Pages

@aimaniman |

Wifi percuma!

Rindu rasanya nak update blog tapi apakan daya.  Siapa ada menghadapi masalah sama? Gambar di bawah ni menjelaskan sega-galanya..

wifi percuma macam tak ikhlas je


bacalah sendiri...

Mama frust betul kerana apabila nak update blog pada Isnin, tetiba je Google buat hal. Mama tak pastilah jika orang lain menghadapi masalah yang sama. Masa tu, nak edit tak boleh, nak upload gambar tak boleh, nak update guna note pun tak boleh. Akhirnya, mama pasrah dengan bw ke blog orang lain je. Tu yang mama tak sangka, hasil bw tu.. komen pada entri terakhir ni  mencecah 23, rekod baru tu!.  Malu je kerana blog orang lain komen beratus-ratus tapi komen di blog mama dapat mencapai 23 tu pun mama dah berasa bangga betul.
Hari Selasa, mama nak update blog timbul pula masalah baru. Bukan kerana Google dan bukan kerana line Unifi. Tapi kerana wifi percuma ni.  Semenjak sekolah mama mendapat kemudahan wifi percuma, mama pun memberhentikan Broadband Celcom mama. Jadi, sekarang ni, mama hanya berblog menggunakan wifi di sekolah dan Unifi di rumah, tak lagi berberok band. Kalau jalan-jalan di luar, mama guna Note la. Alkisahnya, semalam... sewaktu nak update blog, tiba-tiba je keluar paparan macam dalam gambar di atas. Frustnya mama kerana wifi percuma tu hanya untuk melayari website berkaitan dengan kerja je. Contohnya, website SAPS untuk keyin markah. Sedihlah mama kerana wifi percuma tapi tidak ikhlas rupanya?
Hari ni, mama cuba lagi masuk ke blog. Lega bila paparan 1 Bestari.Net tu dah tak ada.  Tak ada seterusnya atau sementara je? Mama pun apa lagi, terus je update blog yang dah nak bersawang ni.  Pengajarannya, kalau nak bagi percuma tu, bagi la percuma sepenuhnya jangan nak had-hadkan pada website tertentu saja. Bukan ke maklumat di hujung jari ni tanpa sempadan. Kalau 'orang lain' baca, malu 'kita' nanti. Macam mana nak tingkatkan mutu perkhidmatan awam ke taraf dunia, jika kemudahan wifi pun disekat-sekat? Buat gelak orang jer...
jom download jadual spm 2012  / 

Sudah baca sila komen

15 comments:

Nurul Akmal said...

bestkan kalau dapat wifi free.. :)

nur anis said...

tempat saya bila nak bagi wifi free ni..hehe..

Haryati Faizal said...

sabo jela ye...

ieja amieja said...

beshnya dpt wifi free..tapi bila ada problem mcm ni geram jgk hati kan..

fiza said...

Kan best klo kat area umah saya ni ada wifi free ☺☺

boni kacak said...

hahaha..betul.kalau nak bagi percuma tu, biarlah ikhlas..hehehe

NASZ said...

betul tu. saya setuju sebab sepatutnya kalau nak bagi, biar ikhlas. kalau ada syarat2nya, tak ikhlas la namanya. anyway, sabar je mama k?

From,

Nasz

MOHD NASER.COM

KiD said...

suruh laa pakai wireless booster.. :)

cerita best said...

cerita pakjoe datang terjah di blog nie... 4 c joe bg dekat blog nie cute,cun,comel,cantik niceeeeeee entry ..terjah sini sama k ada mcm2 tip tuto pakjoe nk kongsi dgn tuan blog..,http://pakjoe-pakjoe.blogspot.com/2011/12/korang-semua-jomlah-join-this-group.html

munna said...

seronok klu dpt wifi percuma ni... betul tu klu nak bagi free biarlah ikhlas kan mama

Nasuha said...

akk mngajr org spm ke?

cerita best said...

best nya dapt wifiiiiiiiiiii free

Nadot said...

wifi free? best best!.. harap takde la site2 yg best kene block mcm blog, fb dll... hehe

syiela said...

bestnya kalau dapat wifi free

gutscheine zum ausdrucken said...

sehr guter Beitrag

 
Template Edited By Cikgu Ma ♥ All Rights Reserved ©Aimaniman 20/12/2012