Bomba habis SBPA batal, SSM Kekal...

March 08, 2012

 Kakak Iman ponteng sekolah ikut mama...

 Alamak.. lawaknyaa...

 Peliknya mama....

Issshhhh anak dara mama p camping ke p bersolek??

Gambar macam tak ada kaitan kan? Saja nak 'menyejukkan' hati dan 'menghentikan' ketawa, perut macam digeletek2 nieh... sebabnya??? Mama baru balik dari camping kadet Bomba di Laguna Park, penat belum hilang, migrain belum reda, telinga pulak geli2 terdengar perbualan kawan2. My hubby p Putrajaya, ada perhimpunan.. sok sek sok sek... alaa.. SBPA tak jadi, SSM balik semula!! ha?.. Baru minggu lepas rasanya mama dengar daripada rakan2 yg p RAPAT... gaji guru akan naik 700 ke atas ikut gred. Masing2 tersenyum lebar, macam2 perencanaan ada dalam kepala... tup2 pagi ni dah le tengah lepak tengah2 panas, dapat plak khabar tentang SBPA tak jadi???.. Mama bukan kalut sangat SBPA x jadi, tapi mama geram le sebab seolah2 perancangan kerajaan ni macam melepaskan batuk di tangga jer, banyak yang tak betul sana sini dan bila dikomen, ambil jalan pintas, batalkan... gambarannya apa? Umpama 'bapak' nak bagi 'gula-gula' kat anak-anak, tapi malangnya 'anak-anak' dah 'bijak'.., bukan setakat nak gula-gula tapi nak 'burger' sebab mana aci, 'adik bongsu' dapat 'gula-gula', tapi 'abang long' dapat' burger', sedangkan yang tolong ayah adik bongsu, abang long 'pandai arah jer'..... ayah pulak tak mahu pusing, terus kata tak jadi nak bagi apa-apa!!!... apa la 'ayah' niii...

Published with Blogger-droid v2.0.4

You Might Also Like

7 Comment

  1. Sy tatau la nak komen pe psl bapak tu mama! Hahahahah! Mcm ketam!

    ReplyDelete
  2. Hehehe, tak nak komen apa² pasal SBPA nie, kat opis saya kelam kabut pasal nie, last² x jadi. So, faham² la apa kata kawan² lain rasa. :)

    www.anastasyea.com

    ReplyDelete
  3. Wahhh comelnyaa si genittt333...


    Itulahkan..? Sepatutnya KSN dan KPPA letak jawatan dah kerana ini.. Tidak berpendirian dlm keputusan.. Malu jer ubah2 lepas semua dah sign option..

    ReplyDelete
  4. hihihi.. lady x paham sgt skim tu.. sebab lady tak termasuk skelai.

    ReplyDelete
  5. munna pun tak paham dgn skim tu...laki bini kerja private sector .. jadi x ambil pusing

    ReplyDelete

Komen mencerminkan diri kita. Segala komen yang ditulis diucapkan ribuan terima kasih. Jangan serik untuk menulis komen demi kebaikan bersama.

PING

CK Free Auto Backlink My Ping in TotalPing.com Personal Blogs
best blogs

Popular Posts

Blog Archive

Labels