Pages

@aimaniman |

Berapa Usia Anda Mula Bergayut?

Kita kan dah adaselipar sekolah.. mama kita belikan 2 tau..
game psp kita warna merah....
mama kita beli baju baru.. kita nak pergi kemeren hailen

Malam tadi mama dengar kakak Iman berbual2, mama ingat kakak bual dengan Syami..tapi makin lana makin rancak, sampai mama ambil gambar pun kakak x kisah. Aksi kakak bergayut pun berubah2..maknanya lama dah kakak bergayut. Mula2 mama dengarkan jugak perbualan kakak..dari tentang 'selipar' sekolah sampailah ke game psp yg dia ada, kalau boleh memang semua dia nak cerita pada sepupu dia ni. Mama bukan x percaya anak, tapi mama kena main peranan 'tapis' perbualan kakak. Tak mustahil bila kakak bersekolah tahun depan, kakak makin 'pandai' bersembang dan bergayut...Bukan soal kos telefon yang mama risau, tapi tentang  butir perbualan anak mama..Mama risau kalau kakak dah pandai ada 'pak we' sebelum masanya.. Biar kemudahan yg mama sediakan dimanfaatkan dengan bersosial secara bijak dan berhemah. Biar digelar nama x sporting asal jangan over sporting sampai kakak lupa belajar.. 


Bila usia anda mula pandai bergayut?

Mama dulu bergayut dengan abah pun pakai public je nak jimat topup....

Published with Blogger-droid v2.0.2

Sudah baca sila komen

7 comments:

Tiramisu Fatiema said...

cumellnye..huhu..pakai public ek akak..sweet..memang kalau prepaid laju je abis..huhu..

Pok Amai-Amai said...

Sy pandai bercinta ms umur sy awal 20an dulu. Mmg gila bergayut. Adehh!

miloais milo said...

masa sekolah dulu - amat takut nak bergayut bergayut kat talipon ni... my abah very strict lah....

nak kena tunggu my abah tak de kat rumah - baru berani guna phone!
kiranya - nak bergayut lama2 ni - masa dah start keja lah...

Anak Wak Mail said...

amboi..kecik2 dah dapat handphone??..saya umur 18 baru dapat rasa nak pegang hp..tu pon hp cikai je..

Miss Nadya said...

hehe...amboi...nad start ckp telefon sekolah menengah kot..blog akak lmbt sbb gmbr kot...lepas tu xleh masuk blog akak lme2...dia akan automatik pergi ke iklan..:(

Papa Mifz said...

amboi kecik2 dah bergayut yer..hehe

aimaniman said...

@Miss Nadya

yupp nad... akak pun pelik knapa jadi g2, akak x da setting apa2 pun... agaknya virus ke

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Template Edited By Cikgu Ma ♥ All Rights Reserved ©Aimaniman 20/12/2012