Pages

@aimaniman |

Celcom : Janji Manismu..

Sebelum ni mama syok dengan bf mama.. Mr Note, tapi mr Note agak kecil sukar utk mama nak key in markah online terutama dlm saps..
Jadi mama beralih arah lalu terpikat pula pd bf baru..tab2 7.0! Bukan niat mama nak curang tapi tab2 7.0 ni keypad lebih besar sesuai utk jari mama yang montel utk key in markah nanti. Tanyalah pd cikgu2 mcm mana susahnya nak key in markah dlm saps ni. . Kekadang terpaksa online tengah malam time x ramai yg online. Jadi bila dah ada mr tab2 7.0 ni mama boleh buat kerja tengah2 mlm sambil tidurkan yaya.. X ke mudah tu?
Balik pada kisah Celcom.. Mama beli tab2 ni guna pakej 68 celcom so mama beli dgn harga 688 je.. Tp jgn keliru dengan janji manis iklan celcom atau syarikat telco lain di suratkhabar ye.. Selain kena bayar 688 tu..ada kontrak 24 bulan dan upfront 300! Pandaikan mereka ni, kalau tak pandai bermain dengan ayat power dalam iklan tak kanlah mereka mampu 'hidup'... Lepas tu, yang buat mama hot, mama dah daftar pakej 68 ni pada isnin tapi hingga jumaat line masih blum aktif! Janji dicapati betul lah Celcom ni...
Nak hiburkan hati..kelebihan tab ni ialah memudahkan mama mengajar kakak iman menulis. Tapi tengoklee tulisan kakak iman..'z' kakak mesti terbalik! Mama ajak tulis dalam buku bukan main liat tapi bila guna note atau tab..laju jer..
Anak zaman sekarang..
Bertuah atau rugi mereka ni?
╬ťama dulu time umur 5 tahun..abah ajar menulis buku garis tiga..tulisan mama bulat2 dan cantik bila masuk darjah 1.. Kakak Iman?
Entahlah..perlu ke mama ajar kakak Iman mcm abah mama ajar dulu2 atau bangga dengan kebolehan kakak menggunakan stylish pen note ni...
Tulisan doktor kan tak cantik..itu je le harapan di hati kecil mama..
Published with Blogger-droid v2.0.8

Sudah baca sila komen

18 comments:

Ira said...

Lama2 guna tab tu, pandai la kakak iman menulis. hehe..
Bdk zaman skg ni membesar seiring dgn perkembangan teknologi.

whitecappuccino said...

budak zaman skrg umur 2 tahun lbih dah men game dlm tab kan?nanti makin cantik la tulisan dia..

intanfirdaus247 said...

salam kunjung kembali:) saya sendiri tak pandai kak guna2 tab ni..hehe..dak2 zaman skrg lagi terror kan..

MaMa Rey said...

belum pernah guna dan cuba tab ni

mama aini said...

ehem..budak2 skrg memang beruntung !!!..kecil2 dah pandai guna tab..;)

Anum said...

budak2 cepat pandai kan
salam perkenalan
i follow u back

Mrs Velentine said...

tulisan anak2 MV pun mak ai..payah nak tegur

syiela said...

pandainya kakak iman menulis...

dulu kita langsung la kan...

syiela said...

*** so far saya pakai mmg puas hati :)

hainom OKje said...

Sama le ngan okje...tapi tak berline....so mhl sikitlah..... senang nk berblog! He....

munna said...

anak2 skrg mmg beruntung.... hari tu munna rasa tertipu dgn pakej blackberry....

Si Matatajam said...

Budak2 skang beruntung sgt kecik2 dah biasa ngan gadget canggih manggih ni..

Riedaffya ibrahim said...

akak x pergi komplen kat diaorg?

aimaniman said...

Dah....rupa2nya setting x btul.. Gelabah btul..

nur anis said...

kanak-kanak sekarang...untung..:)

Kakizan Omar said...

Anak2 zaman sekarang.. sentiasa bersama2 dgn teknologi.. .. semoga sumer pun ok.. :)

Kesuma Angsana said...

x brp suka guna tab lah!

aimaniman said...

Guna tab le ok sbb 'besar' banding note, tp kalau dah pernah guna note br tau tab tu lembab..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Template Edited By Cikgu Ma ♥ All Rights Reserved ©Aimaniman 20/12/2012