Pages

@aimaniman |

Senario Mengikat Anak

Baby Dahiyah tertidur dalam esak setelah di'ikat'
Kakak Iman yang lepas bebas tapi selamat ke?
Baby Dahiya minta di'lepaskan'

Kakak Iman dan Dahiyah suka sangat masa mula2 nak balik kampung semalam..Tapi sebab kena ikat, Dahiyah yg mula2 gembira jadi gelisah dan akhirnya menjerit. Mungkin dia rasa tak selesa diikat.  Naluri manusia..mana suka terikat ataupun diikat.. Cuba letak diri kita di tempat baby dan anak2 yang kena ikat kat car seat ni, selesa ke kita? Sedangkan disuruh pakai seat belt pun ramai org dewasa ingkar alasan macam kena ikat, apatah lagi baby2?.. Bayangkan kalau perjalanan 5 jam seperti mama lalui semalam...Adakah patut ibu2 ikat baby demi keselamatan atau lepas bebas je baby di pangkuan?

Published with Blogger-droid v2.0.1

Sudah baca sila komen

1 comment:

redza said...

memang tak selesa pakai seat belt..tp terpaksalahkan utk keselamatan kita jugak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Template Edited By Cikgu Ma ♥ All Rights Reserved ©Aimaniman 20/12/2012