Like Emas Like Powergold

Pages

@aimaniman |

Menteri Pendidikan Tunaikan Janji pada Mama!

Gempakkan tajuk? Setelah berbalas-balas emel dan 'berbual mesra' dengan PA KPM sejak 19 Ogos lagi, akhirnya hari ini Menteri Pendidikan tunaikan janjinya! Cuba teka apa yang dijanjikannya? Bonus 2 bulan gaji? In sha allah kalau ada dalam bajet. Tapi janji ni lebih besar tau. Suspen tak? Apa tak besarnya, kerana jika benda yang dijanjikan ini tiada, menyebabkan kerja mama tak settle tau. Sesiapa yang menjadi guru majalah tentu faham, tahun ini sampai bulan september kata alu-aluan menteri belum diupload dalam website kementerian tau. Macam mana mama nak minta kebenaran mencetak majalah jika kata alu-aluan menteri tiada. Akhirnya, usaha mama menghantar emel berhasil apabila kata alu-aluan tu diemel sendiri ke emel mama, siap ada nama majalah dan edisi ke berapa! Kira kata-kata aluan khas la tuh sebab biasanya yang diupload di website kpm secara umum tanpa nama dan edisi majalah! Moral dpd story ni: kita jangan asyik menunggu je bagai menanti buah yang tak gugur. Ingat Menteri tu nak fikir tentang masalah kita je ke, banyak masalah lain yang harus disettlekan. Sebagai menteri, ada juga saat beliau lupa atas perkara yang dianggap 'remeh' pada mereka tapi besar pada kita. Tapi apa2 pun tq,tahun depan jangan lupa upload awal2 ye....

Published with Blogger-droid v2.0.10

Sudah baca sila komen

10 comments:

Mas Zull said...

assalamualaikum aimaniman...wah seronoknya kalau dpt bonus...;)

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

Alhamdulillah dh settle kan....blh la settlekan kerja cpt2 :-)

Farah Waheda Wahid said...

Alhamdulillah, supaya kerja cepat settle yer...wah bakal dapat bonus..best best...

Khai♥Rin : anies said...

wah tahniah3

hana hadi said...

guru majalah mmg menantikan kata laluan dari menteri.. hehe

ezaiza Iza said...

Isshhhh x da bonus cuma angan2 mimpi terindah jek

ezaiza Iza said...

Isshhhh x da bonus cuma angan2 mimpi terindah jek

Aisy Nasiha said...

Ooo..penting bendanya ni.. tak penah saya terlibat dengab hal ni.. baru tahu info ni

Kesuma Angsana said...

wah seronoklah mcm tu yer.. neway tq doa utk Adik, belum UPSR lagipun dier baru 7 tahun je hehehe

Cik Itah@RRP said...

alhamdulillah..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Template Edited By Cikgu Ma ♥ All Rights Reserved ©Aimaniman 20/12/2012