Offer @ Lazada

>

nuff

Kamera Interchangeable Lens : Fantasi vs Realiti

Cikgu Iza | November 07, 2012 | 13 Komen |
Mama nak sangat dia. Mama mahu sangat dia, tak kisahlah sama ada Mr.NEX-F3 atau Mr.NEX-5N. Perbezaannya tak jauh sangat, specnya pun lebih kurang, seksinya fuuiih amat.. Perbezaannya cuma pada sama ada mama boleh 'cuit-cuit dan tonyoh-tonyoh pipinya' atau tidak je. Apabila dapat cuit pipi, tentu harganya agak lebih mahal. So, mama kena tengok la bonus bulan 12 ni dapat berapa, tapi pokok pangkalnya, fantasi atau realiti?

Mama nak dia..

Mama mahu Mr NEX-F3 yang berbaju maroon tu sangat-sangat. Kalau dapat nanti, mama akan peluk-peluk dia erat-erat. Fuiiihhh leganya hati mama jika dapat dia. Tapi mama risau juga, sama ada pilihan mama Mr Sony ni pilihan terbaik atau sebaliknya. Mama google dan jumpa nota fotografi ni. Mari pilih jenama kamera terbaik di sini.

Jenama banyak di pasaran, pening kepala nak pilih..

Sekarang ni, mama cuma ada kamera kompak je. Adik-adik semua dah ada DSLR, tapi mama tak berapa nak suka DSLR kerana saiznya yang agak besar dan berat, tak sesuai untuk dimasukkan dalam handbag mama yang cute tu. Sebab tu mama minat sangat dengan Mr NEX-F3 ni. Fungsinya ala-ala DSLR, cuma ada sedikitlah kekurangannya, tapi yang utama dia cantik, dia cute, dia seksi, dia ringan, dia pujaan hati mama. Harganya? Cukuplah bonus setengah bulan ni nanti...

Kenapa mama nak sangat Mr NEX-F3 ni:

1.Professional quality in your pocket


Enjoy shooting with a performance powerhouse that offers full features in a stylish frame and fits in the palm of your hand. E-mount NEX cameras deliver professional DSLR quality images in a compact form, with interchangeable lenses available to suit your shooting situations.


So small, light and easy to use, the cameras look good, feel good and perform well. Despite its small size, it never compromises on quality of build of features, power or capability. With E-mount NEX cameras, you can experience full-fledged DSLR quality imaging power wherever you go.

2. DSLR Quality - haa tak payah beli DSLR yang gedabak tuh!
Uncompromised image performance

Amazing beauty can be captured anywhere with a large, high-performance internal Exmor™ APS HD CMOS sensor and powerful BIONZ™ processor in E-mount NEX cameras. Usually found in professional DSLR cameras, this larger sensor enables capture of exceptional DSLR quality images with rich, true-to-life colours, bringing your photography to the next level.

3.Photo Creativity Interface
Edit and operate with ease - senang ke?? tak cuba x tau kannnn

Explore your artistic potential with the simplicity of 'press and rotate' on the Photo Creativity Interface. Instantly access the menu on E-mount NEX cameras and with just a touch of a button, make edits to your photos with its easy operation and intuitive accessibility.

4.Picture Effects
Create art from your camera

With up to 11 settings and tools to create unique effects on photos and movies, creatively use filters and show off your artistic expressions. Whether you select a partial colour filter, retro or toy camera mode; you can create works of photographic art simply by releasing the shutter and have the camera save them for you automatically without the need of any editing software.


Sebenarnya ada 2 sebab lagi, tapi cukuplah 4 sebab mama nak sangat2 Mr NEX-F3 ni. Nak tau 2 sebab lain, klik di sini. Lepas tu mama klik pulak tang lens. Fullamak, harganya?? Lihat di sini harga lensa asas je. 

Mama dah ada olympus..

nak ke DSLR? menarik tapi tak cute la pulak..

Wow.. pujaan hati mama nie..


nuff

SantaiEmas

CK Free Auto Backlink My Ping in TotalPing.com

Babab Ping

My Love and Cute Kids © . Designed by MaisarahSidi.com