Klik@Lazada

nuff

AFB Feeds

April Fool Wet World

Cikgu Iza | April 02, 2012 | 9 Komen |
 Seronoknya kakak Iman... April Fool??

 Peace Yo...

Kerang gergasi.. ngap...
 

 Kakak tu suruh kakak Iman p... lama sangat main, bagi can orang plak

Semalam mama p ke Wet World Shah Alam, punya le seronok anak2 mama. Punya ler ramai orang p wet world, mentang2 cuti hari Ahad, tambah2 semalam April Fool... Fuiiih, asib baik April Fool hari Ahad..mama tak ler risau sangat berbanding jika Af pada Isnin. Jika Af Isnin..mama kene berhati2 ler bila nak masuk kelas terutama kelas 4K... Sebenarnya, sambutan April Fool memang tidak sepatutnya dilakukan oleh umat Islam, walaupun hanya untuk mengenakan seseorang atau hanya untuk main2...  kerana..
          
           Bagi umat Islam April Fool tentu merupakan tragedi yang sangat menyedihkan. Hari dimana ribuan saudara seimannya disembelih dan dibantai oleh tentera Salib di Granada, Sepanyol. Sebab itu, adalah sangat tidak layak jika ada orang Islam yang ikut-ikutan merayakan tradisi ini. Sebab dengan merayakan April Fool, sesungguhnya orang-orang Islam itu ikut bergembira dan tertawa atas tragedi tersebut. Siapa pun orang Islam yang turut merayakan April Fool, maka ia sesungguhnya tengah merayakan ulang tahun pembunuhan beramai-ramai terhadap ribuan saudara-saudaranya di Granada, Sepanyol, beberapa abad silam.

April Fool Merupakan Perayaan Pembantaian Umat Islam, Tidak Layak Dirayakan

          Umat Islam sangat tidak layak merayakan "The April Fool Day" kerana kebiasaan itu didasarkan untuk memperingati peristiwa pembantaian umat Islam di Sepanyol pada 1 April 1487 Masihi. Untuk baca kisah selanjutnya peristiwa pembantaian Umat Islam, klik di sini  baldimerah.

Lepas ni jangan main2 ngan April Fool yer....
Published with Blogger-droid v2.0.4

9 comments:

  1. shah alam pun ada wet world eh..berapa regt masuk kak?

    ReplyDelete
  2. wet world shah alam???yang dekat tasik shah alam tu eh???hohoho..masa kecik2 dulu,tak tau pon apa april fool.main sambut je.aiyoo

    ReplyDelete
  3. syok nyaaa jenjalan kan.... =)

    ReplyDelete
  4. masa zaman sekolah dulu bila tiba april fool mmg ada je yg kena.. almaklumlah masa tu zaman jahil.. apa org buat kita pun ikut sama.. skrg ni dah besar panjang dah tau halal haramnya xde buat dah...

    wet world lama QUeen x p sini.. last dtg sini masa anak Queen baru umur 6 bulan kot.. bawa dia mandi manda.. smp skrg mmg pantang nampak air.. lg2 kolam cepat je nak terjun.. smp biru2 lebam2 pun masih nk berendam lg dlm air...

    ReplyDelete
  5. ada kapal selam yg menarik rupanya kat wet world shah alam ni.

    ReplyDelete
  6. bestnya seronok mandi manda,slalu lalu je depan Wet World,tunggu anak besaw sket lagik bley bawak sana mandi manda.

    ReplyDelete
  7. eh mcm kenalll tempat itu hehehe..sbb baru pegi huhu..dh mahal kan skrg..dulu sepuloh hengget je masuk ;p

    ReplyDelete
  8. Anak-anak dapat main air mana tak happy. Selagi tak menggigil selagi itu mereka boleh tahan punyalah...

    Lama sudah hal aprilfool ini dah diberi pencerahan buat kita umat Islam... rasanya ramai yg dah faham.. eloklah kan...

    ReplyDelete
  9. tak pernah pun sambut april fool tu... mama tak ikut mandi manda sekali ke?

    ReplyDelete

Komen mencerminkan diri kita. Segala komen yang ditulis diucapkan ribuan terima kasih. Jangan serik untuk menulis komen demi kebaikan bersama.

nuff

SantaiEmas

CK Free Auto Backlink My Ping in TotalPing.com Personal Blogs
best blogs

Babab Ping

My Love and Cute Kids © . Designed by MaisarahSidi.com