AddMeFast

Klik@Lazada

nuff

Photoshop CS3 : Fizgraphic Dot Com

Cikgu Iza | December 13, 2012 | 12 Komen |

Pengalaman pertama melahirkan baby Inersia membuatkan mama memerlukan pengetahuan ini untuk lebih memudahkan mama dalam proses kelahiran baby Inersia yang berikutnya. Siapa yang tak mahu proses kelahiran yang mudah, tidak menyakitkan dan tiada sebarang gangguan.. kan indah je pengalaman tu.. Cuba angkat tangan pula siapa yang sekali je mahu merasakan proseskelahiran yang menyakitkan tu? Tentu saja, walaupun maha menyakitkan.. tapi proses ini mahu dirasakan berkali-kali. Apa taknya, bila saja melihat baby yang comel montel dalam dakapan, segala kesakitan akan hilang...Namun, pada yang sudah merasai sakitnya proses itu, tentu saja akan men'google' kan diri untuk mencari maklumat untuk mengurangkan kesakitan. Misalnya, tentu ramai yang mencari fakta tentang proses kelahiran di dalam air apatah lagi, isteri Angkasawan pertama Negara, Doktor Halina juga melahirkan baby pertamanya di dalam air di sini. Tapi persoalannya, betul ke tak sakit????

kredit mrGoogle..

Alamak, macam lari tajuk je kan? Tal pa, tu baru selingan je, kalau rasa2 tak cukup masa nak baca baik mengalah je. Bukan mama 'menghalau', tapi mama saja nak ajak kawan-kawan bertandang lama di blog picisan ni, tak salah kan?.. Balik pada proses kelahiran baby Inersia, tolong baca ye, untuk kaitkan cerita mama dengan tajuk.. Mama perlukan kemahiran untuk menggunakan photoshop untuk memudahkan kelahirannya. Semasa Ladap di sekolah, ada salah satu sesi Ladap tentang penggunaan photoshop, tapi mama tak dapat ikuti kerana notebook mama tak boleh nak install .. Jadi, dengan hati yang berbunga-bunga, mama belilah cd photoshop dari Fizgraphic dot com. Mama tak mahu ulas tentang cd tu, sebab nak 'buka' cd pun tak boleh, apatah lagi nak belajar!! Tapi, jangan salah faham ye, bukan cd yang dijual rosak atau tak bagus tau. Cd dan ilmunya kemungkinan besa bagus, sebab siapa yang tak mengenali Fizz.  
Semalam, mama reformat notebook usang mama ni di kedai. Kata adik mama, cuba minta kedai installkan kerana usaha mama nak install photoshop dari blog ini dan ini gagal. Mama siap printout cara nak buat header dari blog Lyssa kerana tutorialnya step by step tau.. Dengan hati berbunga2  sekali lagi mama berharap agar notebook mama juga ada photoshop!..
Tapi, petang tu bagai nak 'tercabut' jantung mama apabila mendengar kata-kata cina kedai tu. 
"Lu punya notebook tak boleh masuk photoshop la, atau mana-mana program nak edit gambar sebab lu punya notebook 'kecik', mana boleh masuk yang 'besar-besar'!! Lu punya cuma 'atom' maa.."
Aisey cina ooi, lu kata rm45 termasuk masuk apa-apa program, sekarang lu tetap ambik 45 tapi photoshop tak da.. ampeh betul, melayang 45 mama..
Ini bermakna, mama kena kenen-kenen dengan boyfriend baru.. Mr Ultrabook!!
Gaji plus bonus 18.12.12 ni, cukup ke nak menjerat bf baru? 
Atau ada kos melepas yang terpaksa mama lakukan, sebab bonus belum dapat, janji dah macam-macam, lagipun belanja pendaftaran kakak Iman dan Syahmi dalam Taski tahun depan pun dah nak mencecah rm1000. Kalau dulu-dulu, rm1000 tu dah melayang ke mana-mana gajet, tapi sekarang hal pelajaran anak-anak pulak. Tu baru 6 tahun dan 4 tahun umur anak, kalau lagi besar? Tak bolehke, Tok Jib up kan lagi gaji dan bonus, kesian kami ni Tok Jib...
Ok lah, cukup cukup sudah, cukup sampai di sini saja...
Sesiapa yang tahu alternatif terbaik untuk mama tolonglah berikan pendapat ye,.. 
Inilah akibatnya kalau dah ada anak berderet baru nak 'belajar', dah le susah nak terima ilmu, dah slow.. dan masa pula terhad. Update blog ni pun time anak-anak tidur dan dalam gelap ni! Kalau buka lampu, alamat anak terjaga... 


12 comments:

Anum said...

wow

aimaniman said...

Wow.. moga tercapai angan mama..

Haryati Faizal said...

klu ada rezeki lebih bley la.... tercapai impian tu

Kakizan Omar said...

Emm.. tinggi harapan tu... Akak amiinn kan ajer.. sebab akak pun camtu gak.. :D

munna said...

Insyaallah tercapai hasrat mama tu nanti...

Ira said...

Semoga tercapai impian akak.. baru la ira tau baby inersia tu majalah rupanya. Ingatkan melahirkan anak cara apa la td. Confuse jgk ira memula bc entry ni. Apa kena mengena melahirkan baby dgn photoshop. hehehe...

Si Matatajam said...

Hope tercapai la impian tu nnt.skang ni mmg anak jd keutamaan kan

MaMa Rey said...

semoga impian tercapai..
saya juga sama..anak-anak menjadi keutamaan..
bonus untuk keperluan anak-anak

Kesuma Angsana said...

all the best, dtg baca lepas cuti2 mesia abis dah

Mrs Velentine said...

wow..all the best ka...hehehe...selamat menjerat ultrabook

Remy hazza said...

baguz cd tutorial tu.... buat yg baru nak belajar.......

syiela said...

moga tercapai impian...

anak nk sekolah banyak nk guna duit

Post a Comment

Komen mencerminkan diri kita. Segala komen yang ditulis diucapkan ribuan terima kasih. Jangan serik untuk menulis komen demi kebaikan bersama.

nuff

SantaiEmas

CK Free Auto Backlink My Ping in TotalPing.com Personal Blogs
best blogs

Babab Ping

My Love and Cute Kids © . Designed by MaisarahSidi.com