Like Emas Like Powergold

Pages

@aimaniman |

Hari Raya Lycra Peplong...

Tema .. mudah dijaga, senang dipakai, x perlu berebut-rebut nak gosok.. tentu saja lycra..

adik no 6 & 7 beraya kat rumah mil dia orang

sesi bermaafan

kami tema pink blend dengan hijau pucuk pisang...

baju anak mama macam kek lapis la pulak

Raya ke-5 baru dapat berblog balik. Rindu juga pada blog yang dah bersawang ni, tapi syok beraya lagi best. Mama cuma nak berkongsi kemeriahan kami sekeluarga beraya dengan lycra.. memang mudah, lepas ni nak buat koleksi baju lycra la pulak dah...Cuma yang tak best, baju anak2 mama macam kek lapis berjalan la pulak, penuh warna-warni dan peplum jadi 'peplong'... frust la sebab dah jahit dengan tukang jahit yang 'terkenal', kalau mama sebut di sini mesti orang shah alam kenal, tapi apa kan daya, mungkin kerana terlalu banyak jahitan, maka saiz pun bercampur aduk... Lepas ni, mama rasa nak beli sendiri lycra di jakel dan upah jahit kat kedai biasa2 je kerana upah pada tukang jahit 'terkenal' pun peplum jadi 'peplong' kan... Moralnya, itulah orang Melayu, dah terkenal, untung dah banyak tapi tak pandai nak 'jaga' customer. Kalau cina? Bukan mama nak mengutuk, tapi itulah kenyataan...

Selamat Hari Raya
siapa yang ada menghadapi masalah sama?
Grrrrrrrrrrrrrram..


Sudah baca sila komen

5 comments:

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Selamat hari raya iza ...

Akak pun guna kain lycra juga... kita org beli ready made jer... puas hati juga dgn peplum dia orang..

Nurzakiah Hanum said...

meriah kan

whitecappuccino said...

mmng frust bila apa yg kita nak tak menjadi spt yg diharapkan..my sis in law pun frust baru ni..kain mahal tp bajunta tah apa2 tak bleh pakai.

Razfira said...

selamat hari raya.. maaf zahir dan batin :)

munna said...

selamat hari raya mama..... comel baju anak2 mama....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Template Edited By Cikgu Ma ♥ All Rights Reserved ©Aimaniman 20/12/2012