AddMeFast

Klik@Lazada

nuff

Iklan Rokok Paling Tak Guna Time Puasa

Cikgu Iza | July 24, 2012 | 6 Komen |
Cuba fahamkan iklan di bawah. Mama rasa iklan ni paling tak guna pada bulan Ramadhan ni kerana seolah-olah menggalakkan perokok menikmati rokok selepas berbuka.  Sepatutnya iklan digunakan untuk mendidik dan melatih perokok melupakan rokok tapi sebaliknya pula.  Siang dipendam, malam balas dendam? isshhh kalau perokok tegar rasanya ramai yang terpengaruh dengan iklan ni.  Macam abah Iman, orang berbuka dengan kurma dan makanan lain, dia mulakan dengan menyedut asap...

rokok membahayakan kesihatan 
iklan paling x guna..

Ada nasihat paling 'manis' untuk perokok paling tegar macam abah iman ni? kalau setakat menakut2kan dia dengan kesan pada badan dia, pada anak2 dia, memang x laku la. Kalau nak kata membazir lagi dia tak layan. Nak kata pendek umur, abah pada abah iman dah tua x ada apa2 penyakit pun?? Abah pun ada tips untuk perokok tegar, nak tau apa? amalkan minum air suam setiap kali bangun pagi, .. segala toksin dalam badan akan mengalir keluar dr badan.  So, merokok pun tak apa...!!

tadi, sapa yang kenaikan gaji januari.. ada tunggakan.. wow duit raya!
jangan tambah stok rokok dah..

6 comments:

Sue-Rya Qistina said...

huh..mmg x guna! nasib baiklah my hubby mase mula2 kenal saya dia terus benti rokok. selamat duit, kesihatan pun terjaga :)

fuad ansari said...

ramai di sekeliling saya, berhenti merokok bila dapat sakit kronik macam sesak nafas malam2.. masa tu, bukan slow motion lagi dah, tapi serta merta berhenti.. (",)

sy suka melihat pandangan agama dalam bab merokok ni.. itu sudah cukup sbg alasan yg kuat utk tidak merokok...maka, jika kena gaya kefahamannya, tidak perlu lagi cerita tentang kesihatan.. juga pasal pendek umur.. (",)

KhaiRin : anies said...

iklan kt mn tu kak?

mama rifQy said...

ku tak suke org merokokkkkk!! mujur babaiqy dah lma stop rokok

Kancil 8349 said...

kes nak bunuh beramai2

faraherda. razalan said...

Kat Msia ke nie? Tapi Msia takkan lps iklan rokok bsr2 mcm ni. Heheheheh....tgk pd pktn MILD tu je, dah tau mst negara jiran tu!

=D

Post a Comment

Komen mencerminkan diri kita. Segala komen yang ditulis diucapkan ribuan terima kasih. Jangan serik untuk menulis komen demi kebaikan bersama.

nuff

SantaiEmas

CK Free Auto Backlink My Ping in TotalPing.com Personal Blogs
best blogs

Babab Ping

My Love and Cute Kids © . Designed by MaisarahSidi.com