Pages

@aimaniman |

Debat PTPTN Sinar Harian Perluke?

 KJ

 Rafizi

Moderator

Semalam pukul 10-11.30 mama tengok Debat PTPTN di Astro Awani. Abah kerja malam, so anak2 dengan mama. Mama tidurkan Dahiyah awal-awal, dengan harapan dia akan tidur masa debat berlangsung. Tapi malangnya, pukul 11 mama lihat kelibat kecil keluar dari bilik lalu jatuh atas carpet sambil meraung. Alamak, Dahiyah bangun, maka perhatian mama terhadap debat terganggu la.
Ok, cerita pasal Debat. Mama rasa bertuah dan beruntung sesiapa yang mendengar perdebatan ni kerana moderatornya tidak berat sebelah seperti debat2 lain yang mama pernah ikuti di TV3. Semua sedia maklum kerana TV3 milik siapa, so faham-fahamlah. Mama tak sangka Sinar Harian bersama Astro Awani berani dan mampu melakukan transformasi menyiarkan debat yang 'bersih' serta mencabar ketua kerajaan dan ketua pembangkang berdebat pula sebelum PRU 13
Mama rasa, inilah baru dikatakan kebebasan bermedia di Malaysia. Semoga jejak langkah Sinar Harian dan Astro Awani dituruti dan dicontohi oleh pihak media lain, termasuklah media alternatif.
Nak tahu pasal debat? Carilah di Youtube tentang Debat PTPTN malam tadi kerana blog mama bukan blog berbaur politik. Mama cuma suka sebab kebebasan bermedia sudah mula berputik, alhamdulillah..

Published with Blogger-droid v2.0.4

Sudah baca sila komen

15 comments:

bunga_rose said...

husband je tgk malam tadi.. malas nk dengar, layan SS kat youtube time tu haahah... tp husband ckp bagus debat tu

Munnafendy said...

sy tak dapat tgk live smlm sbb hosmet dok melayan lara hati ke ape ntah malam td. bru lps tgk kat utube..mmg terbaik!

Huda said...

tak nengok malam tadi, tertido, huhu..anyway saya baca kebanyakan review semua kata moderator bagus..

mummY daniSha said...

ruginye x dpt tgk mlm td...ada yg kata rafizi bagus..ada yg kata KJ bagus.masing2 punye pendapat hee

lelamaisara said...

tak tgok jugak malam tadi..Alesya asyik layan Upi ipin je...

QueeN TerataI said...

Queen pun x tgk.. hehehe :)

Nina K's Luviee said...

memang best deba tsemalam...cuma tak bestnyer KJ byk tak menjawab soalan

whitecappuccino said...

terlupa nak tengok semalam.tapi kawan cakap best!

KhaiRin : anies said...

kenapa ms buat PTPTN dulu x de sapa pon wat debat??

Denaihati said...

moderator tak bias mana2 pihak, ini yg buat rasa perdebatan yg lebih matang dan issue personal juga tiada dijadikan senjata.

fuad ansari said...

tapi, secara jujur sy lebih suka kalau pinjaman pendidikan diberikan tanpa mengenakan faedah.. sy risau, sesuatu yg diberikan dengan cara yg kurang baik, kesannya nanti jugak kurang baik..

utk kos perkhidmatan, mungkin kerajaan boleh bantu sebagaimana kerajaan boleh menanggung kos perkhidmatan jabatan pendaftaran negara..

jika orang bertanya, dimana keuntungannya memberi pinjaman?? jawapannya, bukankah rakyat berpendidikan tinggi akan menguntungkan negara.. untung bukan sekadar duit.. tapi lebih dari itu.. (",)

fuad ansari said...

selepas menonton video, sy menukar pendirian sy bahawa sy menyokong pendidikan percuma.. (",)

Kakzakie said...

Sepatutunya kalau demokrasi memang tak boleh berat sebelah. Kakak tak ada astro tapi boleh tengok dari youtube.

Kempen PRU13 ini rasanya boleh tak tv buat macam ini. Peluang sama rata utk berkempen membuka minda rakyat?
Kita tungguuuu.....

munna said...

aiseymen..... munna terlupa lah mlm tadi nak tgk....

Mama Auf Papa Ajim said...

salam akak..

slm perkenalan :)
best eh debat ni, rugi pulak tak tengok masa tu..
nk tgk kat youtube lepas ni :P

tq follow, done follow here.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Template Edited By Cikgu Ma ♥ All Rights Reserved ©Aimaniman 20/12/2012