Hari Raya Lycra Peplong...

August 12, 2013

Tema .. mudah dijaga, senang dipakai, x perlu berebut-rebut nak gosok.. tentu saja lycra..


adik no 6 & 7 beraya kat rumah mil dia orang

sesi bermaafan

kami tema pink blend dengan hijau pucuk pisang...

baju anak mama macam kek lapis la pulak

Raya ke-5 baru dapat berblog balik. Rindu juga pada blog yang dah bersawang ni, tapi syok beraya lagi best. Mama cuma nak berkongsi kemeriahan kami sekeluarga beraya dengan lycra.. memang mudah, lepas ni nak buat koleksi baju lycra la pulak dah...Cuma yang tak best, baju anak2 mama macam kek lapis berjalan la pulak, penuh warna-warni dan peplum jadi 'peplong'... frust la sebab dah jahit dengan tukang jahit yang 'terkenal', kalau mama sebut di sini mesti orang shah alam kenal, tapi apa kan daya, mungkin kerana terlalu banyak jahitan, maka saiz pun bercampur aduk... Lepas ni, mama rasa nak beli sendiri lycra di jakel dan upah jahit kat kedai biasa2 je kerana upah pada tukang jahit 'terkenal' pun peplum jadi 'peplong' kan... Moralnya, itulah orang Melayu, dah terkenal, untung dah banyak tapi tak pandai nak 'jaga' customer. Kalau cina? Bukan mama nak mengutuk, tapi itulah kenyataan...

Selamat Hari Raya
siapa yang ada menghadapi masalah sama?
Grrrrrrrrrrrrrram..

You Might Also Like

5 Comment

  1. Selamat hari raya iza ...

    Akak pun guna kain lycra juga... kita org beli ready made jer... puas hati juga dgn peplum dia orang..

    ReplyDelete
  2. mmng frust bila apa yg kita nak tak menjadi spt yg diharapkan..my sis in law pun frust baru ni..kain mahal tp bajunta tah apa2 tak bleh pakai.

    ReplyDelete
  3. selamat hari raya.. maaf zahir dan batin :)

    ReplyDelete
  4. selamat hari raya mama..... comel baju anak2 mama....

    ReplyDelete

Komen mencerminkan diri kita. Segala komen yang ditulis diucapkan ribuan terima kasih. Jangan serik untuk menulis komen demi kebaikan bersama.

PING

CK Free Auto Backlink My Ping in TotalPing.com Personal Blogs
best blogs

Popular Posts

Blog Archive

Labels