Debat PTPTN Sinar Harian Perluke?

May 23, 2012

 KJ

 Rafizi

Moderator

Semalam pukul 10-11.30 mama tengok Debat PTPTN di Astro Awani. Abah kerja malam, so anak2 dengan mama. Mama tidurkan Dahiyah awal-awal, dengan harapan dia akan tidur masa debat berlangsung. Tapi malangnya, pukul 11 mama lihat kelibat kecil keluar dari bilik lalu jatuh atas carpet sambil meraung. Alamak, Dahiyah bangun, maka perhatian mama terhadap debat terganggu la.
Ok, cerita pasal Debat. Mama rasa bertuah dan beruntung sesiapa yang mendengar perdebatan ni kerana moderatornya tidak berat sebelah seperti debat2 lain yang mama pernah ikuti di TV3. Semua sedia maklum kerana TV3 milik siapa, so faham-fahamlah. Mama tak sangka Sinar Harian bersama Astro Awani berani dan mampu melakukan transformasi menyiarkan debat yang 'bersih' serta mencabar ketua kerajaan dan ketua pembangkang berdebat pula sebelum PRU 13
Mama rasa, inilah baru dikatakan kebebasan bermedia di Malaysia. Semoga jejak langkah Sinar Harian dan Astro Awani dituruti dan dicontohi oleh pihak media lain, termasuklah media alternatif.
Nak tahu pasal debat? Carilah di Youtube tentang Debat PTPTN malam tadi kerana blog mama bukan blog berbaur politik. Mama cuma suka sebab kebebasan bermedia sudah mula berputik, alhamdulillah..

Published with Blogger-droid v2.0.4

You Might Also Like

15 Comment

  1. husband je tgk malam tadi.. malas nk dengar, layan SS kat youtube time tu haahah... tp husband ckp bagus debat tu

    ReplyDelete
  2. sy tak dapat tgk live smlm sbb hosmet dok melayan lara hati ke ape ntah malam td. bru lps tgk kat utube..mmg terbaik!

    ReplyDelete
  3. tak nengok malam tadi, tertido, huhu..anyway saya baca kebanyakan review semua kata moderator bagus..

    ReplyDelete
  4. ruginye x dpt tgk mlm td...ada yg kata rafizi bagus..ada yg kata KJ bagus.masing2 punye pendapat hee

    ReplyDelete
  5. tak tgok jugak malam tadi..Alesya asyik layan Upi ipin je...

    ReplyDelete
  6. Queen pun x tgk.. hehehe :)

    ReplyDelete
  7. memang best deba tsemalam...cuma tak bestnyer KJ byk tak menjawab soalan

    ReplyDelete
  8. terlupa nak tengok semalam.tapi kawan cakap best!

    ReplyDelete
  9. kenapa ms buat PTPTN dulu x de sapa pon wat debat??

    ReplyDelete
  10. moderator tak bias mana2 pihak, ini yg buat rasa perdebatan yg lebih matang dan issue personal juga tiada dijadikan senjata.

    ReplyDelete
  11. tapi, secara jujur sy lebih suka kalau pinjaman pendidikan diberikan tanpa mengenakan faedah.. sy risau, sesuatu yg diberikan dengan cara yg kurang baik, kesannya nanti jugak kurang baik..

    utk kos perkhidmatan, mungkin kerajaan boleh bantu sebagaimana kerajaan boleh menanggung kos perkhidmatan jabatan pendaftaran negara..

    jika orang bertanya, dimana keuntungannya memberi pinjaman?? jawapannya, bukankah rakyat berpendidikan tinggi akan menguntungkan negara.. untung bukan sekadar duit.. tapi lebih dari itu.. (",)

    ReplyDelete
  12. selepas menonton video, sy menukar pendirian sy bahawa sy menyokong pendidikan percuma.. (",)

    ReplyDelete
  13. Sepatutunya kalau demokrasi memang tak boleh berat sebelah. Kakak tak ada astro tapi boleh tengok dari youtube.

    Kempen PRU13 ini rasanya boleh tak tv buat macam ini. Peluang sama rata utk berkempen membuka minda rakyat?
    Kita tungguuuu.....

    ReplyDelete
  14. aiseymen..... munna terlupa lah mlm tadi nak tgk....

    ReplyDelete
  15. salam akak..

    slm perkenalan :)
    best eh debat ni, rugi pulak tak tengok masa tu..
    nk tgk kat youtube lepas ni :P

    tq follow, done follow here.

    ReplyDelete

Komen mencerminkan diri kita. Segala komen yang ditulis diucapkan ribuan terima kasih. Jangan serik untuk menulis komen demi kebaikan bersama.

PING

CK Free Auto Backlink My Ping in TotalPing.com Personal Blogs
best blogs

Popular Posts

Blog Archive

Labels