iPad Murah Elak Kidnap

April 09, 2012

Move tablet Iman

Bila ada wifi mama janji mama nak belikan tablet tok Iman.. Yang Iman tau, iPad je sebab mama dia guna Galaxy Note so dia cakap tu iPad le, dan dia nak iPad gak.. Terkedu mama, x mampu mama Iman.. so dalam diam mama p Carrefour dan mama beli Move Tablet ni. Jenama Malaysia dan fungsinya ala2 iPad gak, kakak Iman boleh touch2 skrin, boleh download game, boleh beli kat pasaraya Google Play dan Black Mart, boleh layan boboiboy kat Youtube... Haa.. iPad Iman dah ada!.. Siang malam, pagi petang asyik ngan iPad dia, buku ABC dah entah ke mana anak mama ni, sampai cikgu Taski Abim call tanya kenapa Iman x bawa buku ke sekolah!! Alahai anak mama ni, dalam beg bukan buku tapi iPad!!
Kalau kat sekolah mama, tentu dah kene kidnap ngan Encik PK HEM!! Ni nasib baik Taski, cikgunya masih berkompromi dan x marah2... Mama teringat zaman kecik2 dulu, permainan yang mama tahu cuma captit, batu seremban, main guli, teng teng dan yang sewaktu dengannya.  Permainan burung marah aka Angry bird jangan harap le ada dalam kamus hidup mama, tapi lain dengan kakak Iman. Mama pun x tau zaman siapa yang lebih beruntung, zaman mama atau zaman kakak Iman, bukan x da niat mama nak ajak dia main batu seremban atau captit, tapi halaman rumah yang sekangkang kera x mengizinkan anak2 mama main permainan yg mama mainkan ngan kawan2 kat bawah pokok tu dulu, lagipun mama takut nak biarkan kakak main ngan kawan2 tanpa mama, mama takut kakak hilang,... sebab tu mama belikan 'kawan' untuk kakak kat dalam rumah... mama belikan tablet untuk halang kakak Iman bersosial, betul ke tindakan mama? tapi serius mama takut kakak ilang, mama x mauuu...

Published with Blogger-droid v2.0.4

You Might Also Like

13 Comment

  1. elok jugak tujuan tu cuma takut budak2 ni jadi leka.. nanti nak belajar pun malas.. wallahualam.

    ReplyDelete
  2. macam2 gadget skrgkan?pandai guna ada manfaatnya.

    ReplyDelete
  3. hehehe...tumpang tanye, Move Tablet ne leh gune utk updated blog tak??

    ReplyDelete
  4. gadget ala2 ipad ni pun ada kan kak,budak zmn skrg punye demand..untung diorang. Tp lebih baik main dlm umh drpd risiko main kt luar..

    ReplyDelete
  5. anak2 skrg lebih advance :)

    tq sudi singgah blog saya yer

    ReplyDelete
  6. Wow. Move tablet? Bape rege die tu? Ley beli kat Aydin...

    ReplyDelete
  7. budak2 skrg ni kecik2 dh didedahkan dgn dunia teknologi kan.. canggih betul...

    ReplyDelete
  8. munna ada beli satu utk Meya .... tapi asyik berebut je dgn adiknya .. tak tahan dibuatnya

    ReplyDelete
  9. tak boleh bagi sangat anak2 main ni, takut belajar jadi malas hehe..

    ReplyDelete
  10. untung laa jadi anak mama.. hehehe

    ReplyDelete
  11. adessss.... sampai bawak ipad ke sekolahnya.. hehehee

    ReplyDelete
  12. my niece and nephew suma ada ipad sorang satu. Yang x tahan 2 tahun pun ada ipad tu. Nak tgk youtube katanya. Abg 6 thn, kejenya ipad smp malas nak kuar umah mkn pun kena suap sbb nak main game. Kakak 9 thn elok kelas no 1 dah msk kelas no 3. Sumenya sbb ipad apple! Teknologi mmg bgs tp kalo salah guna bule gelap masa dpn

    ReplyDelete

Komen mencerminkan diri kita. Segala komen yang ditulis diucapkan ribuan terima kasih. Jangan serik untuk menulis komen demi kebaikan bersama.

PING

CK Free Auto Backlink My Ping in TotalPing.com Personal Blogs
best blogs

Popular Posts

Blog Archive

Labels