Klik@Lazada

nuff

AFB Feeds

Jealous dengan Komen Blog ni

Cikgu Iza | September 18, 2012 | 19 Komen |
102 komen!

paling koman pun 27 komen..

24-32 komen...


> 100 komen!

mencecah ke 72 komen...

Bilalah kotak komen mama nak sarat macam kotak komen blog kat atas ni?  Serius frust bila buka blog, bilangan komen 1/2 jer, paling banyak pun 8-10, tak pernah lebih drpd bilang jari tangan mama. Dah banyak blog mama baca tips itu dan ini, misalnya dari siDya ni dan blog siLyssaRahsia ni. Malah, mama cuba kaji sendiri kenapa blog mereka banyak komen.. Misalnya, blog Kakzakie, bilangan komennya berpuluh2 malah menghampiri ratus pun. Bila klik blog yang komen di blognya, mesti ada komen Kakzakie ni yang terawal dalam senarai pengomen. Seolah2 mereka dah ada rangkaian sahabat maya,,, Mama tertanya2 sempat jer dia orang ni berbalas2 komen dan menjadi yg terawal plak tu!.. Cuba bayangkan kalau komen berpuluh2, maka kita juga perlu bw berpuluh2 malah beratus2, tak mampu mama...

Yang penting, pada mama, mereka tak bongkak apabila 'berada di atas'... walaupun komen beratus2 namun mereka masih bertandang ke blog picisan mama.  Cuma blog Icah Banjarmasin ni, yang mama lihat kelainannya entri dari seberang ni kebanyakannya mengisahkan tips berblogging. Jom korek rahsia Icah...

Rasanya kenapa komen blog mama kurang
-entry mama tak 'hot'
-blog mama memang tak famous langsung..
*** tapi yang penting mama ada blog juga...
Published with Blogger-droid v2.0.8

19 comments:

  1. Sya dulu mula2 berblog pun xda org nak komen..tapi bila dh ada kwn2 maya yg kita selalu jenguk blog drg..skg ni bolehlah tgk entry 2 berkomen..

    ReplyDelete
  2. Alamak entry saya tu bukannya ramai yg komen, sebab saya sendiri yg balas komen-komen tu semua kira post count +1
    xD suka rasanya tgk ad feedback..
    nak bw balik tu mmg susah ;P
    tapi best sbb makin byk entry kita dpt baca ^^

    ReplyDelete
  3. munna pun dulu tak banyak komen yg masuk...tapi bila dah lama dah ada kawan blog alhamdulillah... yg penting kita sendiri kena rajin mengomen kat blog kawan2

    ReplyDelete
  4. semua blogger mula2 mmg macam tu mama... dulu saya pun langsung xda pengomen,... sedih buat entri tapi xda org nak respon...

    apa pun segalanya kena sabar... mula2 mesti rajin blogwalking blog orang2.. pilih satu blog yg mereka juga pasti akan bertandang balas jika kita mengomen entri mereka..

    pembaca dan pengomen tetap ni lah yang kita kena jaga selalu... lama2 kelamaan akan ramai juga tu.. ehehehe.. saya pun masi nak belajar

    ReplyDelete
  5. huhuhui, dana pun jeles kak... dana nih nk dpt sampai 20 komen pun pyh heheheh... maklum org tak kenal kan

    ReplyDelete
  6. tak pe tak pe.. ni saya pun dataang comment kt blog mama... sbb saya pun mcm tu. jeles jugak dengan comment kt blog orang lain. tapi tak pe.. kita menulis ikhlas kan... mungkin entry kene pandai menarik minat org membaca, dan tajuk entry kene menarik, dan blog kita kemas... mungkin la.. tapi saya pun sama. saya tulis je, pasal comment tu tak kisah la sape2 nak comment ke tak. ehhehe... selalunya org yang suka comment ni, org yang rajin. hehehehe mcm saya lah. rajin nak comment kat sini.. ehhehe.. gurau2 je mama. have a nice day! ^___^

    ReplyDelete
  7. adeh.. malu saya..hehe.. komen tu bukannya penanda aras sesuatu blog tu hebat atau tak kak. yang penting pengisian di dalam sesuatu blog tu. komen tu ibarat satu bonus.. cuma yang mampu saya katakan, saya pun bukanlah blogger yang hebat. cuma, saya hanya rajin BW dan komen entri orang lain, agaknya itulah sebab dorang akan datang semua dan komen blog saya.. bak kata pepatah omputih, what u give u get back. haha

    ReplyDelete
  8. kadang2 readers kita tak tinggalkan komen.. kekadang dia takde id atau malas nak taip komen.. kekadang dia baca melalui mobile, leceh nak komen.. hehehehee

    ReplyDelete
  9. Salam kenal mama..terima kasih singgah blog ummi. Dah kira ramai juga pengomen kat blog mama ni,entri pun best2 ni. Jom exchnge link nak mama, nanti bolehlah kita saling kunjung mengunjung..

    ReplyDelete
  10. salam kunjung balas....
    trkdg bila xbuka utk sehari tgk kwn2 tinggalkn komen n xsmpt brbalas hati rasa sedih ttp apa nk buat kengkangan masa membataskn segalanya...yg pnting kita ada rakan alam maya yg betul2 rapat......mrk sahabat yg trbaik.

    ReplyDelete
  11. terus berusaha lebih gigih.. *pesanan utk diri sendirik jugak..

    saya punye komen pon ciput jugak.. kena tambah kawan lagi ramai lepas nih.. hehehehe

    ReplyDelete
  12. sempat diaorg terjah dan tinggal komen ya, saya tak mampu walau duk kat umah , si kecik tu tak senang tengok mamanya duk depan lappy, ada dia turn off lappy mamanya. Bila hubby ada rasa bersalah pulak nak hadap lappy je :(

    ReplyDelete
  13. singgah sini,..salam kenal.... :)..

    ReplyDelete
  14. da jatuh suka dgn blog mama ni.. Pasni hari2 eza terjah.. Kikiki

    ReplyDelete
  15. jeles juga kekadang tengok entri orang lain banyak komen... hihihi...

    kelebihan masing-masing~~ ^_^

    ReplyDelete
  16. bila saling mengomen secara tak langsung boleh tambah kenalan...seronok di blog , kita boleh selami macam2 jenis manusia dan kehidupan. hehehe

    ReplyDelete
  17. singgah sini nak komen juga..hehe..salam perkenalan..

    ReplyDelete

Komen mencerminkan diri kita. Segala komen yang ditulis diucapkan ribuan terima kasih. Jangan serik untuk menulis komen demi kebaikan bersama.

nuff

SantaiEmas

CK Free Auto Backlink My Ping in TotalPing.com Personal Blogs
best blogs

Babab Ping

My Love and Cute Kids © . Designed by MaisarahSidi.com