Pages

@aimaniman |

Geng UNIFI coming soon

Buat lawak betul semalam, time mama dalam kelas 4 K tiba2 mama dapat call..
"Hello... saya dari..."
"ya...ok"
"bla bla bla... bagi le no tepon, bagi no ic dan bagi le alamat dan alamat emal.." Macam percaya saja yang call tu betul2 staf dia. Kalau bukan? Naya, sebab semua identiti dah dibagi, nak nyesal pun x guna sebab mulut dah cakap. Tu ler bahana jawab tepon dalam kelas, plak tu kelas 4K, macam dengar tak dengar dan akhirnya macam di'pukau' mama pun setuju je..

27 September 2012... Unifi dah mama kalau staff tu x tpu

So, Khamis ni, 27 September mama akan menjadi salah sorang geng UNIFI. Tahniah pada staff TM yang 'berjaya' memujuk mama untuk melanggan UNIFI. Sebabnya, selama ni mama dah dengar daripada kawan, dah baca blog Kid, blog Summijelly dan website UNIFI sendiri tapi tak berjaya juga mempengaruhi mama.  Entah apa 'ilmu' yang staff TM tu guna semalam sampai mama berjaya dipujuknya. Punyalah bess dia kata cuma tambah 39 hengget je mama boleh tengok video, phone call plus222.. sebab mama sekarang ni guna Streamyx 110 punya kann..

percuma sandisk tapi pd ni kene cocok dan tolak kalau tak x masuk maa 

Semalam juga mama bagi tahu kakak Iman, lepas ni dah x ada Astro Ceria lagi sebab mama nak potong, mama nak masuk UNIFI. Tak disangka2 hujan ribut turun dengan lebatnya.. sebab? Kakak Iman tak mahu tak tengok Ultraman lagi. Alamak anak mama ni.., betapa kuatnya pengaruh Ultraman sehingga sanggu menangis gitu sekali... Petang tadi, mama call Astro cakap nak buang pakej kartun, tapi.... staff dia kata kalau nak langgan pakej famili + 2 mini tak boleh cuma 1 mini jer, so selamat la kakak Iman, Ultraman tetap ada kat rumah kita kak Iman...

dengarnya kat singapore 200 untuk pakej ala-ala VIP20 tu
Kat Mesia? 249 maa.... bila la nak free unifi wifi kat mesia ni kann...

Kawan mama kata ada pakej Hypp Tv yang diberi percuma selama sebulan pas tu kena bayar untuk terus menikmati saluran2 lain. Tambah duit lagi? Kalau buang terus Astro tak pa le langgan Hypp TV ni, tapi kalau guna UNIFI dapat ke saluran 101, 102, 103, 104, 105, 107 dan 119?? Rasanya mama 'membesar' bersama Astro so tak sanggup untuk berpisah dengannya. Ingat lagi  nenek dulu... sanggup p rumak emak yg dulunya ada kedai makan kat depan rumah tu semata2 nak tengek AF Mawi nyanyi!!.  Semua anak muda kat kedai tu terlopong nengok nenek tua umur 80 plus222 masuk kedai tengok mawi nyanyi!!. Teringat arwah nenek.. semoga nenek tenang di 'sana'.  

Satu lagi tentang UNIFI ni... dialog staff tu..
"puan, kuota untuk pakej pemasangan percuma dan aksesori UNIFI percuma ni dah hampir penuh.. kalau puan tangguh2 takut kuota penuh... cuma tambah 39 hengget je puan dah dapat macam2.. issshhhh"

Kuota apa ke dia.. tengokle website UNIFI (dlm gambar kat atas tu tulisan pink) .. eleh.. kawan kata dia dah UNIFI 6 bulan dah.. free je semua. Staff tu tipu ke, website tu tipu ke, atau teknik pemasaran nak pancing guna promosi sana sini atau mama yang tak bijak dan terlalu tergopoh-gapah tak berfikir panjang..? Baca kat syarat2 pemasangan tu.. kalau batalkan pemasangan UNIFI selepas daftar, kena denda RM200.. Dalam tak sabar nak jadi geng UNIFI ni, panas juga dengan macam2 syarat ...

klik sini http://www.asiafans.net/index.php?ref=386
nak tutorial daftar kredit blog ni

Sudah baca sila komen

13 comments:

eza miza said...

wahh..bestla.. Masa psg streamyx 110 dulu pon dah terpengaruh dgn unifi.. Tp dorg ckp kat sg.petani belum ada liputan..huhuhu.. Tangguhkan dulu la...

Kesuma Angsana said...

tpi sgt2 berbezalah,
Bila di office dpt guna Unifi yg gagah
kat umah pulak KA punya berukband celcom yg mmg x boleh blah
Sabar ajelah .....

rieda_ffya said...

hai..kuat btul pengaruh unifi kt kite skrg ye mama...kwn sy pun sibuk mennunggu turn rumah dipasang unifi,,katenya x sabau nk download citer2..aduyai..

Bobo said...

mmg puas hati pakai unifi kak, saya nnt pun nk tukar ke unifi.. :)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

hehe..kuat betul pengaruh ultraman tu... :)

Everything's Everythings said...

Masakan budak-budak tak minat, saya yg tertengok sekali ni pun terpengaruh juga haha ;P

Tapi unifi mmg best sbb laju ^^

Pokok Manggis Depan Rumah said...

betul tu akak.
dia sebulan aje free, lepas ni nak kena bayar utk tgok tv-tv lain.

sy cadangkan akak amibik pakej astro yg biasa,,lepas tu akak search dlm google pasai benda baru.
skybox astro..
install benda ni kat rumah, nanti dpt tgok astro semua chanel ada.
skybox ni dia mcm server..
semua chenal astro ada dlm ni..
tak perlu langgan2 dah..

munna said...

selamat kat sini takde lagi line utk UNIFI... klu tak munna pun terjoin the group agaknya

Gadis Kampung said...

rasanya kat perlis tak dpt lagi liputan unifi..

comeliness_zaty said...

kat rumah saya ni pun gune unifi..atas name ayah..bar penuh! laju sgt..heheh

Mak Wardah said...

Memang Unifi ni bagus sangat...so far ok sgt2...

kay_are said...

memang unifi memang best r.. dah pernah alami sendiri.. guna unifi, memang download ngan torrent je r ari2.. huu

Cho Zila said...

akak dah daftar setahun tak panggil lagi.. jalan rumah akak takder lagi.. tension...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Template Edited By Cikgu Ma ♥ All Rights Reserved ©Aimaniman 20/12/2012