Pages

@aimaniman |

Jadual Berbuka dan Imsak Klang

Puas mama berjalan blog untuk mencari waktu imsak dan berbuka khusus untuk Klang bagi Ramadhan 2012. Akhirnya mama jumpa di blog Hidupkan untuk Memberi ni. Kalau nak jadual yang lebih 'mudah dibaca' berkunjung la di sini, sebab jadual di sini mama cuma copy n paste dari blog DH ni. Mama dah buat printout dan tepek kan di sini juga buat rujukan pengunjung. Almaklum, ketika disiarkan di tv, time tu yg bekerja masih terperangkap dalam jem.  Yang dah balik ke rumah pun, mungkin tengah bergelut dengan nafsu di bazar Ramadhan. Bagi mama mungkin tengah syok sendiri di dapur... So, bila ada sesalinan jadual imsak dan berbuka ni, bolehlah kita tepek atas meja makan atau tepi tv ataupun tepi laptop ke untuk rujukan kan...

Iman Athirah, Aiman Syami & Iman Dahiyah nak ucap selamat berpuasa untuk semua
walaupun ssstttt kami tak puasa taw...

JADUAL WAKTU IMSAK DAN BERBUKA PUASA TAHUN 1433 H / 2012 M
BAGI NEGERI SELANGOR DARUL EHSAN
ZON II: DAERAH KLANG, KUALA LANGAT,KUALA SELANGOR DAN SABAK BERNAM
RAMADHAN 1433 H
WAKTU IMSAK

SABTU
*1
21 Julai 5.42 pagi 7.33 malam
AHAD
2
22 5.42 pagi 7.33 malam
ISNIN
3
23 5.42 pagi 7.33 malam
SELASA
4
24 5.42 pagi 7.32 malam
RABU
5
25 5.42 pagi 7.32 malam      ***  5 tu = hari kelima puasa 25 tu 25 Julai 2012
KHAMIS
6
26 5.43 pagi 7.32 malam    *** 5.43 pagi tu waktu imsak dan 7.32 malam waktu berbuka
JUMAAT
7
27 5.43 pagi 7.32 malam
SABTU
8
28 5.43 pagi 7.32 malam
AHAD
9
29 5.43 pagi 7.32 malam
ISNIN
10
30 5.43 pagi 7.32 malam
SELASA 
11 
31 5.43 pagi 7.32 malam
RABU
12
1 Ogos 5.44 pagi 7.32 malam
KHAMIS
13
2 5.44 pagi 7.32 malam
JUMAAT
14
3 5.44 pagi 7.31 malam
SABTU
15
4 5.44 pagi 7.31 malam
AHAD
16
5 5.44 pagi 7.31 malam
ISNIN
17
6 5.44 pagi 7.31 malam
SELASA 18
7 5.44 pagi 7.31 malam
RABU
19
8 5.44 pagi 7.30 malam
KHAMIS
20
9 5.44 pagi 7.30 malam
JUMAAT
21
10 5.44 pagi 7.30 malam
SABTU
22
11 5.44 pagi 7.30 malam
AHAD
23
12 5.45 pagi 7.29 malam
ISNIN
24
13 5.45 pagi 7.29 malam
SELASA
25
14 5.45 pagi 7.29 malam
RABU
26
15 5.45 pagi 7.29 malam
KHAMIS
27
16 5.45 pagi 7.28 malam
JUMAAT
28
17 5.45 pagi 7.28 malam
SABTU
**29
18 5.45 pagi 7.28 malam
* Tertakluk Kepada Pengisytiharan Penyimpan Mohor Besar Raja-Raja Malaysia
** Tarikh Melihat Anak Bulan Syawal Tertakluk Kepada Pengisytiharan Penyimpan Mohor Besar
Raja-Raja Malaysia

ok la mama nak ucapkan salam Ramadhan kepada semua rakan mama di sini
Walaupun tak pernah bersua tapi mama rasa masing2 teruja untuk lebih 'bergaya' di sisi-Nya Ramadhan ni

Sudah baca sila komen

2 comments:

atuk said...

Assalamualaikum Mama

Insyaallah
ada menfaatnya


Selamat Menjalani Ibadah Puasa

Denaihati said...

salam ramadhan al mubarak dan selamat menjalani ibadah puasa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Template Edited By Cikgu Ma ♥ All Rights Reserved ©Aimaniman 20/12/2012