Pages

@aimaniman |

Fun Fair Aiman Hilang

apa yeya tengok tuu
 
kat atas ada bulan la yeya...
 
ni la syami  hilang tadi...

Yeya suka sangat222...

haa tengok apa tu,. pelik je nampak?

First time bawa Yeya, kakak Iman dan abang aiman syami p fun fair tapi kali kedua plak dia orang hilang!!! Kecut perut mama tadi malam. Dulu masa 1st time bawa dia orang p tengok Upin Ipin di SACC Mall, kakak Iman hilang. Nasib baik jumpa apabila ada announcement tentang budak hilang. Time tu, tak tau la macam mana mama, agaknya macam drama swasta kisah ibu kehilangan anak. Mama tinggalkan stroller baby, lari p pintu utama, tanya dengan semua orang, macam orang dah hilang akal. Dalam fikiran mama, satu jer, macam mana mama kalau kakak Iman hilang???
Setelah setahun lebih berlalu, kakak Iman semakin besar dan adik Yeya pun dah boleh jalan sendiri.. mama bawa lagi dia orang. Kali ni, abang aiman pulak yang hilang!!. Punya le gabra mama, mama teringat kisah anak orang Belanda yang hilang tu. Mama dah hilang akal. Mama tanya kakak Iman, macam mana boleh turun sedangkan pintu belum dibuka. Rupa2nya ada pintu keluar kedua di belakang. Anak2 orang lain tunggu pintu 'ultraman' dibuka dan keluar ikut pintu utama. Anak2 mama lain.... buka sendiri pintu 'ultraman' dan keluar sendiri ikut pintu keluar kedua. Kakak Iman sebab dah besar sikit.. lari keliling dan jumpa mama di pintu keluar utama. Abang Aiman pulak, lari dan terus ke depan .. Abah dua kali cari kat semua 'ultraman' namun masih tak ada, abah ingat yang abang aiman kalau lari mesti ke depan.. tak reti nak pusing2 cari orang... so abah cuba cari dan akhirnya jumpa abang aiman di celah2 orang ramai tengah nangis tersedu-sedan...Anak mama.., nasib baik tak ada berita anak hilang lagi hari ni!!! alhamdulillah...

 Mamat Bangla jaga Fun Fair tu patutnya kena tutup pintu keluar kedua, jaga keselamatan budak2 ni 
yang naik 'ultraman' tu budak2 .. orang tua tak dibagi naik sama, kalau anak mama hilang..
mama saman pihak fun fair tu.. tapi saman pun sama ke nilainya dengan abang Syami????
Published with Blogger-droid v2.0.4

Sudah baca sila komen

5 comments:

nur anis said...

alahai...bahayanya..nasib baik selamat jumpa...budak-budak dah excited, memang seronok je ke mana-mana..belum tau bahaya kan..

miloais milo said...

alhamdulillah... nasib baik jumpa...
iols ngeri lah bab2 hilang ni....

aReLaN said...

nasib baik la jumpa & tak jadi pape.hmmmm

whitecappuccino said...

comey yeya! nasib baik jumpa..

munna said...

aduhai... takutnya kan kak.. klu terjadi pekara2 mcm ni.... munna selalu risau kalau bawa kakak meya dia jenis tak takut dgn org..jalan nak sendiri tak bagi org pegang....

 
Template Edited By Cikgu Ma ♥ All Rights Reserved ©Aimaniman 20/12/2012