Klik@Lazada

nuff

AFB Feeds

Tips Blog Mesra Android

Cikgu Iza | March 22, 2012 | 10 Komen |
Popular tau blog kita...

Mama rasa ramai antara kita yang sudah mempunyai smartphone. Bila ada smartphone, apa lagi,.. bolehlah kita update blog, facebook dan bertweeter menerusi HP jer. Tak payah lagilah nak buka Laptop atau NB. Mudahkan... Dulu, masa guna S2, mama geram kalau setting blog tak diubah pada template untuk HP.. sorry le mama x tau apa istilahnya. Kalau kita buka blog kat HP, blog yang kita baca tu kecik sangat tulisannya, akibatnya, terpaksaler mama cancel je nak komen. Bila guna Note ni, bila buka blog macam tu, mama dah x kisah sebab mama boleh 'besar'kan tulisan ikut kehendak mama. Cuba bayangkan jika setting blog tak ditukar pada yg mesra Android, x pasal2 tentu ramai yang tak dapat nak mengomen. Akibatnya blog kita akan ditinggalkan begitu saja. So, caranya ialah,..klik design, pastu klik Setting, pastu klik Email & Mobile..keluar macam gambar kat atas, pilih Yes, show mobile template... Jangan risau, kalau kita tak ada smartphone pun,.. yang penting rakan blog yang ada smartphone boleh baca blog kita dan komen... kan popular blog kita??... Jom la sama2 buat, nanti mama rajin nak jalan2 blog, kat mana2 pun boleh jalan2 blog... senang dan mudah,...
Published with Blogger-droid v2.0.4

10 comments:

  1. Thanks akak..tips yg bagus..nt sy try,memang kadang kalau online guna phone susah sikit nak baca tulisan n komen..tu sy suka guna laptop..

    ReplyDelete
  2. betul tu kak..lagi senang kalau dah tukar mobile device.

    ReplyDelete
  3. oh...mcm tu eh...tapi nanti dulu lah zy tukar...tggu ade smart phone sendiri...wahwahwah, tahun bila tak tau lagi...

    ReplyDelete
  4. Dulu sy x tau,
    skr dah tau guna..
    Seng kn nk bw..

    ReplyDelete
  5. Sy tak de android. Henpon sy rege RM60 je. Hahahah!

    ReplyDelete
  6. @Tiramisu Fatiema

    akak pun dapat tips drpd blog DH... berkongsi aja..

    ReplyDelete
  7. @Pok Amai-Amai

    x de android pun mmg kena tukar setting sbb org lain yg ada android yg nak buka blog kita mudah... kan untung g2..

    ReplyDelete
  8. @Aine Ainun

    akak pun baru blajar nak guna, banyak lagi yg perlu dikaji.. almaklum akak ni bukan macam budak2 muda yg suka explore..

    ReplyDelete
  9. nak kena beli smartphone jugalah klu mcm ni...

    ReplyDelete
  10. good tips. baru tahu jugak ni. mekacihhhh. ;)

    ReplyDelete

Komen mencerminkan diri kita. Segala komen yang ditulis diucapkan ribuan terima kasih. Jangan serik untuk menulis komen demi kebaikan bersama.

nuff

SantaiEmas

CK Free Auto Backlink My Ping in TotalPing.com Personal Blogs
best blogs

Babab Ping

My Love and Cute Kids © . Designed by MaisarahSidi.com