Pages

@aimaniman |

Tips Blog Mesra Android

Popular tau blog kita...

Mama rasa ramai antara kita yang sudah mempunyai smartphone. Bila ada smartphone, apa lagi,.. bolehlah kita update blog, facebook dan bertweeter menerusi HP jer. Tak payah lagilah nak buka Laptop atau NB. Mudahkan... Dulu, masa guna S2, mama geram kalau setting blog tak diubah pada template untuk HP.. sorry le mama x tau apa istilahnya. Kalau kita buka blog kat HP, blog yang kita baca tu kecik sangat tulisannya, akibatnya, terpaksaler mama cancel je nak komen. Bila guna Note ni, bila buka blog macam tu, mama dah x kisah sebab mama boleh 'besar'kan tulisan ikut kehendak mama. Cuba bayangkan jika setting blog tak ditukar pada yg mesra Android, x pasal2 tentu ramai yang tak dapat nak mengomen. Akibatnya blog kita akan ditinggalkan begitu saja. So, caranya ialah,..klik design, pastu klik Setting, pastu klik Email & Mobile..keluar macam gambar kat atas, pilih Yes, show mobile template... Jangan risau, kalau kita tak ada smartphone pun,.. yang penting rakan blog yang ada smartphone boleh baca blog kita dan komen... kan popular blog kita??... Jom la sama2 buat, nanti mama rajin nak jalan2 blog, kat mana2 pun boleh jalan2 blog... senang dan mudah,...
Published with Blogger-droid v2.0.4

Sudah baca sila komen

10 comments:

Tiramisu Fatiema said...

Thanks akak..tips yg bagus..nt sy try,memang kadang kalau online guna phone susah sikit nak baca tulisan n komen..tu sy suka guna laptop..

Huda said...

betul tu kak..lagi senang kalau dah tukar mobile device.

ZYASH said...

oh...mcm tu eh...tapi nanti dulu lah zy tukar...tggu ade smart phone sendiri...wahwahwah, tahun bila tak tau lagi...

Aine Ainun said...

Dulu sy x tau,
skr dah tau guna..
Seng kn nk bw..

Pok Amai-Amai said...

Sy tak de android. Henpon sy rege RM60 je. Hahahah!

aimaniman said...

@Tiramisu Fatiema

akak pun dapat tips drpd blog DH... berkongsi aja..

aimaniman said...

@Pok Amai-Amai

x de android pun mmg kena tukar setting sbb org lain yg ada android yg nak buka blog kita mudah... kan untung g2..

aimaniman said...

@Aine Ainun

akak pun baru blajar nak guna, banyak lagi yg perlu dikaji.. almaklum akak ni bukan macam budak2 muda yg suka explore..

munna said...

nak kena beli smartphone jugalah klu mcm ni...

9n0L4 said...

good tips. baru tahu jugak ni. mekacihhhh. ;)

 
Template Edited By Cikgu Ma ♥ All Rights Reserved ©Aimaniman 20/12/2012