ICT : Malam Pertama Tak Menjadi

September 15, 2012

Sejuknyaaa... abah kata macam dalam peti ais???

Malam pertama yang tak menjadi... Frust betul sebab apa yang diharap-harapkan tak menjadi kenyataan. Dahlah banyak duit dihabiskan setelah banyak mendengar fantasi tentangnya, namun realitinya tak best pun.. Baik tak payah susah-susah nak melalui saat macam ni...

Beku kaki..

Best tak intro mama? Mesti ramai yang mengeluh... Sebenarnya mama nak ceritakan kisah mama bawa kakak Iman, syami dan yaya p ICT. First time p dulu yaya masih dalam stroller dan time tu hujan, so tak dapat nak menghayatinya pun.  Lagipun time tu x ICT tak banyak benda yang best nak ditengok selain lampu2nya.. 

Sibuk Memilih...

Sebab teringin sangat nak berjalan dalam salji, so mama bawak la anak2 p main salji kat ICT. Nak p luar negeri x mampu, nasib baik ICT ada.  Kenapa malam pertama berjalan salji ni x menjadi?  Sebabnya.. tiketnya mahal, dewasa rm35 dan kanak2 ketinggian melebihi 90cm RM30 tapi tak berbaloi pun dengan RM130 yang mama keluarkan. Rasanya dia upgrade sikit2 daripada 'bilik sejuk' .. sapa2 yang pernah p ICT dulu2 tentu ada p bilik ni, 2 tingkat kot,.. tapi bayarannya jauhhhh lebih murah.  

Snow Walk - boleh baca di situ tentang SW ni, tapi time tu tiketnya cuma RM20/25 yang baru ni, fuiiiii sejuk.... Tiket hanya untuk bayaran masuk dan sewa jaket.. boot, topi, sarung tangan dan penutup telinga dijual/ disewa berasingan!. Punyalah ICT ni nak kaut untung betul. Memang tak patut betul la.. Sekurang2nya tiket termasuklah pakej jaket dengan but.. 

Mama rasa ni le sekali dan terakhir mama masuk snow walk ni sebab x da benda sangat selain suhunya yang maha sejuk sampai nak beku tangan dan kaki tau... 

Sayang lembu..

pilot ke..

emmm bolehlah...

Permainannya pun macam kat funfair je, alaa bolehlah kata macam p funfair je le ICT nieh. Tengok aarr, p main kereta, main keretapi, baling2, tembak2, pancing2.. sampai Yaya pun buat muka mood boring...

Makan lagi sodap...

Sebab boring dengan fasiliti yang entah apa2 kat ICT tu, ditambah dengan perut keroncong.. yaya pun makan dengan lahapnya. 

Published with Blogger-droid v2.0.8

You Might Also Like

12 Comment

  1. Kakak rasa dah ramai yg komen tentang ICT nie tak berbaloi dgn harga tiket masuk..

    Nasib baik anak-anak masih kecik tak faham kalau dia tahu mesti kesian dgn ayah-ibu keluar duit banyak tapi pengisian macam funfair aje..

    ReplyDelete
  2. dah berkali2 g ict tu tapi x pernah masuk bilik sejuk tu sbb pk mmg x berbaloi refer dari pengalaman kengkawan.....

    ReplyDelete
  3. Betul akak.. Sy pernah pegi awal tahun ari tu. Rasa mcm xde apa sgt. Nak main apa2 mahal.1 permainan tak silap rm5. Main biasa2 aje.. Rasa mcm mahal sgt.x padan ngn harga yg kita bayar..

    ReplyDelete
  4. tak pernah sampai lagi.. akalu tak berbaloi elok je saya simpankan angan tu dah la nk pergi pun jauh

    ReplyDelete
  5. Dulu pernah pergi waktu ICT xde ap2 melainkan lampu je.. takde lah best sgt tapi last2 tgk bola dkt screen besar kt situ time tu syok la juga.. berkelah kt atas rumput tu smbil makan pizza tgk show tu xD

    ReplyDelete
  6. memang tempat tu sebenarnya biasa2 je.. tak ada apa yang menarik sangat pun sebenarnya..

    ReplyDelete
  7. mmg mahal pun....mse mula2 dlu free jer tgk lmpu kt i-city nih...makin lme, mkin mahal lak..cekik drh jer..huhu

    ReplyDelete
  8. comelnya cara dia mkan! hahaha


    *lama sgt tak pi ict, padahal dkt je..

    ReplyDelete
  9. teringin juga nak kesana.....

    ReplyDelete
  10. kid gi sana dah dua kali... penatnyaaaaaa... hehehehe

    ReplyDelete
  11. agak2 time skrang best x?? sebab baru tengok cerita SAM. dalam cerita tu best je ICT.hehe

    ReplyDelete

Komen mencerminkan diri kita. Segala komen yang ditulis diucapkan ribuan terima kasih. Jangan serik untuk menulis komen demi kebaikan bersama.

PING

CK Free Auto Backlink My Ping in TotalPing.com Personal Blogs
best blogs

Popular Posts

Blog Archive

Labels