Pages

@aimaniman |

Beza Unifi vs Astro

Siapa sokong macam tak berbaloi langgan Unifi jika kita pernah guna Streamyx 110??

Pada mama... memang tak banyak bezanya pun terutama pada pengguna internet macam mama yang setakat berblogging dan download soalan periksa jer,.. tengok Youtube jarang-jarang apatah lagi nak layan video atau online games..


kata je lajuuuuuu.. tapi tekan ni tak masuk pun...

Semalam masuk Unifi, ingatkan lajuuuuuuuuuuuuuuuuuu tapi macam nak sama je dengan Astro. Sebabnya, mama tengok cuaca di luar macam gelap hari nak hujan, kalau Astro memang confirm tak dapat siaran. Mama harap Unifi tak macam tu. Tapi, cuba le tengok gambar kat atas tu.  Mama tekan Hypptv for Youtube, tak dapat masuk pun. Frust la juga sebab ingat Unifi beza dengan Astro, tapi malangnya macam sama je? Pada sesiapa yang biasa guna Unifi bolehlah respons ye.

Hypptv for Youtube je ler pengubat hati..

tapi punyalah susah nak tekan,.. cuma berguna untuk Iman yang nak cuba mengeja.. yang teruknya mama lah sebab asyik nak layan dia mengeja kartun yang dia nak tengok.. boboiboy, ultraman, upin ipin... setakat ni tu je le.. dan setiap kali nak tengok, setiap kali tu le mama kena eja.. penatnyaa...

rancangan yang Iman suka... tambah 8.00 lagi..

Tunggu punya tunggu, akhirnya exit Hypptv for Youtube masuk semula intercative tv dan tekan le smart tv ni. Terpaksa lah mama langgan RM 8.00 lagi sebab kakak Iman suka. Lepas tu cuba Youtube lagi, puas menunggu baru dapat masuk dan kakak Iman layan sampai petang Upin Ipin. 

Mama harap petang ni lepas balik sekolah tak ada masalah lagi nak masuk Hypptv for Youtube ni sebab nilah satu2nya daya penarik mama nak guna Unifi ni. Dia ni pun kata Youtube ni lah penyejuk hati dia melanggan Unifi. Almaklum, mama rasa kelajuan Streamyx 110 nak banding dengan Unifi ni x macam ada beza sangat pun. Tapi mama belum cuba lagi download mana2 cerita. Harap2 lebih laju lah...


Published with Blogger-droid v2.0.8

Sudah baca sila komen

18 comments:

Kakcik Nur said...

Kakcik baru je tamatkan perkhidmatan sreamyx dan teruskan dengan Unifi. Dah berbulan guna dua line macamlah sibuk bebeno - mengalahkan pejabat pulak. Sudahnya, terminatelah satu, tinggal satu je. Astro taklah terminate. :)

Nurul Akmal said...

Banyak yg Nurul dgr tentang kehebatan Unifi.. memang berbaloi2

rieda_ffya said...

unifi blom kat sini kak..xleh komen ape2 la...ngee

Norhafizah (Lina) said...

tak pandai akak bab2 internet ni. pernah dengar tak skybox. bayaran murah dan semua channel boleh dapat tapi kena ada internet juga.

Everything's Everythings said...

Aah unifi ni ad kalanya waktu hujan dia jadi slow betul..
tpi selalunya mmg stabil mcm streamyx juga ^^

ummiross said...

ummi pun pakai unifi untuk line internet je, astro maintain.

KiD said...

youtube kat unifi boleh juga tengok kat laptop. additional aje kalau kat hypp tv tu. akak subscribe unifi tak bagitau.. adesss.. hahhahaa

cuba tengok speed test ada drop tak?

dulu saya pakai VIP 5 takde masalah pun. hehehe. inikan pula pakai VIP 20.. :)

Mira Adzlia said...

kte org unifi nih bgus kan..laju sgt..mmg kalah la broadband lain.....

ummiarissa said...

saya dengar adik saya yang duk kat Bangi tu guna unifi,okay je kak...

boni kacak said...

tak ada beza macam streamyx?? betul ke kak??

Crew Fathi said...

Woha... Saya dah lama pakai Unifi.. Memang da best! ^_^

haz said...

kalau haz lak sukaa unifi lgi! hihi. stakat ni ok je.. puas hati la guna. hee ^^

hnahdy said...

eh, inifi ni bukan mcm strymx ek..hehe

hana xtau plak pasal unifi ni

Haryati Faizal said...

erm...camtu ke? sbb sblm ni ada bd gak kat blog kwn2, diaorg kate unifi ni laju, besh... tak tau lah camni pulak...

fiza said...

Saya tak langgan apa2 pon...huhuhu...Harap tgk TV biasa jer lah.

lelamaisara said...

saya astro pon tak pasang agi...huhuuu

KiD said...

@KiD dan mama bezakan unifi dengan astro yang takde internet lagi. tak tally kalau nak bezakan.. :)

UmmiSyarni said...

Tgh bercadang nak pasang unifi gak sbb maxis broadband makin teruk.menyakitkan hati jer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Template Edited By Cikgu Ma ♥ All Rights Reserved ©Aimaniman 20/12/2012