Like Emas Like Powergold

Pages

@aimaniman |

Samsung Smart Wacth

Koleksi produk Samsung seperti smart phone, tab, smart camera dan lepas ni Samsung akan keluarkan smart watch pula! Idea ni telah lama difikirkan oleh Apple, pesaing Samsung tapi Apple masih belum pasti akan keluarkan smart watch sedangkan Samsung dengan yakin menyatakan mereka confirm akan keluarkan smart wacth, malah sudah ada rumors konsep jam yang bakal dihasilkan! Harap-harap lepas ni jangan ada syarikat yang saman menyaman lagi kerana 'meniru' konsep.. bersaing secara sihat le kann..

mungkinkah macam ni smart watch Samsung?

Smart watch Apple tapi tak confirm lagi..

Smart Watch Sony


Pada mama, produk Samsung merupakan produk berkualiti mampu milik kebanyakan rakyat Malaysia memandangkan produk Apple menawarkan harga yang jauh lebih mahal. Mama je dah ada note, tab 7, dan smart camera samsung.. cuma notebook 2 in 1 iaitu nb dan hp samsung je mama belum ada kerana masih ragu2 dgn performance samsung berbanding kuasa Acer dalam dunia notebook dan laptop.
Melihat keupayaan Samsung, mama tertanya2 di mana kedudukan Malaysia dalam peta jenama smart hp, smart camera, notebook dan laptop, apatah lagi dunia smart watch... Rasa mama Dasar Pandang Ke Timur dah berkurun diperkenalkan oleh Tun Mahathir tapi keupayaan Malaysia masih jauh ketinggalan berbanding 2 negara timur yang maju ni, Jepun dan Korea. Sebenarnya Jepun amat kedekut akan ilmu! Kat mana silapnya? Adakah Malaysia hanya 'memandang' dan bukannya belajar dari timur? Entahlah Malaysiaku yang hanya bergantung pada suapan demi suapan,.. br1m, pr1ma, bantuan sekolah 100, dan banyak lagi 'makanan enak2 yang disuap' terus ke mulut., bilalah anak Malaysia nak pandai 'makan sendiri'?..



Published with Blogger-droid v2.0.9

Sudah baca sila komen

4 comments:

Farah Waheda Wahid said...

semuanya nak smart zaman sekarang ni kan? he he he...

ZWAN SABRI said...

Tudiaahhhh... tiru jam power rangers... HAHA

adzairdawati makdara said...

Salam dik...wahhhh bestnya kalau dpt jam camni hehe

err btw.. terima kasih sbb join GA Mak Dara tu. namun dukacitanya Mak Dara tak dapat buka link yg adik tinggalkan di kotak komen Mak Dara (http://www.blogger.com/blogger.g?blogID=3893690499926658888#editor/target=page;pageID=1515010339754544362) bolehkah adik berikan sekali lagi link ke entry penyertaan adik itu.. :)

Kesuma Angsana said...

mmg cool sgt!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Template Edited By Cikgu Ma ♥ All Rights Reserved ©Aimaniman 20/12/2012