Pages

@aimaniman |

Tiket Legoland Free

Cuti sekolah bakal bermula pada minggu hadapan. Tentu ramai ibu bapa yang tercari-cari tempat menarik untuk dikunjungi bersama anak-anak. Jom p Legoland? Tiket untuk ke Legoland ni agak mahal tapi jika kita bijak merancang, kita akan mendapat tiket free ke sana. Caranya ialah kita berbelanja melebihi RM 30 dalam 1 tiket di KFC, kita akan dapat 1 tiket free untuk kanak-kanak 3 hingga 12 tahun. So mama berbelanja RM 90 dan dapatlah 3 tiket free untuk  kanak-kanak. Bijak kan, dah la dapat makan KFC, dapat pula tiket free ke Legoland.

tiket free ke legoland
Tiket free ke Legoland untuk anak2 mama

Syarat-syarat untuk guna tiket free

Jom p Legoland?


Satu cara lagi untuk berjimat apabila ke Legoland, cuba beli tiket secara online. Tiket ni perlu dibboking 7 hari sebelum kita bercadang untuk ke Legoland. Sebenarnya, kita boleh berjimat sehingga 25% jika membeli tiket secara online ni. Tapi malangnya, jika beli tiket secara online, tiket free untuk kanak-kanak pula tak boleh digunakan!. So mama tak bolehlah jimat dan jimat dan jimat... isshhh pandai juga pihak Legoland ni kannn...


Jom explore Legoland di sini. Almaklum, mama belum pergi lagi ke legoland ni, jadi mama explore kat Google aje le. Harap-harap cuti sekolah panjang ni mama dapat le bawa anak2 pi Legoland dan Kidzania. Jom chek tiket dan tarikh ke Kidzania di sini.Mama teringin sangat nak bawa anak-anak ke tempat2 ni, satu kerana Kidzania dekat dah dengan rumah dan Legoland pula dekat dah dengan rumah nenek mereka. Kalau nak ke tempat lain, mama nak kena pikir pasal hotel, pasal tambang, pasal makan, pasal cuti abah, tapi kedua-dua tempat ni semua benda tu dah settle. Kalau pi Kidzania, mama boleh berulang je dari rumah dan kalau pi Legoland boleh dari rumah emak, kan ke jimat dah tu. Doa-doakan ye agar hajat mama nak ke Legoland dan Kidzania tercapai. Selamat bercuti untuk.. mama (jangan jeles ye).

Published with Blogger-droid v2.0.8

Sudah baca sila komen

16 comments:

mummY daniSha said...

wahh ye ker?kene serbu KFC ni..ada expired date x tiker free tu?

Nasz said...

wah... bestnya. saya teringin gak nak pergi legoland tu tapi tak boleh rasanya. agak busy dan wife pun lagi 2 bulan lagi nak bersalin. Insya Allah kalau ada rezeki, pergilah saya ke sana.

From,

Nasz

MOHD NASER.COM

eda_ej said...

wahhh.. nak jugakk!!!

aimaniman said...

Free tiket for kids tu sampai 31.12.12 ni je.. jom la lkas.. tp kalau x minta org kfc x bg tau..

Sharinginfoz said...

ok juga dapat tiket ni even kena beli untuk orang dewasa, tengah berkira-kira nak pi tak, maklumlah ramai yang cakap panas kat sana

Haryati Faizal said...

beshnye dapat jalan2 kat legoland...

izan mama mia said...

jauh nak nk pergi..kalau tak boleh juga !!

Sarah Mohd Saleh said...

wahhh bole bawak anak2 pegi ke legoland tuh.riang mereka ;D

IntaNBerliaN said...

wah... dpt g legoland la nanti... :-)

mama aryan said...

wah bestnyer dpt tiket legoland free..
salam kenal,terima kasih follow,saya follow kembali

anitadiana said...

best juga ne..tapi agak jauh dan mahal tu..kidzania kak diana dah gi ..opis mama ne buat..lat legoland ne belum gi lagi...

Yaya Azura said...

dah la jauh..mahal pulak tu..tak tau la tahun bila boleh pergi..hihi
rasanya kat kotak susu dutchlady yg besar tu pun ada tiket legoland free

rohayu osman said...

salm kenal.. already follow.. follow me back yer... ayu pu dpt tiket free for kids hari tue.. tp belum pergi lagi.. dah dekat pun tak pergi.. hehehe

Ira said...

semoga akak sekeluarga dpt pegi ye.. nanti da pegi leh la citer kat kami. hehe..
kidzania tu kalo best, blh la try. dgr2 tiket ke sana cam mahal je..

aimaniman said...

@Ira.. harap2 la akak dapat p sebab nak sangat2 p sana..

awi skaer said...

cuma belanja lebih rm30 ka dpat satu tiket ?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Template Edited By Cikgu Ma ♥ All Rights Reserved ©Aimaniman 20/12/2012