Klik@Lazada

nuff

AFB Feeds

Guru wajib ada FB

Cikgu Iza | June 24, 2013 | 9 Komen |
Biru mata hitamku... tema Hari Guru tahun ni warna biru turqois....

 Biru Turqois mama tiada...
Warna caca marba tapi mama ada...

Pagi tadi dengar Astro Awani 745, mama dapat idea untuk menulis entri ni. Almaklum, dah +- 15 hari blog ni tak berupdate. Sibuk memanjang kerana minggu lepas Jemaah Nazir berkampung di sekolah mama. Punyalah teruk 'kami' dikerah untuk menyiapkan segala mak nenek fail termasuklah fail PBS sampai blog terpinggir terus. Sebenarnya, memang tak ingat langsung yang mama ada blog pun!
YB Ahmad Maslan kata "YB perlu ada FB" iaitu Fakta dan Berani. Jika tiada fakta, YB akan 'temberang' dan jika tiada berani, YB takut untuk menegakkan kebenaran. Betullah tu, mama sokong 100% tapi yang mama tak berapa nak sokong, katanya lagi " 'dia orang' bukannya 'tera' sangat pun" Ni yang mama tak berapa nak gemar, kerana sikap 'memperlekeh' orang tu, masih menebal dalam diri para pemimpin. Berbeza pula, malam tadi, buat pertama kalinya mama salute pada YB Shahidan Kassim kerana kenyataannya "kalau kita rasa 'senjata kita tajam', 'senjata mereka lagi tajam'" Semangat sebeginilah yang perlu ada dalam diri setiap pemimpin, sentiasa memperbaik dan meningkatkan keupayaan diri, bukan asyik memperlekeh orang lain. Nanti orang tak suka tauuu..... PRU 14 bukannya lama sangat lagi...
Pada mama, tak ada bezanya dengan guru. Guru juga perlu ada FB supaya tidak hanya 'menggoreng' dan 'akur dengan telunjuk' orang lain sahaja. Semoga semua guru membuka akaun FB dalam diri masing-masing, in sha allah.

9 comments:

  1. Igtkan FB yg toott tu kak. Heheheh...rupanya Fakta dan Berani. Ok. Heheheh....

    ReplyDelete
  2. salam
    terimakasih follow saya...follow sini kembali..

    saya dan guru kelas anak2 saling jadi 'friend' kat FB..boleh bertanya direct hal anak2..

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum HM

    saya setuju

    ReplyDelete
  4. wahh perkataan wajib tuh tak menahan..tapi kebanyakkan semua ada pesbuk kn..cntek tema biru itam tu

    ReplyDelete
  5. assalamualaikum aimaniman....betul kena mengikuti era perubahan yg semakin maju skg ni...:)

    ReplyDelete
  6. ohhhhhhhhh...cuak juga tadi kenapa cikgu kena ada FB..rupanya maksud yg lain..he..he

    ReplyDelete
  7. ada pro & cons lah sebenarnyer !

    ReplyDelete
  8. salam.mekasih singgah blog saya..
    salam nkenal dr m3h
    done follow

    ReplyDelete

Komen mencerminkan diri kita. Segala komen yang ditulis diucapkan ribuan terima kasih. Jangan serik untuk menulis komen demi kebaikan bersama.

nuff

SantaiEmas

CK Free Auto Backlink My Ping in TotalPing.com Personal Blogs
best blogs

Babab Ping

My Love and Cute Kids © . Designed by MaisarahSidi.com