AddMeFast

Klik@Lazada

nuff

Gaji Baru SSM 2012 mulai April

Cikgu Iza | April 04, 2012 | 4 Komen |
Tadi mama p pejabat, kerani pejabat sok sek sok sek, confirm hujung April ni akan dapat tunggakan kenaikan gaji  13% seperti yang dijanjikan selepas SBPA dibatalkan. Masing2 mencongak berapa tunggakan yang bakal diperoleh. Yang x ada salinan pay slip terus check di e-penyata gaji. Lepas tu kira sendiri guna kalkulator. Alhamdulillah, dapatlah sedikit nak menampung perbelanjaan bulanan nanti kan. Pada yang tak percaya pada kiraan sendiri, bolehlah kira gaji SSM 2012 secara online.

Aplikasi Pengiraan Gaji SSM Online boleh klik di sini. Bermula bulan April ini, kakitangan awam akan menikmati gaji baru di bawah Pekeliling Perkhidmatan Bilangan 1 Tahun 2012(PP.Bil.1/2012). Ia merupakan hasil penambahbaikan SSM setelah Perdana Menteri memutuskan pembatalan SBPA.

jom kira gaji SSM baru...

Tapi kan, kata kerani sekolah mama, bulan April ni cuma dapat tunggakan gaji selama 3 bulan dan gaji lama untuk bulan April. Kerani kata surat pekeliling untuk gaji baru lambat sampai n kiraan gaji baru x sempat untuk gaji bulan April. Mungkin gaji baru start bulan Mei atau Jun, dan tunggakan sekali le.. 

Kalau nak tau berapa gaji baru SSM 2012, iaitu gaji baru SSM pada 1 Januari 2012 ialah gaji hakiki pegawai pada 31 Disember 2011 ditambah dengan kadar peratusan kenaikan gaji yang ditetapkan mengikut gred, kalau gred DG 41 - DG 54, 13% kenaikan so jika gaji hakiki pada 31 Disember ialah 2000 x 13% = 2260. Maka gaji baru pada 1 Januari 2012 ialah 2260.... tunggakan yang diperoleh pada April ialah 260 x 3 = 780 + gaji April .. so kirale sendiri. Alhamdulillah kan, orang memberi kita merasa....
 
kalau rajin baca ler pekeliling nie...


Published with Blogger-droid v2.0.4

4 comments:

munna said...

alhamdulillah..untung kerha ngan gomen ni

So Shy Lady (SSL) said...

jeleslah dgn org kj gomen. risau gak, hg brg pasti naik lg....

PinKy MoMMa said...

kiya jugak tak de gaji tetap huhu..kalau rajin dpt la lebih ;)

Kazman / Sue said...

dah terasa harga makan di luar naik... huuu3x

Post a Comment

Komen mencerminkan diri kita. Segala komen yang ditulis diucapkan ribuan terima kasih. Jangan serik untuk menulis komen demi kebaikan bersama.

nuff

SantaiEmas

CK Free Auto Backlink My Ping in TotalPing.com Personal Blogs
best blogs

Babab Ping

My Love and Cute Kids © . Designed by MaisarahSidi.com