Apa rahsia Cloth Diaper?

October 15, 2011


Time anda mbawa Al-Quran, syaitan blh "shuffle" lg.
Time anda mbukanya, syaitan stat to "weh dia ni da apahal doh".
Time anda mbacanya, syaitan da gigil .
Time anda memahaminya, syaitan cramp whole body .
Time anda m'amalkan Al-Quran dlm kehidupan seharian kita , syaitan sure stroke 
Teruskn baca & amalknnya spya syaitan totally stroked , jntungnya mati...
sebagai renungan buat semua... terutama buat mama
Semua orang pasti dah taw kelebihan CD.. x payah mama Iman cun nak cerita lagi kan

Yang utama, kulit baby kita gebu dan licin dan montok... walau apa pun brand dan reganya

Anak dara pun x segan2 nak beraya dengan cd je.. fuiih jimat beli spender princess barbie iman cun

Tapi.....

fuiih mahalnyee.... kata orang kalu nak nampak bergaye cd x lapuk kene beli banyak supaya dapat ganti
Bajet ada ke?  Pening kepala mama Iman cun... Pening kepala abah Iman cun... nak kulit iman cun segebu kapas, nak jaga alam sekitar.. semua nak tapi fulus???????

so....

Semalam mama terdengar perbualan antara x ngan y

Edmund (Penjual buku kat sekolah)  :  cikgu, lu punya anak berapa olang?
y  :  3 orang
Edmund  :  berapa umur?
y  :  1, 3 dan yang tua nak masuk 5
Edmund  :  waaa banyak duit maw pakai... maw beli susu, maw beli pampers..
y  :  yup 
Edmund  :  cikgu mau taw satu benda?
y  :  apa?
Edmund  :  bini gua, beli pampers mummy pokko.. lepas guna dia buang semua gel pada pampers, lepas tu dia masukkan napkin dalam ruangan gel tu.. banyak jimat wooo
y  :  kan mummy pokko mahal... saya guna pet pet jer
Edmund  : x pa.. sekali beli je ... mummy pokko baik punya..kalau taruk napkin dalam ruangan gel tu tak tembus basah... cuba cikgu buat macam bini saya buat..

fuiiihhhh... punya la inovasi apek cina nie..
Orang beli cd.. lpas tu pakai sluar kiko ratus2 hengget.. cd jadi spender tuw pun ratus hengget gak..
Inovasi apek ni, beli seluar mahal pakai kat luo, kat dalam pampers kitar semula je...
jom pakat kita cuba?

You Might Also Like

8 Comment

  1. kih kih kih.. pandai cina tu

    ReplyDelete
  2. woh!boleh plak cengitu yer...

    p/s:cute??am i??heee

    ReplyDelete
  3. hehe..gile lah apek tu..

    ReplyDelete
  4. wah... comel nye cd tu... berbunge2... ada saiz utk org dewasa tak??? hehe... :)

    ReplyDelete
  5. waduh.. masih kencing dalam xxx ke... isshh.. tapi klaau nak buat tatapan sendirik, ada sz xxss...

    ReplyDelete
  6. @ rai- x gila tapi super power berjimat punya spesies cina nie

    ReplyDelete

Komen mencerminkan diri kita. Segala komen yang ditulis diucapkan ribuan terima kasih. Jangan serik untuk menulis komen demi kebaikan bersama.

PING

CK Free Auto Backlink My Ping in TotalPing.com Personal Blogs
best blogs

Popular Posts

Blog Archive

Labels