Menteri Pendidikan Tunaikan Janji pada Mama!

September 10, 2013

Gempakkan tajuk? Setelah berbalas-balas emel dan 'berbual mesra' dengan PA KPM sejak 19 Ogos lagi, akhirnya hari ini Menteri Pendidikan tunaikan janjinya! Cuba teka apa yang dijanjikannya? Bonus 2 bulan gaji? In sha allah kalau ada dalam bajet. Tapi janji ni lebih besar tau. Suspen tak? Apa tak besarnya, kerana jika benda yang dijanjikan ini tiada, menyebabkan kerja mama tak settle tau. Sesiapa yang menjadi guru majalah tentu faham, tahun ini sampai bulan september kata alu-aluan menteri belum diupload dalam website kementerian tau. Macam mana mama nak minta kebenaran mencetak majalah jika kata alu-aluan menteri tiada. Akhirnya, usaha mama menghantar emel berhasil apabila kata alu-aluan tu diemel sendiri ke emel mama, siap ada nama majalah dan edisi ke berapa! Kira kata-kata aluan khas la tuh sebab biasanya yang diupload di website kpm secara umum tanpa nama dan edisi majalah! Moral dpd story ni: kita jangan asyik menunggu je bagai menanti buah yang tak gugur. Ingat Menteri tu nak fikir tentang masalah kita je ke, banyak masalah lain yang harus disettlekan. Sebagai menteri, ada juga saat beliau lupa atas perkara yang dianggap 'remeh' pada mereka tapi besar pada kita. Tapi apa2 pun tq,tahun depan jangan lupa upload awal2 ye....

Published with Blogger-droid v2.0.10

You Might Also Like

10 Comment

  1. assalamualaikum aimaniman...wah seronoknya kalau dpt bonus...;)

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah dh settle kan....blh la settlekan kerja cpt2 :-)

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah, supaya kerja cepat settle yer...wah bakal dapat bonus..best best...

    ReplyDelete
  4. guru majalah mmg menantikan kata laluan dari menteri.. hehe

    ReplyDelete
  5. Isshhhh x da bonus cuma angan2 mimpi terindah jek

    ReplyDelete
  6. Isshhhh x da bonus cuma angan2 mimpi terindah jek

    ReplyDelete
  7. Ooo..penting bendanya ni.. tak penah saya terlibat dengab hal ni.. baru tahu info ni

    ReplyDelete
  8. wah seronoklah mcm tu yer.. neway tq doa utk Adik, belum UPSR lagipun dier baru 7 tahun je hehehe

    ReplyDelete

Komen mencerminkan diri kita. Segala komen yang ditulis diucapkan ribuan terima kasih. Jangan serik untuk menulis komen demi kebaikan bersama.

PING

CK Free Auto Backlink My Ping in TotalPing.com Personal Blogs
best blogs

Popular Posts

Blog Archive

Labels