lazada

nuff

Cara Mengira Bayaran Khas Ke-2 Kakitangan Awam

Cikgu Iza | November 23, 2011 | 2 Komen |

kredit google
Ye ye ...... dapat duit


kredit google

Ingat lagi time tunggu pengumuman bonus time bajet 2012 aritu...Tunggu punya tunggu, akhirnya bulan 12 akan menjelang. Tak sabar rasanya nak dapat imbuhan tuw sebab time tu tentu tengah bayak offer almaklum Krismas dah dekat.  Tapi mama rasa tentu semua orang musykil berapa la nak dapat imbuhan kali ni.  Yang dapat minimum tu x payah pening kepala la, sbb gerenti dapat 500 punya.  Bagi mama dan ramai lagi kawan2 lain tentu nak tau dapat berapa kan?? Haa kat sini mama bagi tau cara nak kiranya...

Jumlah patut diterima - jumlah diterima
= [gaji disember 2011 x bil hari berkhidmat/365] - [jum diterima pd Ogos 2011]
=  RM xxxx

So sekarang cuba la congak2 berapa masing2 dapat... almaklum, anak2 masih kecil belum sekolah jadi x payah la mama nak pening2 kepala nak pikir persiapan sekolah, cuma kakak je yg mama nak masukkan tadika.. tapi sumer kelengkapan dah mama selesaikan awal, yuran + baju + beg dll mama dah bayar awal2.. Cuma nanti mama kene cari kasut sekolah kalau ada saiz kakak la..Lain2 mama belum fikir lagi nak dibuat apa. Susah??? juga kan... he he ehe.. Dah kira2 ni, bila plak nak dapatnya? Jom tengok jadiual pembayaran gaji ni...

p/s... rancang2 duit jangan gigit jari sudah...

Jadual Pembayaran Gaji Bulanan Bagi Tahun 2011

( Satu Tarikh Gaji untuk Semua Negeri )
BulanTarikhHariCatatan
Januari25.01.2011Selasa-
Februari*24.02.2011KhamisTahun Baru Cina 03 & 04.02.2011
Mac24.03.2011Khamis-
April25.04.2011Isnin-
Mei24.05.2011SelasaPesta Menuai 30 & 31.05.2011
Jun*23.06.2011KhamisHari Gawai 1 & 2.06.2011
Julai25.07.2011Isnin-
Ogos24.08.2011RabuHari Raya Aidilfitri 30 & 31.08.2011
September22.09.2011Khamis-
Oktober20.10.2011KhamisDeepavali 26.10.2011
November*24.11.2011KhamisHari Raya Haji 06.11.2011
Disember19.12.2011IsninHari Krismas 25.12.2011
Note: Gaji bagi Tahun Baru cina, Hari Gawai dan Hari Raya Haji tidak dibayar awal kerana perayaan ini jatuh sebelum 11 haribulan pada bulan berkenaan

2 comments:

  1. oo... mcm tu nak kire.. :D.. tq akak..

    ReplyDelete
  2. hahaa saja buat gempak.. sonang gaji kita tu bg 2 sama jee...

    ReplyDelete

Komen anda amat dihargai. Sila komen lagi.

nuff

SantaiEmas

CK Free Auto Backlink My Ping in TotalPing.com

Babab Ping

My Love and Cute Kids © . Designed by MaisarahSidi.com