Hot : Miss World milik Filipina!

September 29, 2013

Tahniah kepada Filipina kerana berjaya menundukkan 120 negara lain termasuk negara maju dalam pemilihan Miss World 2013. Kejayaan ini menunjukkan bahawa 'negara kerdil' juga mampu menang jika ada komitmen dan kesungguhan. Pertandingan Miss World bukan setakat menilai kecantikan, malah tahap IQ, kemahiran berkomunikasi dan banyak lagi. Diharapkan kejayaan Filipina ini membuka mata Malaysia agar terus berusaha untuk menandingi kuasa besar dalam pertandingan yang tidak melibatkan kelebihan fizikal, terutamanya dalam sukan memanah dan bowling. Bukanlee mama kata masuk Miss World juga untuk menjulang nama negara! Contohnya, di sekolah2, setiap sekolah diminta mencari kelebihan masing2 untuk menonjolkan nama sekolah. Kalau dah bola sepak asyik kalah je, apa salahnya kita cari sukan lain yang orang lain tera tapi kita juga boleh jadi lebih tera jika latihan dan teknik serta taktik permainan yang betul diamalkan. Pendek kata, kita kena berlawan secara bijak bukan secara membabi buta dan akhirnya asyik kena ketawakan oleh lawan saja. Kerdil sangat ke Malaysia ni atau memang spesies yang susah nak menerima perubahan?

Published with Blogger-droid v2.0.10

You Might Also Like

1 Comment

  1. pd pandangan sy kite ni krg daya bersaing...kdg2 tu menyampah jg, br je mng da tabur habuan sana sini.. kat situ je da letak beban...so cm ne la nk bersaing ke peringkat tertinggi

    ReplyDelete

Komen mencerminkan diri kita. Segala komen yang ditulis diucapkan ribuan terima kasih. Jangan serik untuk menulis komen demi kebaikan bersama.

PING

CK Free Auto Backlink My Ping in TotalPing.com Personal Blogs
best blogs

Popular Posts

Blog Archive

Labels