Pages

@aimaniman |

Rahsia Blogwalking yang Menguntungkan

tipss bw... jom gali

Penat dah buat aktiviti Blog Walking hari2 tapi hasilnya?  Macam mama juga, punyalah konfiden hari ni trafik ok sebab dah BW gila2, tapi hampeh juga.  Sebabnya?  Kita BW macam orang buta, tanpa tujuan dan tanpa ilmu.. So hari ni mama nak kongsi ilmu BW yang menguntungkan kita.  Sapa yang tak nak kan? Rahsianya ialah kita perlulah bijak mencari blog sasaran kita.  Maksudnya, jangan pakai redah je, akhirnya kita yang penat.  Misalnya, cari blog melalui Google Blog Search dengan menaip keywords yang ingin kita cari, bw kat senarai blog yang PR tinggi aka yang blogger famous la... pas tu boleh cari di Blogger komuniti seperti BlogTopList, BlogHints dll.
Ok, bila dah dapat blog sasaran kita,  langkah seterusnya ialah bila komen pastikan kita 'berjalan' ke blog yang belum pernah kita komen (**mama pikir selama ni komen kat blog yg kita dah komen je..silap mama tau) kecuali kalau blog tu memang pengunjung tetap blog kita...  Kemudian, pastikan yg kita tau dan berminat ngan entri yg kita nak komen tu, kalau x tau.. Google topik entri tu baru komen.. pasti tuan rumah blog yg kita komen datang balik ke blog kita berbanding jika kita komen 'nice info', 'great post', 'hebatnya..' dll.. sbb tuan rumah macam nak menyampah baca ... Seterusnya, wajib BW setiap hari sekurang2nya 50 blog baru sehari dan 150 adalah jumlah maksimum.  
ok la panjang entri kali ni
Tapi mama rasa entri ni bagus betul dan kalau nak lebih info ....

Tayang Ketiak Syarat Jadi Cover Majalah

nasib baik kau kepit ketiak tuw...

Cantik tak ketiak ku

alaa x selera la plak ada lurah
Macam2 cara nak lariskan majalah sekarang ni.  Kalau majalah untuk golongan remaja, mama tak peliklah.. tapi satu majalah ni, mama dah baca dr zaman anak dara ke jadi mak dara dan mak bujang ni, pun ikut sama nak cari cover yang tayang2 ketiak.  Tak sesuai la kalau majalah seisi keluarga, covernya berpakaian macam tu.  Iman kakak pun tanya kat mama, tak malu ke kakak ni tayang ketiak, mama?  Mama nak kata apa, kakak iman yg baru 5 taun tu pun dah tau malu, inikan pula sicover majalah tu yg pastinya bukan baru berumur 5 tahun.  So mama nak ingatkan pada pihak wartawan ni, 'mata pena lebih tajam daripada mata pedang' taw, maknanya, tugas kamu mereformasi minda anak2 muda maha hebat.  Cuba bayangkan kalau anak2 umur kakak Iman baca majalah yang covernya macam ni, dan dia jadikan cover tu sebagai ikon.. tu baru kakak iman, kakak2 yg lain, anak2 perempuan Malaysia yang lain?  So jangan heranlah kalau anak2 muda perempuan Malaysia x kisah berpakaian macam ni kat khalayak ramai.  Kesimpulannya, mama nak kata, dalam kita cuba mengaut keuntungan, jangan kita bayar harga yg mahal dengan meruntuhkan identiti ketimuran kita ye pak wartawan....

opppss sapa dengar ucapan YB Shahrizat?
Kita ni orang Timur, awak tu ikon pemimpin, takkan nak kata orang biadap..
anak mama dengar taw..

Tips MadamMondoq terDiva

CONTEST : Get The LOOK With MADAMMONDOQ 



Nak tau rahsia saya?  Jom klik video GI Jane ni  ya..


Inilah buktinya... MadamMondoq seorang ibu biasa macam kita, tapi macam mana beliau boleh jadi secantik dan secun ni? Nak taw rahsianya... klik lagi sekali video GI Jane ni.. step by step MamaMondoq ajar macam mana nak buat makeover, x susah sebenarnya nak cantik, cuma susah kalau kita memang tak mau jadi cantik... apa lagi, klik la kat sini Video GI Jane. Sebenarnya tak rugi gali ilmu mencunkan diri dengan klik kat video tu dan amek sikit masa untuk jadi cantik, puas hati dah?  Kalau dah puas hati, vote kat video GI Jane tu.. klik vote video GI Jane taw.. tanda tima kacih sbb tutorial ringkas MadamMondoq nak jadikan ibu2 ni secantik dan seterdiva macam MM...

Okey.. ingat kita ni sebenarnya cantik cuma kita je yg x mo nak jadi cantik...
 Sebenarnya mama join contest ni.. jom join sama? Tutup malam ni yee..
Hadiah contest ni ditaja bersama oleh Tetikusrusak.net dan HazmanFadzil.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Template Edited By Cikgu Ma ♥ All Rights Reserved ©Aimaniman 20/12/2012