa..
penat2 je kita orang berlatih.. terutama budak form 1 macam nak nangis
yang form 5 rasa terkilan lae sbb dah final year lpas ni mana ada pluang nak naik pentas nyanyi2..
masing2 ngan kerjaya masing2.. lain lae kalu target nak jadi penyanyi kot??..
x pa le fatin,.. dedicate je le lagu yg awak reka tu tok cigu2... 
jgn frust sangat tawww...

Tanya sama Iman

Hari nie mama aimaniman mula memblog semula kerana hari nie balik awal..
Sebenarnya tadi p taklimat ULBS.. lepas taklimat terus amik laptop p update blog yang dah lama tak dibuka
Bukan sebab dah boring tapi sebab x da masa.. memang masa tetap 24 jam sehari tapi banyak benda lain yang kena didahulukan.. so blog nie entah kerja yang ke-1000 berapa entah..
tajuk n3 ari nie tentang Iman vs Tok Ajis..
masa tok ajis p rumah iman... iman bengang sebab.. p tanya iman sendiri la yer..
sambil2 tu ada gak gambar cup cake special tu.. adiah drpd syiqin 4K sempena ari guru... 
tu je nak crita .. nak tau sapa menang tok ajis vs iman..??? p tanya Iman lae..

Dulu aku dipeluk, diraba, digosok, ditatang, diriba hampir setiap hari..kini..?

Hari ni genap entah berapa hari aku tak berblog... pagi tadi aku ngajar rumusan tentang manfaat berblog so tangan nie terasa gatal plak nak tulis n3.. so inilah n3 terbaru hasil idea yang semakin menghilang dek kesibukan harian aku.. ke sengaja menyibukkan diri?

Semuanya pasal gambar kat atas ni lah
Esok Hari Kecemerlangan PMR / SPM 2010 kat sekolah aku
Punyalah sibuk aku buat buku program sampai berhelai2 last2 yang diterima hanya sehelai pamplet aje
so terpaksalah aku mampat n padatkan segala info dalam sehelai pamplet..
aku terasa rugi gak penat lelahku beberapa arie.. tapi dek bajet..
sumernya kene la di 'cut2'..
opps
rasanya keluhan aku ni x der kaitan apa2 ngan tajuk n3 ,....
Dulu aku dibelai.. kini aku dipinggirkan... dulu aku disayang, kini aku dilupa
dulu aku dipeluk, diraba, digosok, ditatang, diriba hampir setiap hari
tapi kini aku hanya jadi bahan simpanan..
malah ada yang buang aku...
inilah nasibku.. sikukur dan silesung...
ha ha haaaaaa
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Template Edited By Cikgu Ma ♥ All Rights Reserved ©Aimaniman 20/12/2012