Gaji Guru DG44 SBPA 2012

December 13, 2011

Kebanyakan blog kirakan gaji guru sbpa DG41, sebab gaji rata2 bloggers kat situ. Mama pulak nak tolong kirakan gaji teman sebantal mama ni. Kalau mama tolong kirakan, maknanya mama dapatlah tempias gaji dia. Gaji mama tentu dia dah tau sbb tekan blog mana2 pun ada kirakan, tapi gaji guru DG44 sbpa tak ada, so mama bermurah hati nak tolong partner sebilik mama ni kirakan. Mula2, kita tengok gaji DG44 SSM. Lepas tu, p tambah 1 tangga gaji untuk gaji 2012. Kemudian, p tengok sifir gaji guru DG44 sbpa 2012 iaitu di lajur DG44 DG1-2 tu, tengok gaji terhampir (yg lebih tinggi le). Contoh, cuba tengok jadual SSM, gaji 2011 ialah 4034.95. So gaji 2012, tambah 1 tangga bermakna 4185.23. Gaji sbpa 2012 pulak,..4235 le..Alahai, naiknya ciput je banding SSM..  Lagi satu yg x bessnya, kalau gaji SSM tangga gaji DG44 tu dah ada pada p1t9 pada 2012 tapi bila sbpa tangga gaji 2012 pada t6 je, bermakna mengundur 3 tangga... Tapi apa2 pun, kita tunggu je le sifir gaji SBPA sebenar yang bakal dikeluarkan. Namun spekulasi tentang sifir gaji ni memang hangat dan hot sentiasa sbb sapa yg x pikir pasal gaji ooi...
Haa... kiralah gaji memasing kalau gaji dah kat DG 44 SSM ye.. x tu gaji ssm 2012

ni plak gaji guru sbpa 2012... korang kat mana.. mama punya kat situ...
Haii bila la lampiran c Gaji sbpa 2012 nak keluar ni


You Might Also Like

11 Comment

  1. tataw tangga gaji lg nih..
    semalam pun cuepacs ckp jgn terburu2 plak sign..
    adess, camno nih..
    sbpa r ssm tataw lg, kena isthikarah ler.. ;-P

    ReplyDelete
  2. suami saya dg41 tapi tahun depan naik 44..tak kisah berapa, janji bersyukur dengan apa yang ada.

    ReplyDelete
  3. suami saya dg41 tapi tahun depan naik 44..tak kisah berapa, janji bersyukur dengan apa yang ada.

    ReplyDelete
  4. terima kasih...boleh tengok gaji kancil gak...hehehe

    ReplyDelete
  5. apapun tunggu tahun depan..tak lama dah.

    ReplyDelete
  6. tak taulerkan akakni keje swasta.. buatler keputusan yang terbaik ok... akak doakan semua dapat yang hanya yang terbaik..

    ReplyDelete
  7. @♥Leily|Ummi Alya Husna♥

    akak rasa memang kena ikut arus so kena pilih sbpa sbb time ssm dulu, sesapa yg x pilih banyak ruginya...

    ReplyDelete
  8. @Huda

    yupp bersyukur tp kena tau la apa hak kita sbg k/tgn awam nih

    ReplyDelete
  9. @Kancil 8349

    kancil kena kira la sbb akak x taw brapa gaji kancil sekarang... dah tau baru lega tp kena tunggu lampiran c juga baru sahih

    ReplyDelete
  10. @whitecappuccino

    alaa tunggu taklimat drpd pengetua lae, sekolah akak 27/12 nieh.. tunggu je le yg sebenarnya bukan asyik spekulasi gini jee

    ReplyDelete
  11. @Cho Zila

    yuppp x kisahlah gov servant ke bukan ke yg penting amanah tu..

    ReplyDelete

Komen mencerminkan diri kita. Segala komen yang ditulis diucapkan ribuan terima kasih. Jangan serik untuk menulis komen demi kebaikan bersama.

PING

CK Free Auto Backlink My Ping in TotalPing.com Personal Blogs
best blogs

Popular Posts

Blog Archive

Labels