Biasanya anak perempuan mesti menang lawan lelaki?

November 23, 2011

Dahiyah dah berjinak2 memegang pen

Sibuk nak menulis walaupun time kenduri kawen

Kakak Iman & Abang Syahmi...

Kat sekolah mama tengok budak pempuan lebih advance banding budak lelaki dr segi pelajaran. Budak llki advance bab loyar buruk je. Bila balik rumah mama tengok anak2 mama.  Kakak iman kenal abc time mama dapat syahmi, time tu umur dia br setahun 10 bulan..bila mama tampal carta abc kat dinding kakak boleh kenal a-z.  Adik dahiyah pun baru 1thn 1bln.. tapi dah excited nak pegang pen w'pun terbalik.  Niat tu dah ada..banding abg dia,syahmi dah 3th tapi abc x hafal..bila mama ajak sebut sama mulalah dia kata..syami lapar sangat laa...hissss bab perut dia ingat..bab blajar ada je alasan.  Betulke budak pempuan lebih cepat pandai dan lebih matang banding boboi?  Bab lain pun mama tengok, kakak Iman ngan adik Dahiya menang banding abang Syahmi, lebih2 lagi bab cakap.  Kakak Iman dapat gelaran 'alarm'.. adik Dahiyah dah mula suka 'membebel' dan abang Syami senyap jee... 

Published with Blogger-droid v2.0.1

You Might Also Like

10 Comment

  1. mostly nampak macam tu... hehhee

    ReplyDelete
  2. @Kid.. tapi budak lelaki tera math.. macam adik2 mama sume bab it, teknikal, sains bukan main tera.. pompuan bab tulis2 je tera..

    ReplyDelete
  3. kalau dr segi biologi.. perempuan lebih matang..

    kalau dr segi lain lady x th.. tp rsnye same je kot kak..

    maksudnye perkembangan mental pun same la.. perempuan lebih matang..

    ReplyDelete
  4. @ mohd firdaus.. tq... pp dia orang memang super tembam macam apam ..

    ReplyDelete
  5. @ladybird.. yup pompuan mmg cepat matang tp bila naik sek men llki lagi lekas membesar lebih2 lepas 'potong'

    ReplyDelete
  6. tak leh nak compare lagik..sbb ade sorang je!! nak girl duluu..baru leh buat perbandingan..hehehheee

    ReplyDelete
  7. @mama rifqy..insy dapat puteri tu..usaha tangga kjayaan..nanti br banding taw..tp anak sume sama je..tinggal ibu bp yg kena didik btool2

    ReplyDelete
  8. buto la wei.. nak bandingkan masa kecik buat apa.. banding masa dah besar la baru betul.. kau nak cite prmpuan lebih cepat blajar la bagai.. kau tgk la lelaki dgn prmpuan, mana satu yg baligh dulu.. kecoh lebih.. prmpuan cepat belajar je, dan senang ikut cara seseorang.. tp lelaki bkn jenis mengikut, lelaki jenis mencipta, ada pendirian sendiri, berfikir sendiri, klau buat sesuatu pun bkn harap belajar, tp fikir secara logik sendiri, yg prmpuan sume benda kena blajar dulu baru reti.. puiihhh.. kau tgk sekeliling kau, segala benda yg ada atas muka bumi ni, termasuk yg buat kau hdup selesa skrg, semua hasil ciptaan lelaki, bknnya prmpuan.. prmpuan hanya tau guna je... bengong la banding ank lelaki dgn anak prmpuanmasa kecik.. aku bgtau kau stu benda, prmpuan hanya tau belajar je, benda lain apa pun xleh lelaki malas belajar, tp berfikir secara rasional dan bijak.. bukan jenis belajar mnghadap benda yg dia tak minat.. kau kena ingat, prmpuan otak jenis memori, tapi lelaki otak jenis chip processor.. puiiihhhh.. sedar sikit..

    ReplyDelete
  9. lagi satu klau bengap sgt, kau bandingkan kau dgn adik beradik lelaki kau masa kau belum kahwin, aku rasa kau yg plg lembab sekali sbb kau prmpuan.. puuiiihhhh..

    ReplyDelete

Komen mencerminkan diri kita. Segala komen yang ditulis diucapkan ribuan terima kasih. Jangan serik untuk menulis komen demi kebaikan bersama.

PING

CK Free Auto Backlink My Ping in TotalPing.com Personal Blogs
best blogs

Popular Posts

Blog Archive

Labels