Klik@Lazada

nuff

AFB Feeds

Bila Tangkap Bola Ingat Leuniey...

Cikgu Iza | November 26, 2012 | 14 Komen |
Bila tengok Malaysia lawan Singapura malam tadi....
Terutama masa gol kedua Singapura, Apek tumbuk bola.. tapi tertumbuk ke gawang, diselamatkan oleh salah sorang pemain HM tetapi tiba kat kaki pemain Singapura dan gollll!!!
Terus fikiran mama teringatkan iklan Snickers.. Bila lapar je terus lembik...
Pada mama, apa yang berlaku malam tadi pada Apek... "Bila nampak bola jer, teringatkan Leuniey...'
Rupa-rupanya bukan mama jer yang beranggapan macam tu, banyak lagi pandangan dalam tweeter yang fikir macam tu rupa-rupanya...



Kesian Apek, itulah adat orang yang bakal mendirikan mahligai, akan diusik dan dicabar kesabaran hati masing-masing. Jika ada terbuat kesilapan, macam Apek ni, makin banyak la komen negatif. Diharapkan pasangan Apek dan Leuniey tidak mudah melatah dan ambil positif je setiap usikan tu yer...
Tapikan, pada mama, diharapkan coach Rajagobal memikirkan juga hal Apek ni. Almaklumlah, orang tengah asyik masyuk. Semua kerja tak menjadi walaupun dalam hati bertekad untuk buat yang terbaik, tapi kalau angin 'menggatal' tu dah penuh dalam kepala, semua kerja tak mungkin tip top. Ini pendapat mama jer, hasil daripada pengalaman juga kan. Tentu semua yang sudah berpengalaman akan mengiyakan pendapat mama ni. Time nak kahwin tu, emak cakap apa, abah cakap apa, semua ditolak ke tepi. Mr X tu lah yang terbaik untuk kita.. bak kata ustazah, time couple2 tu, Syaitan peluk kita, bila dah kahwin, pelukan syaitan dah terlepas, barulah terbuka hijab.... time tu, baru teringat kata emak, teringat kata abah...
Pada coach, mama rasa baik 'biarkan' Apek 'menyelesaikan' segala urusannya yang 'belum siap' dan biarkan mereka 'bebas' bersendiri, daripada kita mengharapkan pada goalkeeper yang bukan 100% berada di depan gawang. Mama tak kata Apek macam tu, tapi hakikatnya, orang yang sedang asyik bercinta memang macam tu pun... Jasad je ada tapi kepala?
Tanya baik-baik pada Apek, minta pendapat ikhlas dari sudut hati Apek... Harimau Malaya belum terlambat kerana Indonesia dan Laos pun cuma seri je malam tadi. Kalau HM boleh kalahkan Indonesia dan kalahkan Laos walaupun Singapura menang kedua2 game lepas ni, tiket naib johan kumpulan masih ada. Caiyok HM, jom bangkit.....


Kekalahan 3-0
bukan salah Apek je, salah semua tau...

14 comments:

  1. Bukan salah Apek. Klu pemain tgh mati, defend pun longlai. Tak ada taktikal sbb Rajagobal duk uji player saat2 akhir AFF. Pemain tak serasi. Kesimpulannya, game semalam le....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la bahana takut bayang2 sendiri x percaya keupayaan diri dan x berani nak membuat pilihan sendiri.. Akibatnya hm yg malu

      Delete
  2. tulah..apek angau sgt malam td.. byk problem kot

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yupp angau nak kawin sampai lupa tujuan kat padang jg gol. .

      Delete
  3. tu la kan.. samalah ayat yg selalu bos akak ckp kat single yg suka buat salah kat office.

    cepat kawin!.. hehehe.. kalau kawin tak de buat salah ek? hehehe...

    ReplyDelete
  4. Betollah kak,geram je tgk td mlm..msti apek ni fkir byk benda lm setel,nk kwin kn xtenang atinye..

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum....kesian apek kn hehehe apa2 pun moga dia dpt memperbaiki kesilapannya nanti....:)

    ReplyDelete
  6. Sedih btl tgk Malaysia kalah..huhu.
    Takut tewas dlm Piala Suzuki :(

    ReplyDelete
  7. Hubby kakak pun boleh kata macam tu tau. Lepas tu dia malas tengok ikut kakak baca buku lagi best. Pagi ini berita baru tahu dah kalah...

    ReplyDelete
  8. tak tengok pun semalam.. pagi ni baru tau dah kalah

    ReplyDelete
  9. aduhai keciwa lah KA tgk smlm !

    ReplyDelete
  10. Salam singgah.....:D
    Kecewa tengo bola semalam....huhu

    ReplyDelete
  11. kat opis sy pon ramai cakap tu..apex duk ingat majlis dia yg grand tu kut...maklum le ramai penaja..tp bukan rezki HM mlm tu kut,,,ape pun chayok2 HM..

    ReplyDelete
  12. nasiblah munna tak minat ngan bola ... tapi sedih gak malaysia tewas dgn singapore

    ReplyDelete

Komen mencerminkan diri kita. Segala komen yang ditulis diucapkan ribuan terima kasih. Jangan serik untuk menulis komen demi kebaikan bersama.

nuff

SantaiEmas

CK Free Auto Backlink My Ping in TotalPing.com Personal Blogs
best blogs

Babab Ping

My Love and Cute Kids © . Designed by MaisarahSidi.com