Pages

@aimaniman |

Rahsia Blogwalking yang Menguntungkan

tipss bw... jom gali

Penat dah buat aktiviti Blog Walking hari2 tapi hasilnya?  Macam mama juga, punyalah konfiden hari ni trafik ok sebab dah BW gila2, tapi hampeh juga.  Sebabnya?  Kita BW macam orang buta, tanpa tujuan dan tanpa ilmu.. So hari ni mama nak kongsi ilmu BW yang menguntungkan kita.  Sapa yang tak nak kan? Rahsianya ialah kita perlulah bijak mencari blog sasaran kita.  Maksudnya, jangan pakai redah je, akhirnya kita yang penat.  Misalnya, cari blog melalui Google Blog Search dengan menaip keywords yang ingin kita cari, bw kat senarai blog yang PR tinggi aka yang blogger famous la... pas tu boleh cari di Blogger komuniti seperti BlogTopList, BlogHints dll.
Ok, bila dah dapat blog sasaran kita,  langkah seterusnya ialah bila komen pastikan kita 'berjalan' ke blog yang belum pernah kita komen (**mama pikir selama ni komen kat blog yg kita dah komen je..silap mama tau) kecuali kalau blog tu memang pengunjung tetap blog kita...  Kemudian, pastikan yg kita tau dan berminat ngan entri yg kita nak komen tu, kalau x tau.. Google topik entri tu baru komen.. pasti tuan rumah blog yg kita komen datang balik ke blog kita berbanding jika kita komen 'nice info', 'great post', 'hebatnya..' dll.. sbb tuan rumah macam nak menyampah baca ... Seterusnya, wajib BW setiap hari sekurang2nya 50 blog baru sehari dan 150 adalah jumlah maksimum.  
ok la panjang entri kali ni
Tapi mama rasa entri ni bagus betul dan kalau nak lebih info ....


Sudah baca sila komen

18 comments:

Nina K's Luviee said...

thanx bab kongsi info

QueeN TerataI said...

errr setakat ini QUeen hanya BW ke blog yg selalu dikunjung ajer... selebihnya bergantung kpd masa free yg ada... :)

aimaniman said...

akak pun baca dr blog yg akak ada tulis url kat bawah tu

aimaniman said...

Queen... yuppp akak pon g2 nak cuba tips ni plak...

PCL said...

baru komen kt blog mama je hr ni...xsempat...bz sgt2....cmner nih mama, ikut plan info ni bagus gak...tq ye., jengah la selalu ke blg pcl ok.

aimaniman said...

plan a x jadi buat plan b...

Cho Zila said...

ooo gitu yerk,, akakpun salah gakler yerk.. tapi boleh cuba tapi nak gi BW 50 sehari payahler...

aizamia3 said...

biasanya tengok time jugak.. ada masa boleh BW banyak2.. ada masa tak..

aimaniman said...

@Cho Zila... yuppp akak pon rasa x terbuat, buat yg boleh je lah kannn, itu tips je..

@aizamia kalau blom ada komitmen boleh la bw sakan, macam akak kena jaga anak, kena masak, kena kerja... abis2 pun bw dalam mimpi je lee

wani johari said...

mmm..saya pn suka bw jer..coz x tau nk komen pe, tmbh2 plak kdg blog susah nk post komen..

gaung said...

wah tak sangka minimun 50 blog utk blogwalking setiap hari..kami 5 blog je setiap hari tu pom da mlas sebb internet lembab sgt..nk try jugak lah ilmu ni nanti.

ENTRI TERBARU: Cerita Tawa Anda di No92A, Anastasyea buka Bloglist 1 TAHUN , maggi tomyam pulihkan ingatan

Fara said...

Sy try gak BW. So far, alhamdulillah. Tp selalu klu follower lebih seribu...susah sket diorang nak bls kunjung (tak semua) tapi sy takde hal!

Solihin Zubir said...

dulu saya rajin jugak bw..
but skrg, komitmen terhadap life smakin bertambah.. nk mengadap internet lama2 mcm dlu dh tak setegar dlu..

skrg ni nk balas komen2 pun ambik masa..

fiza said...

Thanks for the info. Tapi nak BW 50 blog sehari memang tak depek la kan ☺☺

Salam kenal kawan baru. Mekasih sudi folow blog saya.

whitecappuccino said...

tq for the tips tapi bw at least 50 blog sehari?? hehe..tak daya ler..

Huda said...

50 blog sehari? Huhu, memang tak dapatlah, hehe..Kalau 150 lagi la..mencabar betul tu..

aimaniman said...

yuppp memang mencabar, sbb tu ada blogger sepenuh masa, x heran lah kalau dia boleh buat sehebat tuw.. akak cuma ambil tips drpd blogger saja,.. so tepuk dada tanyalah usaha masing2..

Mama Adam said...

wah.... hebat penangan bw ni ye. takat ni, xde bw lagi. lepas2 ni, kena rajin la....

sikit2, lama2 jadi bukit. saya target 5 blog dulu la....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Template Edited By Cikgu Ma ♥ All Rights Reserved ©Aimaniman 20/12/2012