Senario Mengikat Anak

December 10, 2011

Baby Dahiyah tertidur dalam esak setelah di'ikat'
Kakak Iman yang lepas bebas tapi selamat ke?
Baby Dahiya minta di'lepaskan'

Kakak Iman dan Dahiyah suka sangat masa mula2 nak balik kampung semalam..Tapi sebab kena ikat, Dahiyah yg mula2 gembira jadi gelisah dan akhirnya menjerit. Mungkin dia rasa tak selesa diikat.  Naluri manusia..mana suka terikat ataupun diikat.. Cuba letak diri kita di tempat baby dan anak2 yang kena ikat kat car seat ni, selesa ke kita? Sedangkan disuruh pakai seat belt pun ramai org dewasa ingkar alasan macam kena ikat, apatah lagi baby2?.. Bayangkan kalau perjalanan 5 jam seperti mama lalui semalam...Adakah patut ibu2 ikat baby demi keselamatan atau lepas bebas je baby di pangkuan?

Published with Blogger-droid v2.0.1

You Might Also Like

1 Comment

  1. memang tak selesa pakai seat belt..tp terpaksalahkan utk keselamatan kita jugak

    ReplyDelete

Komen mencerminkan diri kita. Segala komen yang ditulis diucapkan ribuan terima kasih. Jangan serik untuk menulis komen demi kebaikan bersama.

PING

CK Free Auto Backlink My Ping in TotalPing.com Personal Blogs
best blogs

Popular Posts

Blog Archive

Labels