Pages

@aimaniman |

Hot:Soalan Ramalan SPM 2012


Pejam celik pejam celik, tinggal +- 10 hari saja lagi menjelangnya SPM 2012. Tentu calon SPM 2012, ibu bapa, malah guru-guru berasa tak senang duduk masa ni. Sudah cukup ke bekalan yang diberikan kepada anak-anak murid? Peperangan kali ni bukan peperangan kecil seperti PMR dulu, peperangan kali ni umpama hidup dan mati. 

spm2012
Laman web yang bermanfaat untuk calon spm 2012

Tentu ramai calon SPM 2012 yang tercari-cari koleksi soalan percubaan SPM 2012, analisis soalan percubaan dan banyak lagi. Jomlah melakukan lawatan sambil menyinggah di website BMSPM.net ni. Mama memang ingin mengucapkan berbanyak-banyak terima kasih kepada pemilik website ni atas daya inisiatifnya untuk membantu para calon SPM 2012. Sesiapa calon atau guru BM SPM yang belum melawat website ni, mama harap, tolonglah ke sini.


analisis soalan spm 2012
analisis soalan spm 2012

Memang berbaloi-baloi jika kita masuk ke website ni kerana terdapat juga perbandingan analisis kekerapan soalan dan isi-isi penting untuk setiap soalan karangan dalam peperiksaan percubaan 2012 setiap negeri. Terima kasih kepada mama effa atas bantuan dan sokongan.

ramalan bm spm 2012
Soalan Ramalan SPM 2012


Maka banyaklah orang yang mencari-cari website ramalan seperti ini. Jika banyak permintaan maka penawaran pun perlu bertambah, oleh itu banyaklah tok nujum yang menjaja ramalan masing-masing. Kepada calon-calon SPM, terutamanya bagi yang study last minute tu, nak percaya akan ramalan tok nujum ni boleh, tapi usaha dan ketekunan juga perlu ada. Tak salah nak percaya, tetapi jika kita hanya tumpukan pada soalan ramalan sahaja, tiba-tiba soalan tersebut tidak keluar, siapa yang merana di dewan peperiksaan nanti. Sebenarnya, bulan tidak jatuh ke riba dan kesenangan tidak datang bergolek. Selidikilah kejayaan dan kemerlangan calon-calon SPM terdahulu : berkat usaha, ketekunan, study dari awal, hormati guru dan ibu bapa dan banyak lagi dan yang pasti tiada kunci kejayaan mereka atas dasar 'study last minute'.  Mama bukan menakutkan, pada anak-anak murid mama yang baru sedar dari lamunan, teruskan usaha, lebih baik berusaha daripada langsung tidak mencuba. "tuah ayam nampak di kaki, tuah anda mungkin result cemerlang dalam SPM 2012, insyaallah....


Published with Blogger-droid v2.0.8

Sudah baca sila komen

6 comments:

rieda_ffya said...

sibuk le mama nanti ye..gud luck utk student mama ye..

Qhaifa Nur said...

kejapnya dah nak SPM pula...

Cik Nurul Siezuka said...

Untuknya budak2 zaman sekarang... Good luck.. :)

LadyBird said...

adik lady ambil spm thn ni.. nanti ldy bg linknye :D.. tq sb sdi share

Nafisya Ismail said...

singgah sini :)

Che Rosliza Che mat said...

good luck ya..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Template Edited By Cikgu Ma ♥ All Rights Reserved ©Aimaniman 20/12/2012