Pages

@aimaniman |

Kad Kahwin Kreatif


kad kahwin kreatif
Wow..
Laluan MAS...
Ada cop lagi...

Pejam celik pejam celik dah lama rupa-rupanya mama dah jadi guru.  Apa taknya, kalau diibaratkan ibu, mama ni dah ada ramai cucu dah. Setiap tahun, mama akan terima kad jemputan kahwin, bermakna 'anak' mama dah kahwin dan tentu sahaja bakal mendapat anak iaitu 'cucu' mama.  Baru-baru ni dapat lagi kad jemputan kahwin dan pada mama kad ni lain dari yang lain.  Makin lama, makin kreatif dan pasangan pengantin berlumba-lumba nak jadikan hari perkahwinan mereka suatu hari yang unik dan tak mungkin dilupakan.  Tengok je gambar kad jemputan kahwin ni. Mula-mula mama ingatkan pasport... rupa-rupanya pasport perkahwinan! Siap ada cop penerbangan lagi.. klas gitu kan.  Teringat mama zaman dulu, kad kahwin dah le reka sendiri, print sendiri dan kad fotostat jer atas kertas A4 berwarna,.. rasanya bajet untuk buat kad yang paling minimum. Tapi berbeza betul dengan pasangan pengantin sekarang, dari kad yang dah menelan belanja besar, apatah lagi majlisnya nanti. Terfikir mama, semakin kaya rakyat Malaysia ni kan.. Alhamdulillah..

Published with Blogger-droid v2.0.8

Sudah baca sila komen

17 comments:

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said...

sangat sangat kreatif kannnnn ;)

Sharidawati Shahrudin said...

lawanya kad jemputan kahwin :)

Denaihati said...

idea baru, memang kreatif n buat orang lansung tak sangka kat jemputan kahwin

KiD said...

@Denaihati

Kalau denaihati, passport betulnya kompom dah berkali2 tukar.. :)

KiD said...

waaaahhhh... giler kreatif kad kawin nih. siapa punya idea laaa ni. best!

Everything's Everythings said...

Wahhh2 passport perkahwinan tu..
baru first time nmpk mcm tu xD

Gen2Merah said...

wahhhh,kreatifnya kan mama.... memang unik laa...... cantik... sebagai kenangan manis utk mereka berdua

Kakzakie said...

Warna pun guna warna passport. Sekali pandang kakak ingat cikgu nak pergi oversea...

Ingatan pada guru yg mengajar memang tak pernah luput dari ingatan.

Mira Adzlia said...

kreatif sgt...skang mcm2 pesen kad kawen...

Mak Lagenda said...

Makin pelik2 kad kawin skrg nih. Aritu mak dpt kad kawen berupa cek! Hahaha..

Btw, berkenaan komen eza diblog mak tu kan, mak bukan Banjar. Mak org pahang. My MIL yg banjar dok kat Kluang.

Mandai is sejenis jerk yg dibuat dr kulit cempedak. :)

MamaEma said...

wow, kreatifnya..

norhidana said...

zmn laaa ni mcm2 pesen kad jmputan ada... tak mcm zmn dolu2...

boni kacak said...

gila2 kreatif.. unik tu.. hehe

MyLegoland said...

Wah! terbaik. mmg kreatif sangat-sangat.

Onie Hassaim said...

Amat mudah org meniru (atau erti kata lain MENCURI) hasil kreativiti orang lain... Passport perkahwinan with boarding pass ni adalah design saya. Buat yg meniru dan mencetak tanpa kebenaran setiap detail yg ditiru saya tak halalkan dunia akhirat. Silalah 'makan' dr hasil yg tidak halal.

Emma Yusoff said...

sgt kreatif apa dia amik idea org lain...PAROK LEH KATA DESIGN SENDIRI. this design ada di ONIE astura facebook. jgn la amik rezeki haram oi... kalo otak jenis beku xleh nak mikir sendiri.. rendah maruah sungguh ko ni

Emma Yusoff said...

Sesiapa nak tempah kad kawin, anything bleh direct ke http://www.facebook.com/Onie.Astura.Hassaim <<NI ORG YANG WAT DESIGN ATAS TU.. JGN DOK PUJI ORG TU SBB DIA CETAK ROMPAK..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Template Edited By Cikgu Ma ♥ All Rights Reserved ©Aimaniman 20/12/2012