Klik@Lazada

nuff

AFB Feeds

Fenomena Malam Jumaat

Cikgu Iza | September 30, 2011 | 1 Komen |
Fenomena Malam Jumaat

oppps... 


MJ dipenuhi dengan membaca Yassin...


Setiap pagi Jumaat ada majlis bacaan yassin di sekolah
Pagi tadi ada majlis Khatam al-Quran & Masih Ada Yang Sayang
Tengok.. kreatifnya guru2 sekolah ni .. tak payah buat majlis di hotel-hotel.. mana ada peruntukan...
Di atas simen ..bentang tikar pun jadi...


Majlis Iftar Jamaie pulak di kantin.. tak payaah la di hotel2..
Itulah cikgu.. sebab tu mama jadi cikgu .. mana ada keje lain majlis Iftar Jamaie kat kantin je..
cuba sebut??? cikgu sekolah jugak..


Iman Blogger Prihatin

Cikgu Iza | September 29, 2011 | 15 Komen |
Santai Bersama BEN ASHAARI

Jom join segmen Saya Blogger Prihatin..
Aimaniman sokong Tabung Kemanusiaan Somalia IRM demi kemanusiaan sejagat.. Pada Iman tak da gunanya jika kita beraya dengan gembira dan makanan melimpah ruah tapi ramai insan lain menderita.  Jadi kongsilah kegembiraan kita semua di sini.  Moga-moga perkongsian walaupun sedikit ini mampu memberi sinar cahaya kegembiraan pada wajah2 insan berhati waja di somalia, insyaallah.


Renungan nun jauh ibu dan anak ini meminta simpati daripada kita semua...
Di website ni anda berpeluang untuk menjadi sukarelawan atau menderma.. so tepuk dada tanyalah selera...
Jom blogger prihatin....


Beraya di kampung Online Facebook

Cikgu Iza | September 29, 2011 | 1 Komen |

Raya tahun ni balik kampung ke tak ke???

Adakah kerana syawal di kampung halaman kesemua aktiviti FB, Twitter, uTube.. up trafik dll tergendala?  Adakah kerana tak dapat berFb dengan buah hati menghalang niat anda untuk beraya di kampung?  Adakah anda risau seminggu beraya, akaun Nuffnang anda akan berkurangan?.. Janganlah kerana semua tu tak ada,

anda bertindak macam ni   

Kesemua persoalan ini akan terungkai di sini... anda puas hati? alhamdulillah... Tentu anda nak tau siapa yang dapat membantu anda merungkaikan masalah di atas.. klik sini.. terima kasih daun keladi kepada mr X kerana menyelesaikan masalah ketiadaan tenet di kampung selama musim raya ni..

Balik beraya dengan insan tersayang??  Tak malu ke kalau kereta kita berdebu..? Nak tolong menyinarkan kereta anda macam kereta baru sentiasa? Tak susah.. ada tipsnya...

ok.. kepada semua yang bakal balik beraya di kampung...,
memandu dengan selamat dan jangan risau2 lagi.. balik kampung tak bermakna tak boleh jumpa awek di FB..


Berbuka bersama Beautiful menyelerakan

Cikgu Iza | September 29, 2011 | 5 Komen |

eh.. sachet apa ni... mama tak makan apa2 makanan tambahan pun.. tapi amat menyelerakan berbuka ni
Buat pengetahuan semua, berbuka walaupun sedikit aja tapi amat menyelerakan jika fikiran kita tenang,..  Kenapa fikiran mama tenang?.. Biasalah kalau hati gembira, tentu fikiran tenang kan? Jadi mama nasihatkan.. jika fikiran tak tenang, carilah alternatif berkesan untuk menenangkan fikiran kacau bilau ni... Fikiran mama tenang kerana....

haaaa... taw dah? tu laa.. 
mama dah ada alternatif berkesan nak buang segala lemak yang bertepek di badan mama ni...
jom la guna PB...


Bonus untuk Beautiful

Cikgu Iza | September 28, 2011 | 2 Komen |

Hari ni cuti umum sempena Nuzul al-Quran di Selangor, jadi mama gunakan hari ini untuk meronda2 la cari sesuatu yang best untuk digunakan untuk raya... mula2 tu tak ada apa2 perancangan pun... tapi entah kenapa tak semena2 mama telah tertelefon seseorang bernama  

Shelyzasulaiman ni...pot pet pot pet.. akhirnya... mama pun terbeli la benda nie...


siapa taw apa bendanya ni?.. mama x la beli banyak tuw, cuma 1 beg jee.. tak tau?...


Cara Pakai Yang Betulpakai apa? jom tengok...nak taw caranya? tekan kat http:ezaiza di bawah ni


Kisah Tragis 15 Ramadhan

Cikgu Iza | September 28, 2011 | 0 Komen |

Pagi tadi di kelas 4d


Aku memang dah semulajadi dianugerahkan dengan suara yang kuat dan power untuk membebel..
Masa mama edar kertas latihan dan selepas tulis soalan kat papan hitam, 
mama lihat ramai budak kat belakang kelas.. 
mama tegur suruh duduk..(gambar 1)
Balasan dia orang... 
korang baca la dialog kat (gambar 2).. pakai tuw.. mama tegur dia cuba nak pakai contact lens
dammmm... pukimak dilontarkan oleh murid terhadap cikgu!!!
Peristiwa tragis ni bertambah tragis apabila mama minta budak berkenaan p jumpa sorang kawan mama
Budak tuw jumpa... mama pun teruskan je kelas.. bla bla bla...
Bila waktu habis, mama jumpa kawan mama
pa hal tadi?
bla bla bla.......
aku tak maw jadi isu lagi, budak2 tuw x suka engkau membebel, dia orang tak boleh masuk kalau ekau membebel marah2... takut jadi isu dia orang bg taw kat pentadbir, susah engkau...
???
apa hal ni??? kawan mama sendiri percaya cakap budak..
ntah apa yg dia bg taw kat kawan mama agaknya sampai kawan mama pun percaya yang mama membebel x tentu pasal... cuba korang bayangkan kalau budak x belajar, budak kurang ajar... cikgu harus senyum je ke?
kreatipnya budak sekarang...
cikgu cuma kata bagus ... kreatif awak.. teruskan...dan terus mengajar pot pet pot pet je
kalau tak.. cikgu kene kata 'pukimak'...


Bonus Raya dah Masuk

Cikgu Iza | September 28, 2011 | 0 Komen |

Semua kaki dan tangan kerajaan jom la check akaun kat Maybank2u...
Bonus raya dah masuk lae,1/2 bulan gaji la.. alhamdulillah, panjang  akal mama nak ke mana balik sekolah 
tima kacih kerajaan...akhir taun ada bonus budak sekolah plak yer...
Kalau nak taw bonus masuk ke belum... chek klik sini.... 
oppps jangan marah, kongsi sikit duit bonus tuw..

Berbuka dengan Lee Chong Wei Tidur dengan Iman

Cikgu Iza | September 28, 2011 | 0 Komen |

Fuuuh kenyangnya, dah berbuka puasa..ops x puasa. tadi dah minum super air ni tok tenaga tambahan
?
?
?
?
?
??
?
?
ops... abis lawan ngan Lin ....
Apa laa... Lin ni main best sangat sampai Lee x boleh2 kalahkan Lin. tak pe Lin kita jumpa kat Olimpik London 2012 ye.... Tu la, tadi mama berbuka dengan lee chong wei... glemer tak? sambil makan sambil tutup mata dan telinga sebab berdebar2 terutama masa rubber set... dah 21-21.. pas tu 22-22.. last2 kalah gak lee ni... x pa la belum rezeki lagi.. kalau tak mesti balik ni dapat tan sri plak kan datok????
Lepas abis berbuka ngan datuk Lee... mama pun mandi dulu.. nak taw mama mandi ngan sapa?
selepas mandi....mama layan facebook kejap.. apa ada kat fb mama??
sekarang ni barulah mama tidur dengan iman...tu la untungnya mama setiap malam tidur dengan iman... korang semua kalau x baca doa dulu silap2 x tidur dengan iman... tapi mama lain... apa lainnya????
nuffnanger image
ni la iman mama... setiap hari mama tidur dengan Iman..
korang layan la mama yang separa bengang nie.. nak tdo tapi keja banyak.. 
esok takut kene observe...so kene study sikit....

Gereja Malaysia Pemurah Masjid Pelokek?

Cikgu Iza | September 27, 2011 | 0 Komen |
MBPJ Tak Pernah Lulus Gereja DUMC

Kalau nak tengok wajah2 mereka... klik je kat atas ni...

Walaupun berita ni dah agak lapuk tapi masih panas kan? Mama nak kongsi cerita ni lama dah tapi lupa je... Jadi pagi sabtu time anak2 blom bangun ni.. mama amik kesempatan la nak kongsi pengalaman mama....

Mama pernah mengajar di Johor. Kat sana, calon-calon SPM akan diberi tuisyen percuma oleh Yayasan al-Bukhari.  Adalah tuisyen bebayar untuk cikgu2 bagi mata pelajaran fizik, kimia, bio etc..La ni mama mengajar kat Selangor.. Tak taw aa negeri2 lain... baru2 ni mama diberi borang untuk diisi oleh murid miskin kelas mama.  Borang Biasiswa daripada Yayasan Buddisme!!!! Mama pelik+ajaib. Mama tanya kat sumer orang, mama tanya kat murid mama... nak ke korang duit dr dia orang? takkan dia orang nak bagi duit sesaja je.. kalau dia panggil untuk ceramah motivasi ke silap2 ceramah tentang agama dia orang... tapi isu ni senyap je dan budak2 isi borang dan x taw aaa duit dah guna tok makan pakai kot....

Mesejnya kat sini : Yayasan orang Melayu Islam bagi biasiswa berbentuk tuisyen kat budak2 pandai yg amik Sains Teras untuk tuisyen..kebiasaannya budak2 sains teras dari keluarga ok... yayasan Budisme plak 'pandai'  bagi duit kat budak2 miskin....

tolong respons... mama pening nie...
bukan takat gereja.. mereka dah masuk ke sekolah2 taw...



Tabung Asyraf Haziq & Nurul Dahyatul

Cikgu Iza | September 27, 2011 | 0 Komen |

Kisah adik Asyraf Haziq penuntut Malaysia di London

vs


Kisah adik Nurul Dahyatul

      Kisah kedua2 orang adik ni menjadi berita utama dalam akhbar harian dan kaca televsiyen Malaysia sebaik2 sahaja peristiwa berlaku.  Perbezaannya, kisah pertama berlaku di Kota London, jauh dari Malaysia dan  jauh daripada ibu bapa terhadap seorang penuntut Malaysia yang tidak berdosa tetapi malang berada di tempat kejadian dan turut menjadi mangsa.  Alhamdulillah, ibu bapa adik berkenaan telah 'diterbangkan' ke London untuk melawat anak kesayangan.  Sebagai ibu bapa, tentulah risau akan keselamatan anak lebih2 lagi di perantauan.  Justeru, keikhlasan pihak tertentu yang 'menerbangkan' ibu bapa mangsa amat dihargai.  Diharapkan kedatangan ibu bapa ini menyuntik semangat Haziq untuk terus belajar.
        Kisah kedua, berlaku di Malaysia, berlaku di tengah2 ahli keluarga yang sepatutnya melindunginya tetapi telah bertindak di luar batasan kemanusiaan sehingga berlakunya kejadian yang tidak diingin seperti itu.  Lama mangsa berada di hospital dan akhirnya beliau 'sembuh' tetapi wajahnya tidak sesempurna dahulu.  Kisah ni mama pernah lihat di NLKO tv 9, adik ni menjadi tetamu jemputan.  Kisah ni turut dibincangkan dan dikemukakan oleh pengacara NLKO kepada seorang pakar kecantikan dan dr kulit tersohor yang menjadi tetamu dalam segmen NLKO.  Menurut doktor tuw, beliau 'sanggup' dan mampu membantu.. tapi apa kesudahannya? Mama rasa, kalau setakat membuat pembedahan kosmetik, tak tercabar kepakaran ramai doktor prihatin di Malaysia ni, malah banyak lagi kes yang membabitkan nyawa yang telah berjaya dirawat, apatah lagi kes pembedahan kosmetik... Justeru, rakyat Malaysia ayuh berganding bahu membantu adik yang memerlukan ini.
       Kedua2 kisah ni agak sama senarionya, kedua2 adik tuw merupakan mangsa keadaan, cuma seorang nun jauh di perantauan dan seorang di tengah2 ahli keluarga sendiri. Jadi kepada rakyat Malaysia dan juga insan yang prihatin, harap2 dapat membantu mereka berdua.. jangan membantu hanya kerana untuk mendapat nama.  Insyaallah bantuan kita akan 'dicatat nama' oleh-Nya.  

“Sebab itu, kami berusaha membantunya dengan mewar-warkan mengenai kewujudan Tabung Derma Kilat buat Muhammad Asyraf Haziq yang dilancarkan Kelab Umno London, kelmarin untuk semua warga Malaysia tahu.  “Kami juga menggunakan medium ‘online’ seperti laman sosial dan sebagainya untuk menyebar maklumat mengenai perkembangan dia, malah kita paparkan juga video serangan dihadapinya yang diambil daripada youtube,” katanya yang ditemui pada sidang media oleh Ketua Penerangan Umno,
Datuk Ahmad Maslan di sini semalam  ---- Harian Metro

vs


TABUNG BANTUAN PULIH WAJAH NURUL DAHYATUL FAZLINDA – YPU

AKAUN : 13053010003071 (Bank Islam)

TEL : 09 – 6242424 / 013 – 9216897 (En. Hairulnizam)  --- GaleriPenerbitTv


Nuffnang minta tolong sebar-sebarkan

Cikgu Iza | September 26, 2011 | 0 Komen |

Let Your Voices Be Heard


Nuffnang minta jasa baik semua untuk ceritakan tentang zaman remaja yang penuh dengan dugaan dan pancaroba ni untuk tatapan semua semoga boleh dijadikan iktibar..

Bettul kata orang "zaman remaja hanya sekali"... sama juga zaman muda hanya sekali.. zaman ni tak kan dapat kita ulang.. zaman yang penuh keseronokan dan penuh keajaiban.  Sebab itulah remaja suka mencuba untuk memenuhi ruang zaman remajanya dengan sesuatu yang menyeronokkan.. Bayangkanlah kalau bloggers semua berada di tempat mama, x sedih ke tengok anak remaja kita 'hanyut'?? Paad mereka keseronokan masa sekarang yang dikejar.. Yang lelaki dan perempuan duduk bersama, bertepuk bertampar.. bila kena marah jawab balik "emak kita pun tak marah",...dalam kelas asyik tidur dengan alasan 'cari duit'.. macam2 lagilah...

Sebagai insan yang dekat dengan remaja ni, mama x boleh butakan mata dan pekakkan telinga saja, walaupun mama rasa usaha mama macam anjing menyalak bukit tapi sebagai insan yang ada anak, mama x maw anak mama jadi macam tuw so mama bermula dengan menyedarkan anak2 orang lain juga agar ada orang dewasa lain yang akan menyedarkan anak2 mama apabila mereka remaja nanti .. insy..


Alhamdulillah Tercapai Hajat Siti Nurhaliza

Cikgu Iza | September 26, 2011 | 0 Komen |
Tiada Keraguan! SimplySiti Sah Halal, Selamat - JAKIM


Alhamdulillah, akhirnya tercapai juga hajat Datuk CT... Hajat apa? Dapat baby ke?.. Insyaallah Datuk CT, selagi kita berusaha Allah akan tunjuk jalan...Tapi entri ni bukan tentang hajat beliau nakkan anak...Sebenarnya, hajat beliau untuk menyebarluaskan barangan dia, SimlyCT tu, almaklum sejak akhir2 ni macam2 dugaan menimpa.. so bila pihak ni dah kluar statement :

Tiada Keraguan! SimplySiti Sah Halal, Selamat – JAKIM

Alhamdulillah... satu je pesanan : kita jangan dengki kat orang kerana Allah lagi besar kuasanya... biarlah orang tu berjaya, tu dah hak dia atas usaha dia, kalu kita nak jd macam dia kita kena aar berusaha keras nak berjaya bukan berusaha keras nak jatuhkan orang.......


Comment Luv Pendengki

Cikgu Iza | September 26, 2011 | 0 Komen |
commentluv-premium-beta
Comment Luv Pendengki

Mama frust sangat sebab.. semalam mama beriya2 nak pasang comment luv kat blog.. study punya study.. siap buat printout supaya senang nak ikut step by step.. akhirnya..... taraa.... tengok aa sendiri blog mama ..


haa tentang komen tuw... sejak 2-3 minggu ni mama suka sebab komen mama paling kurang pun 11 kee... sukaa ar tu... tapi sejak guna comment luv... komen makin kureng, makin tak der...
sedih tau.. 
taw apa sebabnya? cerita siket?

Ben Ashaari ajak Teka dan Menang

Cikgu Iza | September 25, 2011 | 0 Komen |
Santai Bersama BEN ASHAARI


jom kita cuba teka.. mana taw menang???

IMAG0428

jawapannya:  oppps.. jawapan kat kotak komen blog ni... 
betul tak????

Segmen Pengalaman Beraya di Kampung

Cikgu Iza | September 25, 2011 | 1 Komen |
.:the truth of me:.

SEGMEN PENGALAMAN BERAYA DI KAMPUNG HIRA

"Pengalaman beraya akak yang paling manis ialah Raya pada tahun 2007 kerana rya tu la pertama kali akak beraya bertiga.. ngan suami, dan anak tercinta.  Sebelum2 ni akak beraya sorang2 dengan mak bapak dan adik beradik tapi raya 2007 amat2 bermakna kerana adanya permata hati akak.  Raya tahun 2007 juga amat bermakna dan berbeza kerana pertama kali akak beraya di negeri orang.. kerana akak 'terpaksa' beraya dii rumah mak mertua di pahang... seronok juga walaupun sedih tapi gembira.  Makanan yang akak suka time pagi raya ialah ketupat dengan sambal kacang ngan sambal goreng ngan ayam masak merah.. fuiihhhh x sabar rasanya nak raya... jom layan lagu ni... bila takbir bergema.. la ala alaaaaa..."

ok.. harap raya ni ada sesuatu yang special
Bagaimana pengalaman orang lain pula? jom join segmen ni tok kita tukar2 cerita...



Tutorial Comment Luv

Cikgu Iza | September 23, 2011 | 0 Komen |

Cara pasang comment luv di blogspot credit untuk mr x


Hari ni mama nak kompang bahawa komne mama dah tukar pada komen luv... tapi kan.. semak betul la ruang komen tuw mama x taw apa silapnya.. so pada sesapa yang sudi komen, bg aar taw cam ne nak cute kan ruang komen luv mama...



Wordless Wednesday #3

Cikgu Iza | September 23, 2011 | 8 Komen |

pssttt company pampers, drypers, huggies nak model ke???? 



SEGMEN KENALI BLOG CUTE KUINI ## 2

Cikgu Iza | September 23, 2011 | 11 Komen |
Santai Bersama BEN ASHAARI


Kenali blogku:  
Macam entri terdahulu.. DOB blog kuini adalah pada november 2010.  Dilahir dan dibesarkan di batu pahat, johor.  Diubah suai, dihup date, disemak samunkan di Pelabuhan Klang, Selangor.  Dilahirkan oleh seorang ibu kepada 3 orang anak yang cute.. iman athirah, syahmi dan dahiyah.

Yang special tentang blog kuini:
Special kerana mama rasa dia special.. banyak kisah anak-anak mama yang cute sebagai tatapan apabila mereka dewasa... dan yang utama blog ni dah ada perubahan... ada 2 iklan yang ada ctr!!! tu yang mama nak kompang tuw.. harap2 ctr iklan nuffnang akan bertambah untuk blog ini.

dapat taw segmen ni daripada:

Blog yang mama terjah:
1.My Photocik violet .  Ada tiga blog dia ni. yang ni ialah coretan hatinya.. jom terjah blog pink ni yang ada 482 folower tapi sbb mama dah folo jadi dah 483 la ye...

2.  blog lisa ♥♥ Lisa Afha ♥♥ blog warna pink dan banyak luv... cuma mama plik sikit aaa.. napa skrol ke bawah kat header je bukan keseluruhan blog atau.... netbook mama ada problem..

3.cik bunnyMy Photohie cik bunny, rasanya ni terjahan kedua.. masa 1st time segmen ni pun akak terjah blog nie.. yg bessnya blog ni ialah cik bunnya menyenaraikan blog pilihannya... cuba aa tengok blog sapa jd pilihan bulan ogos nie..

4. cik farehMy Photo  alamak.. kene penumbuk sulung bila akak nak copy header, so akak kopi wajah mum fareha ni lae.. blog cute dan akak suka sbb dia rupanya pandai buat kelas mekap..

5..Amyliana My Photo blog pink yang akak suka dan sumer orang suka....

6.My Photo dayah  nama tuan tanah macam nama baby akak...suka..blognya ada sudu garpu dan pisau.. teringat bab mamam time posa ni...

7.nadya My Photo  ada salji luv warna pink akak suka btool.. jom kutip salji.. kmudian ada burung gak macam burung akak...

8.My Photofarezz wow.. nampak macam hero hindustan je..tagline dia chilox dengan tuan tanah... warna blog pink??? berjiwa sentimental ke...

9.  adza My Photoblog yang mama suka sbb cute n simple dan suka tengok mak dara n famili

10.My Photo meow  warna bekgroun itam+pink sikit2 cantiikkk.. kmudian ada segmen sambut tanganku bawa ku pergi... sapa la insan bertuah yang sudi menyambut tangan insan cute ni kan...

ok la... jam dah 2.21... mama nak balik rumah.. ni masih kat sekolah
sebenarnya time balik kol 145 tadi tapi terextend sebab nak siapkan entri ni.....
cukuplah 10 orang yang mama kompang... kawan2 datang la kenalli blog cute...
angkat bakul masuk sendiri plak
0-0
sambungan... nak terjah lagi..

11.  mutiara hati - blog yang penuh dengan informasi  yang penuh mesej..penulis bijak membincangkan isu hukum-hakam agama.. akak suka tagline dia..berpusing roda beralih masa, berbagai neka..jom baca?

12.blog hajar - blog hijau.. tenang je..banyak pokok merimbun ..jom terjah kedamaian blog daun merimbun ni

13. lulu blog biru putih pokadot.. canteq..suka.. dah folo dia sebab memang patut pun

14. blog dyLLa -- suka aa warna purple blog ni, warna kesukaan akak...suka nengok post anak sedara dia...

15.maya lisa -- blog cantik, cute... suka xperimen dia dgn blog dia... jom terjah dia

alamak.. sori la blog yang mama terjah kat bawah tu x da gambar.. x sompat... tp mama ikhlas kata sumer lawa, cantik dan da boom... so pakat bw laaa kat blog tu, x rugi punya...

Innity kata Sorry la kak

Cikgu Iza | September 22, 2011 | 2 Komen |
Dear aliza iza, 


Thank you for your application to join Innity Performance Network. After a few rounds of review by our team, we have found that your site now does not yet meet our network criteria, due to Low Traffic. Therefore, we are unable to accept you into our network. We do believe in the potential of your site to grow substantially over the years and we are still open to future cooperation.
We have to ensure the effectiveness of Performance ads for our publishers and our advertisers. Hence, we review all publishers, and unfortunately we have to reject certain applicants.

If you need more information, please let us know.

Thank you for your understanding.

Sincerely,

The Innity Performance Network Team
------------------------------------------------------------------------------------

.. sob sob sob sampai kluar air mata darah????

mama memang dah agak dah... kesian mama kan??? tp emel innity ni menaikkan semangat mama lagi untuk terus berblog... ye ke?? jom sokong mama....


Blog Cute ku memang lawa di mata Lulu Caldina

Cikgu Iza | September 22, 2011 | 0 Komen |



BLOG CUTE KU MEMANG LAWA DI MATA LULU CALDINA

Pada mama blog mama memang cute kerana dihiasi dengan anak-anak mama yang cute.. x caya? 
x pe.. tapi 1 benda pada mama yang mama rasa blog ni lawa kat mata lulu 
kerana lulu extend masa segmen dia taw..demi mama??? perasan.. 
x caya?


2 Comments

Close this windowJump to comment form

Blogger Lulu Caldina said...
kak, silalah join segmen tu.. lulu akan terima sehingga pukul 10 malam ni.. huhu sebab ada org lain pun nak join sekali :)
August 10, 2011 12:51 AM
haaaa... jadi pada yg x sompat nak join,
 jom join kerana lulu dah lambatkan masa nak tutup segmen dia..

Tips Memilih Baju Raya Anak

Cikgu Iza | September 21, 2011 | 18 Komen |

Tips 1  :  Bawa anak sekali supaya mudah nak try on de spot.. sedang ke tak ke..yang penting anak suka bukan mak suka


Tips 2  :  Belilah kat bazaar jangan beli kat shopping complex macam JJ ke.. harga melabung2 taw
Tips 3  :  Belilah baju 3 in 1..warna ceria, cantik dan sopan
jom p kompleks pkns 17 hb ni cuti nuzul Quran...



Contest BEN ASHAARI dan RIZI BIZ SHOp

Cikgu Iza | September 20, 2011 | 0 Komen |
Santai Bersama BEN ASHAARI


Contest Ben Ashaari & Rizi Biz Shop

Di bawah ni ialah soalan-soalannya :


Soalan 1
Apakah itu vitamin c, collagen, plasenta, stem cell? apakah kebaikan suntikan vitamin c, collagen, plasenta, stem cell? minta promote & link ke http://rizi-biz.com/vitamin-c/
Soalan 2 Apa itu dropshipper & kelebihannya? minta promote & link kehttp://rizi-biz.com/agen-dropshipper/
Soalan 3 Beri penerangan ringkas mengenai Produk Kecantikan & Kesihatan Wanita(soalan general & perlu kaitankan produk2 di www.rizi-biz.com)
Soalan 4 Beri penerangan ringkas mengenai Produk Kesihatan lelaki (soalan general & perlu kaitankan produk2 di www.rizi-biz.com)
Soalan 5
Kenali rizi biz shop (soalan general tapi perlu study sikit mengenai kami, jenis perniagaan & kelebihan membeli dgn rizi biz shop)


Jom Cuba Join Contest ni...

Vitamin C atau Asid L-askorbik atau L-askorbat merupakan sejenis zat nutrien terpenting yang diperlukan oleh manusia dan beberapa spesies haiwan tertentu, dan juga merupakan salah satu dari jenis-jenis vitamin utama.
Kepentingan Suntikan Vitamin C
1) Meningkatkan tahap imune system

2) Mengurangkan Gejala Selsema
3) mempercepatkan pemulihan luka
4) sihatkn gusi
5) merawat asma dan elergi
6) elakan dari cataract
7) elakan dari sakit jantung dan beberapa jenis cancer


Kolagen adalah satu nama yang sangat popular yang sering dikaitkan dengan kesihatan dan kecantikan. Terdapat banyak keluaran yang menggunakan kolagen sebagai daya tarikan kerana ia tekah terbukti berkesan untuk menjadikan kulit pemakainya kelihatan gebu, anjal dan bersinar.


Kebaikan Kolagen
1.Ciri-cirinya seperti gam atau simen itu pula menjadikan tulang rangka dan tulang rawan lebih kukuh dan kuat tetapi sangat elastik. 
2.Kemerosotan jumlah kolagen di dalam tulang boleh membawa kepada kerapuhan tulang atau dipanggil “osteoporosis”. Begitu juga pada tulang rawan, kekurangan kolagen akan menjurus kepada radang atau “osteoarthritis”.
3. Kolagen merupakan ramuan yang lazimnya terkandung dalam kebanyakan produk awet muda.
4. Kajian klinikal telah menunjukkan keberkesanan kolagen mengurangkan bilangan, kepadatan dan kejelasan kedutan, serta memastikan keanjalan dan kesegaran kulit.

Stem Cell -Kaedah penyimpanan stem sel misalnya banyak membantu pesakit. Kini individu boleh menyimpan 'darah' yang menganIa kemudiannya akan disediakan sama ada untuk kegunaan individu itu secara serta-merta atau disimpan untuk kegunaan bagi tempoh yang telah ditetapkan.Ia kemudiannya akan disediakan sama ada untuk kegunaan individu itu secara serta-merta atau disimpan untuk kegunaan bagi tempoh yang telah ditetapkan.

Suntikan Plasenta merupakan suntikan anti penuaan yang semakin popular di kalangan wanita mahupun kaum lelaki kerana kesannya yang sangat menakjubkan. Plasenta adalah sumber yang kaya dengan nutrien. Plasenta adalah sumber yang kaya dengan nutrien. Ia mengandungi nutrien bio aktif seperti asid amino, melatonin, asid nucleic (RNA dan DNA), antioksidan. Ada banyak jenis plasenta antaranya daripada haiwan seperti kambing biri-biri. Ada juga plasenta daripada manusia yang diimport dari India dan Jepun. Bagaimanapun, sel terapi daripada kambing biri-biri lebih popular bagi rawatan anti penuaan.


Kebaikan suntikan Plasenta:


  1. Menghasilkan sel dan tisu baru dalam badan
  2. Meningkatkan Imune sistem badan bagi menghalang sebarang jangkitan
  3. Meningkatkan Keupayaan Minda
  4. Mengurangkan Pigmentasi
  5. Memberikan impak glow pada wajah
  6. Meningkatkan stamina
  7. Mengurangkan serangan sakit jantung

Mahu kulit segebu bidadari??... jom gunakan produk yang ditawarkan di http://rizi-biz.com/vitamin-c/
Tapi ingat.. kalau nak cantik kena suntik sana sini baik lupakan sahaja.. sebenarnya semua produk di rizi.biz bukan sahaja untuk cantik malah yang lebih penting untuk sihat
jom ke http://rizi-biz.com/vitamin-c/ untuk dapatkan produk dengan harga baik punye...

2.JUAL PRODUK TANPA PERLU SIMPAN/BELI STOK (0% kerugian) --> dropshipper
nak dapatkan maklumat lanjut keistimewaan perniagaan sebegini.. jom klik http://rizi-biz.com/agen-dropshipper/

3.Produk Kecantikan & Kesihatan Wanita yang mama aimaniman suka http://www.rizi-biz.com/weblama/D%27NHAns/dina1.jpg
Untuk anda yang mementingkan Kejelitaan,Keanggunan & Kesihatan “Anda boleh meningkat usia tetapi anda tidak perlu menjadi tua”. ... tu yang mama suka tag line dia.. usia bertambah tapi kita tak perlu jadi tua.. impaknya? cik abang tak akan cari lain, hati senang, jiwa senang.. nampak muda sentiasa.  Bukan tagline nya aje yang mama suka tapi produk ni pun bagus.. x pecaya? jom cuba... klik je kat sini ye...http://rizi-biz.com/category/gedung-kesihatan-wanita/

4.Produk Kecantikan & Kesihatan Lelaki 
http://jantanhebatinthemaking.com/diem/images/diem-produk-kesihatan-untuk-lelaki.gif Produk khas untuk lelaki..kebersihan, penjagaan dan maskulin.  Apa tunggu lagi, jom la cik abang kita pakat p beli.. takkan isteri je nak cantik.. abang pun kena la 'pasang' sikit.. jom klik sini untuk beli produk ini..http://rizi-biz.com/category/gedung-kesihatan-lelaki/

5.Kenali Rizi Biz Shop
Taglinenya...Online Biz 4 Success

Macam-macam produk ditawarkan di Rizi Biz Shop.. boleh klik http://rizi-biz.com/
Disediakan googleMap untuk terjah ke sana.. kira berbaloi2  kalau ke sana macam Wan stop punya kedai
Pihak Rizi Biz Shop juga mengadakan promosi terkini ...
Jom kita membeli-belah di http://rizi-biz.com/

nuff

SantaiEmas

CK Free Auto Backlink My Ping in TotalPing.com Personal Blogs
best blogs

Babab Ping

My Love and Cute Kids © . Designed by MaisarahSidi.com