Gigi paling tak malu

December 09, 2011

Abang Syahmi = Tak da gg depan
kakak Iman = gg depan kiok jugak
Kenapa entah gigi anak2 mama x cantik.. pada hal mama dah ajar gosok gigi dr kecil lagi. masa baby mama dah gosok gigi dia orang guna baby punya brush teeth yang masuk dalam ibu jari mama tu..bila dah besar mama belikan berus gigi dan ajar gosok gigi..tak mau ikut cara mama dia orang ikut cara upin ipin, ada satu episod tentang penjagaan gigi...malah, mama tolong gosokkan jugak..dah macam2 jenis ubat gigi dr Kodomo Lion, ke Darlie, ke Aisyah..semua yang dia orang nak mama cuba belikan dengan harapan bila ubat gigi pilihan dia orang, operasi menggosok gigi pun menyeronokkan...tapi hasilnya..masyaallah gigi yang paling malu nak tengoknya..alahai ada tips ke?

Published with Blogger-droid v2.0.1

You Might Also Like

7 Comment

  1. anak mama suka minum air gas tak? kdg2 kalo suka mkn gula2 pun boleh rosak gigi. hehe

    ReplyDelete
  2. heheheh.. kena pakai gigi pelesu..

    ReplyDelete
  3. kecik2 biasa la. nnt dah besa kompem cantik. hehe

    ReplyDelete
  4. Dulu sy ms kecik2 dulu, gigi buruk. Rongak itam. Skg, heheheheh...mcm iklan ubat gg. Hahahahah!

    ReplyDelete
  5. cara makanan anak2 kita pun perlu dijaga...tu baru gigi belum dalam badan mereka...

    ReplyDelete
  6. salam kenal,

    terima kasih dtg blog ati ye

    sori baru dtg ni coz bercuti seminggu :)

    ReplyDelete

Komen mencerminkan diri kita. Segala komen yang ditulis diucapkan ribuan terima kasih. Jangan serik untuk menulis komen demi kebaikan bersama.

PING

CK Free Auto Backlink My Ping in TotalPing.com Personal Blogs
best blogs

Popular Posts

Blog Archive

Labels