Perkahwinan Ke-3 ustaz Azhar Idrus : makna tersirat

May 26, 2013

Trend di FB hari ini ialah perkahwinan ke-3 UAI..
Walaupun lelaki boleh berkahwin 4 jika mampu, tetapi UAI yang berjaya 'hatrik' ni jelas menunjukkan kekuatan isteri pertama dan keduanya. Kalau tak silap, pada akhir Ogos 2012, UAI baru saja menimang cahaya mata lelaki. Maknanya baby tu baru 9 bulan umurnya, kalau kita manusia biasa.. time baby umur 9 bulan ni ayah dan ibu asyik 'menggentel' je pipi baby sbb 'geram' .. tapi berbeza dengan UAI sanggup 'mencari' yang lain... Jika yang dikahwininya janda, oku, ibu tunggal atau andartu tak de le menjadi persoalan, tapi isteri baru UAI jelas cantik menawan walaupun wajahnya dilindungi oleh sehelai purdah nipis., Sebagai perempuan biasa, mama rasa isteri-isteri UAI mesti sudah dididik dan mempunyai sekeping hati yang maha suci kerana mampu 'meraikan' bersama majlis makan beradat suami. Sebenarnya apa yang UAI mahu tonjolkan? Kepuasan diri kerana mampu 'melembutkan'dan 'meredhakan' hati isteri? Mama tahu mereke kuat.. tapi percayalah, hanya perempuan tahu isi hati perempuan....

Published with Blogger-droid v2.0.10

You Might Also Like

5 Comment

  1. hahaha..

    takpe lah..

    doakan sahaja kebahagiaan mereka..

    :)

    ReplyDelete
  2. tak semua perempuan mampu buat sebegitu. just kita dua'a kan yang terbaik.. INSYALLAH..

    ReplyDelete
  3. agreed.. hanya perempuan tahu isi hati perempuan..

    moga mereka kekal bahagia. in shaa allah..

    ReplyDelete

Komen mencerminkan diri kita. Segala komen yang ditulis diucapkan ribuan terima kasih. Jangan serik untuk menulis komen demi kebaikan bersama.

PING

CK Free Auto Backlink My Ping in TotalPing.com Personal Blogs
best blogs

Popular Posts

Blog Archive

Labels