Tayang Ketiak Syarat Jadi Cover Majalah

November 30, 2011

nasib baik kau kepit ketiak tuw...

Cantik tak ketiak ku

alaa x selera la plak ada lurah
Macam2 cara nak lariskan majalah sekarang ni.  Kalau majalah untuk golongan remaja, mama tak peliklah.. tapi satu majalah ni, mama dah baca dr zaman anak dara ke jadi mak dara dan mak bujang ni, pun ikut sama nak cari cover yang tayang2 ketiak.  Tak sesuai la kalau majalah seisi keluarga, covernya berpakaian macam tu.  Iman kakak pun tanya kat mama, tak malu ke kakak ni tayang ketiak, mama?  Mama nak kata apa, kakak iman yg baru 5 taun tu pun dah tau malu, inikan pula sicover majalah tu yg pastinya bukan baru berumur 5 tahun.  So mama nak ingatkan pada pihak wartawan ni, 'mata pena lebih tajam daripada mata pedang' taw, maknanya, tugas kamu mereformasi minda anak2 muda maha hebat.  Cuba bayangkan kalau anak2 umur kakak Iman baca majalah yang covernya macam ni, dan dia jadikan cover tu sebagai ikon.. tu baru kakak iman, kakak2 yg lain, anak2 perempuan Malaysia yang lain?  So jangan heranlah kalau anak2 muda perempuan Malaysia x kisah berpakaian macam ni kat khalayak ramai.  Kesimpulannya, mama nak kata, dalam kita cuba mengaut keuntungan, jangan kita bayar harga yg mahal dengan meruntuhkan identiti ketimuran kita ye pak wartawan....

opppss sapa dengar ucapan YB Shahrizat?
Kita ni orang Timur, awak tu ikon pemimpin, takkan nak kata orang biadap..
anak mama dengar taw..

You Might Also Like

10 Comment

  1. tak perlu tu semua...memalukan ek.. :)

    ReplyDelete
  2. shahrizat ckp ape kak? xdgr pulak..tp die mmg gitu..

    ReplyDelete
  3. etika kewartanana biasa laa kaka..sebab tu bila maria oazawa selamat dari kejadian tsunami siap kuar 2nd page lagi..hehe..dapat gelaran ratu pulak tu..hehehe

    p/s: sharizat kata ape??tak dengar laa plak..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  4. haishh entahla.. apala nak jadik kan

    ReplyDelete
  5. @... alaa dengar je kat tv3.. cara orang nak berperang, kalau dia rasa x bersalah, napa dia nak melenting gitu sekali? ingat ahli politik ni matang, rupa2nya prangai macam budak2 jee... dia ingat dia marah2 orang nak kesian, lagi orang ketawakan ada laa..

    ReplyDelete
  6. @azlan... yupps mereka terpaksa buat apa yg boss suruh, hitam kata boss hitamla kan.. sbb tu akak suka jadi cikgu, boleh ubah perangai dr akar umbi..

    ReplyDelete
  7. @Ikatankasih.. yupps memalukan je, kalau dalam kepala hotak dia orang nak lariskan majalah n nak untung jee... mata pun dah nampak hengget jee

    ReplyDelete
  8. ish..anak sy kalau tgk org pakai seksi2 ni pon reti cakap.."maluu"

    ReplyDelete
  9. anak ai sendiri pun malu nak pakai baju takde lengan..

    ReplyDelete

Komen mencerminkan diri kita. Segala komen yang ditulis diucapkan ribuan terima kasih. Jangan serik untuk menulis komen demi kebaikan bersama.

PING

CK Free Auto Backlink My Ping in TotalPing.com Personal Blogs
best blogs

Popular Posts

Blog Archive

Labels