Pages

@aimaniman |

Macam ni ke Taste Pengundi di Malaysia...

Kalau calonnya muda mesti ramai yang mengundi

Kena daftar sebelum mengundi..
Kalau inilah gayanya pengundi PRU 13 nanti,.. kena lah letak calon muda2 supaya pengundi macam pisang goreng panas... Macam ni la suasana time pendaftaran persatuan semalam,.. persatuan yang guru penasihatnya cikgu perempuan yang muda2 cepat je habis kuota pendaftaran, mana yg cikgu2 senior ni, meja pendaftaran sejuk jee... Lumrah alam kan,.. yang cantik dipuja2, yang tua.. di 'hina'2... persoalannya, nanti2 korang tak tua2 ke? Maknanya,..masyarakat Malaysia masih memilih pemimpin yang dinilai dari segi luaran je ke? Tepuk dada tanyalah selera...

Published with Blogger-droid v2.0.2

Sudah baca sila komen

10 comments:

luahfikiran ... mari kita said...

SALAM,
Jadilah pengundi yg matang ... yang dipilih akan menjadi pemimpin kita ... maka seharusnya calon2 memiliki ciri2 kepimpinan yg baik

aimaniman said...

harap2 begitu la kan,.. semoga 2012 kita jadi manusia lebih matang dr segi pemikiran dan tindakan...

whitecappuccino said...

semoga mereka membuat pilihan yang tepat..

aReLaN said...

hehehe...budak2 nye pemikiran laen sket.

gedek! said...

pilih wakil cun je....

hehe

miloais milo said...

piliharaya kat sekolah ke???

ye - pilih yg encem saja lah...
ekekekekek

Anak Wak Mail said...

kalau saya,,saya tak tengok calon tu muda atau tak,,tak penting kot,,kalau masa pilihanraya uni dulu,,boleh la engok muka,,sebab tak kenal diorg tu,,main pangkah je..haha

Tea said...

Cuba bagi budak2 mengundi.. Baru happening..

aimaniman said...

Kalau budak2,,.. tentu calon ala ala Aaron aziz yg menang...

QueeN TerataI said...

mengundi dgn bijak...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Template Edited By Cikgu Ma ♥ All Rights Reserved ©Aimaniman 20/12/2012