Kenapa suami perlu menghargai isteri

July 11, 2011

Si suami memandang wajah isteri di kala mereka sedang tido and berbisik dalam hati Ya Allah syukur kerana isteri ku sihat dan mampu menjaga anak anak ku . Yes dont lie to me ...this story leave a very deep wound in your heart but no worries the wound can heal . Sebab itu la yg Moon rasa bila lihat Isk n Yaya my kids ...but hati ai pedeh bila tgk Rafiq sebab dia tak dapat apa yg Isk n Yaya rasa ..i cry everytime menaip kisah mereka ...naluri seorang isteri n naluri keibuan tew menguasai diri and i know u ols pun nangis jugaks . Yer Allah ciptakan wanita ngan sifat kasih sayang yg besar ...ia nya satu nikmat yg indah bukan ..

Bila mama baca n3 ni dr blog ni  tu pun sbb encik ben kata blog di best.. memang pon bess... mama klik gambar kat side bar blog cik sakura tuh.. lagi sonang klik link atas jerh... mama baca sumer n3 pasal cik norma nieh, pasal suami dia yg kuat+tabah+cekal++++ pasal anak dia Rafiq yang comel.. ciannyaaaa.... smoga norma lekas sembuh dan dapat melawan penyakit yang maha kejam nieh.. smoga sumer bloggers yg baca mendoakan kesihatan beliau insy.. smoga Rafiq dapat belaian n kasih sayang dr tangan norma sendiri.. mama x mau pk macam mana rafiq tanpa norma... 
kat atas tu mama copy n paste sebahagian drpd n3 kat blog nieh.. smoga suami2 yang baca.. akan menghargai isteri masing2.. jangan asyik nak cr kesalahan isteri je sbb insan kerdil yg banyak buat salah ni lah yang memberi sinar pada kehidupan seorang lelaki, insan kerdil nilah yang memberikan title ayah buat seorang lelaki, insan inilah yang menjadikan seseorang lelaki tersenyum puas melihat anak2nya berjaya...dan 10101 macam lagi pengorbanan insan kerdil nieh.. kalu kita tak rasa macam Talib rasa.. kita x kan dapat menghargai isteri kita.. so baca lah n3 menyayat hati nieh dan doa sama2 kay... 

You Might Also Like

2 Comment

  1. alhamdulillah... sebar-sebarkan ye akak..moga dipermudahkan urusan kak norma sekeluarga...ameen..

    salam kenal~ :)

    ReplyDelete
  2. ya lae.. sakura.. akak kesian sangat2 kart dia tu, smoga Allah berikan dia kemudahan dan ketabahan ..

    ReplyDelete

Komen mencerminkan diri kita. Segala komen yang ditulis diucapkan ribuan terima kasih. Jangan serik untuk menulis komen demi kebaikan bersama.

PING

CK Free Auto Backlink My Ping in TotalPing.com Personal Blogs
best blogs

Popular Posts

Blog Archive

Labels