Budak sekolah dibenarkan Kawin

November 10, 2011

kredit google

Kawinkan saja budak2 sekolah yang buat masalah tu, biar selesai lagi banyak masalah.  Apa taknya, kalau kawin, tahap kegatalan budak2 sekolah ni dengan sendirinya akan menurun.  Sekurang2nya masalah buang bayi semakin menurun, almaklum bayi tu ada mak bapak.  Masalah nak tayang2, angkat sana angkat sini, gedik sana gedik sini mesti semakin kurang sebab laki sendiri satu kelas.. Cadangan kartunis di atas tu agak logik memandangkan berita dari http://mynewshub.my/2011/11/10/angkat-kain-nak-tayang-apa/ memang menyakitkan mata.  Malah kalau sesapa jadi cikgu pada remaja yang semakin naik ni, jangan heran la kalau murid lelaki letak cermin di celah stokin kasut sambil berdiri di meja murid cina yang pakai skirt pendek.  Tujuannya?  Fikirlah sendiri... mama pernah 'tangkap' murid macam ni.  Kalau dah fikiran asyik nak tengok seluar dalam orang, macam mana nak lulus SPM ooi... 

Esok Majlis Restu Ilmu SPM
Haruskah mama 'maafkan' segala perbuatan budak2 5C 2011????
Rasa2 macam sanggup CRK daripada hipokrit 'memaafkan' saja segala perbuatan mereka...

You Might Also Like

16 Comment

  1. maafkan la...hehe..budak2 nak amik berkat,nakal2 tu biasa la cikgu =)

    ReplyDelete
  2. kalau murid boleh kawin almaklum bertambah la lagi kerja cikgu sekolah... tgh mengajar tetiba jadi bidan terjun...heee3x

    ReplyDelete
  3. cikgu kan baik..maafkan ler..moga moga mereka mampu memberikan keputusan yang membanggakan dari sebelumnya..insyaAllah..

    ReplyDelete
  4. kerja cikgu makin senang.. call ambulan, atau hantar kat sekolah kat melaka tuw.. kureng sikit bilangan budak dalam kelas..

    ReplyDelete
  5. @pinky momma... baik? ni dah super baik dah .. mama pernah kata kat dia orang, kalau polis yg ajar korang.. dah lama ada yg mati kat kelas ni, nasib baik yg ngajar tu cikgu....

    ReplyDelete
  6. @munnafendy... kalau zaman mama dulu, mana ada cikgu buat majlis khas nak minta2 maaf... macam x ikhlas.. hipokrit... kalau nak minta maaf dah lama dah minta pon..

    ReplyDelete
  7. kawin aje laaaa.. pastu, makan ape? sendiri pikir.. huhuhu

    ReplyDelete
  8. pengaruh budaya negatif ni dah makin teruk sekarang ni.

    ReplyDelete
  9. tak setuju budak sekolah kawin. kalau dah telajak tu lain cerita. memang selesai 1 masalah, mungkin timbulkan banyak masalah lain, silap2 ade yg nak poligami sebarang lak, dah lah mak bapak yg tanggong.

    ReplyDelete
  10. @Kid... kan mak bapak kaye.. lpas tu kerajaan boleh tanggung, ada sekolah lagi untuk perempuan mengandung.. lepas bersalin bolehlah kerja...

    ReplyDelete
  11. @Denaihati... x cuba x taw.. tu semua spekulasi negatif mana taw dah lepas kawin budak2 tu bertambah matang.. projek sekolah kat melaka untuk budak sekolah yang terlajak tu pun pelbagai spekulasi negatif tp x cuba bina tak tau apa kesannya,.. so mana tau lepas kawin budak2 tu makin bersemangat nak blajar sebab ada sumber inspirasi.. bab poligami laki2 kan suke..

    ReplyDelete
  12. salam,tq,folow saya..saya pun dah follow..elok le maafkan mereka..tak pe lps exam ni..boleh pilih nak kawin ke...nak teruskan menuntut ilmu...

    ReplyDelete
  13. @cinnamon.. memang ada bakal kawin lpas spm ni.. x sempat tunggu result kkooot tunggu je la kad merah drpd dia orang tu

    ReplyDelete
  14. budak2 skrg ni mang payah kan kak
    kalo geram sgt kasi kawin je
    heeeeeee

    ReplyDelete
  15. makin biadap budak2 sekolah sekarng ni ye rupenye

    ReplyDelete
  16. dok kt uni pon susah nk kawin, ni plak dok sekolah haiyokk

    ReplyDelete

Komen mencerminkan diri kita. Segala komen yang ditulis diucapkan ribuan terima kasih. Jangan serik untuk menulis komen demi kebaikan bersama.

PING

CK Free Auto Backlink My Ping in TotalPing.com Personal Blogs
best blogs

Popular Posts

Blog Archive

Labels