Klik@Lazada

nuff

AFB Feeds

I City Water World : 40 m padu air free!

Cikgu Iza | April 18, 2013 | 6 Komen |
aiman..
iman
yaya

I-City Water World baru saja kami kunjungi walaupun jarak rumah tak jauh mana, sebabnya.. malas nak pergi kerana time p ICT hari tu, tiket parking je dah cekik darah, belum lagi tiket setiap permainan yang kena dibeli berasingan! ICT Snow Walk lagi le cekik darah kerana tiket masuk dah le mahal, lepas tu semua aksesori kena dibayar berasingan juga! Kata abah bukan snow walk tapi macam duduk dalam peti ais je, sejuk air batu bukan salji! Lepas dua kali tertipu, mama ingat tak mau tertipu lagi, tapi kali ni terkena lagi! Water World dia pun cekik darah tau,. Parking je dah menipu : 2 jam pertama rm 2, sampai pkl 6 rm 10 dan selepas pkl 6 rm 10.. mama p pkl 4 dan keluar pkl 8 lebih.. parkingnya Rm24.. pandai kan depa menipu, walhal cuma 4 jam lebih mama kat situ! Lepas tu tiket pun mahal sebab dewasa rm40 dan kanak-kanak rm30, cuma yeya yang free sebab bwh 2 tahun dan masih kurang drpd 90cm. Jadi nak masuk je kena bayar rm140 utk kami berempat, locker pula rm10.. maknanya semua benda perlu kena bayar., kesian kan kita orang malaysia, nak main air pun kena beratus-ratus, tu belum lagi kalau kita ni duduk kat padang pasir entah berapa yang perlu dibayar.. Negara yang banyak sungai dan banyak hujan ni pun mahal benor walaupun hanya untuk main air! Sebab tu le kita jangan membazir air, mahal tau air ni.. patutla depa cuma berani nak bagi 20 m padu air percuma, kalaulah digabungkan bn dan pkr, rakyat selangor dapat 40 m padu air percuma tau.. untungnya jadi orang selangor, tak jeles keee?

Published with Blogger-droid v2.0.9

6 comments:

  1. x nafikan mmg byran parking ict sgt2 melampau tp yg utk bayaran waterpark tu kira ok la lagi.. sunway lagoon lg la mahal... n mmg dh sedia maklum bile g waterpark ad la extra charge for locker n tube...

    ReplyDelete
  2. x nafikan mmg byran parking ict sgt2 melampau tp yg utk bayaran waterpark tu kira ok la lagi.. sunway lagoon lg la mahal... n mmg dh sedia maklum bile g waterpark ad la extra charge for locker n tube...

    ReplyDelete
  3. Baru ingat nk pergi tis weekend.. tp bila fikir-fikir balik semua kne byr cam tu hahaha fikir 2x lah... hehe

    ReplyDelete
  4. Bila eza cerita mcm tu, akak kena pegi awal kul 10 am smpi ptg hehehe cover semua yg mahal tu... ;-)

    ReplyDelete
  5. Inilah Malaysia sekarang... Baik pegi main tanah liat kalau cenggini. :(

    ReplyDelete
  6. Hihi.Main tanah liat pun menarik. Tak suka i-City, menipu je.

    ReplyDelete

Komen mencerminkan diri kita. Segala komen yang ditulis diucapkan ribuan terima kasih. Jangan serik untuk menulis komen demi kebaikan bersama.

nuff

SantaiEmas

CK Free Auto Backlink My Ping in TotalPing.com Personal Blogs
best blogs

Babab Ping

My Love and Cute Kids © . Designed by MaisarahSidi.com