Pages

@aimaniman |

Taubat Mama Belajar Terima Kasih Anonymous



Mama percaya bahawa setiap manusia tak pernah lari daripada melakukan kesilapan. Macam tulah juga mama. Nasib baik ada insan yang sudi untuk menegur secara ikhlas (lihat komen Anonymous)  dan mama akur akan kesilapan mama. Maka mama pun secara spontan 'mendeleate' entri yang kurang asam tu (lihat gambar). Semoga mama tak menjadikan medan berblog ni sebagai medan untuk cuba mencari publisiti murahan. Mama harus bertaubat dan kembali kepada tujuan asal mama berblog. Pada pengomen yang berhati mulia tu mama ucapkan ribuan terima kasih. Sebenarnya mama malu dengan keterlanjuran mama. Nak tau apa keterlanjuran mama, teruskan membaca ye.


Sudah baca sila komen

6 comments:

Fatin Mraz said...

alhamdulillah, dah ada yang menegur..

tadi saya baca tajuk dan snippet sepintas lalu di blog roll, tanpa klik ke blog ini, sy pun terfikir seperti anonymous itu juga.

mmg benar katanya tu..

kalau boleh elak lah guna tajuk lucah atau tajuk yang boleh di double meaning kan ni.

maaf juga sekiranya komen saya ini kasar.

luahfikiran said...

SALAM,
MAMA SEORANG YG HEBAT .. SANGGUP MENGAKU TERSILAP DAN MAHU KEMBALI KE PANGKAL JALAN .. TAK RAMAI YG SEBEGINI, MAMA. LF JUGA TIDAK TERLEPAS MELAKUKAN BYK KESILAPAN

Pok Amai-Amai said...

Mcm nielah kak...pemikiran setiap org tu subjektif. Ada yg suke memesongkan fikiran. Sedangkan....

STIM adalah adaptasi perkataan English dr steam.

BATANG mungkin batang aiskrim? Batang pokok? Batang pensel?

Jadi, siapa yang melucahkan perkataan yg lgsg takde kena mengena dgn lucah? Manusia.

Jadi, siapa yang hina? Manusia.

Sendiri mau ingatlah kan?

Kak, chill okeh? Takde salah dan silap pun. Sedang kita sendiri bila marah, mulut terlepas kata lucah....

=D

Tiramisu Fatiema said...

moga menjadi peringatan bersama..kita belajar dari kesilapan...moga agak jgn putus asa menulis

Kakzakie said...

Ambil yg jernih, buang yg keruh... jadikan pengajaran buat kita semua.

mela said...

bila teguran yang baik diterima dengan baik dan kebaikannya diraih bersama...itulah hidayah dan rahmat dan kita mensyukuri kerana menerimanya kerana hati maseh ada nur.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Template Edited By Cikgu Ma ♥ All Rights Reserved ©Aimaniman 20/12/2012