AddMeFast

Klik@Lazada

nuff

Lampiran C Gaji SBPA dah ada

Cikgu Iza | December 17, 2011 | 5 Komen |
lampiran C gaji SBPA

Klik 1 Malaysia BR1M dan KR1M

Inilah dia senarai Lampiran C SBPA yang ditunggu2 oleh semua penjawat awam. Bila nak keluar?.. Sebenarnya dah ada pun dah.. tapi cuma belum diupload lagi untuk tatapan umum. Tujuannya supaya para peniaga tidak menaikkan harga barang ikut sesuka hati mereka. Logik ke alasan 'menyembunyikan' Lampiran C ni semata2 untuk mengelakkan kenaikan harga barang? Semenjak Bajet 2012 dibentangkan lagi sebenarnya harga barang dah naik, tak payahlah nak beri alasan yang kurang logik macam ni. Ada sumber menyatakan, penjawat awam diminta menunjukkan jadual gaji SBPA di kaunter pasar raya. Atas alasan itulah?? maka kerajaan sengaja 'menyorokkan' Lampiran C bagi mengelakkan kenaikan harga barang. Sedangkan dunia sekarang adalah dunia tanpa sempadan, segala maklumat berada di hujung jari. Para peniaga Malaysia sudah lengkap dengan ilmu IT, malah perniagaan online melambak2 dah. Kenaikan harga barang memang sudah berlaku, malah mungkin mereka mengikut perkiraan spekulasi sifir gaji SBPA yang berleluasa di laman2 web dan FB. So kenapa kerajaan masih menidakkan kuasa IT? Harapan mama agar penjawat awam diterangkan sejelas2nya tentang SBPA dan dijelaskan semaksimum mungkin tentang tangga gaji SBPA mereka dengan mengeluarkan Lampiran C secepat mungkin. Insyaallah segala spekulasi dan tanda tanya akan berkubur.




Published with Blogger-droid v2.0.2

5 comments:

Tea said...

cuepacs x kasi sign dulu... kalau ade pilihan xpe la jugak..

aimaniman said...

Mana ada pilihan..kita ni macam diluah mati omak ditelan mati bapak..x sain sbpa takut x dapat keistimewaan tp kalau sain takut teraniaya plak...kesian kita kannn

Miss Nadya said...

eh...nad pembntu biasa jer..:)

bukan nad nk benti tp c genk..:(

aimaniman said...

@Miss Nadya

apa2 pun kita tunggu dan lihat saja le

Anonymous said...

@aimaniman
itu lah pilihannya. nak atau tak nak.

Post a Comment

Komen mencerminkan diri kita. Segala komen yang ditulis diucapkan ribuan terima kasih. Jangan serik untuk menulis komen demi kebaikan bersama.

nuff

SantaiEmas

CK Free Auto Backlink My Ping in TotalPing.com Personal Blogs
best blogs

Babab Ping

My Love and Cute Kids © . Designed by MaisarahSidi.com