Ramalan Soalan SPM BM 2 2013 : Hot!

September 22, 2013

SPM 2013 hanya tinggal 46 hari lagi saja.... Tentu ramai calon SPM 2013 mencongak-congak soalan yang bakal keluar kerana SPM merupakan penentu hala tuju kehidupan mereka kelak. Mama bukan nak jadi tok nujum, tapi analisis perbandingan teks antologi (baru)yang pernah keluar dalam SPM yang ada di http://bmspm ni memang banyak membantu. Pola teks yang keluar pada spm julai dan spm nov amat membantu kita untuk meramal soalan yang bakal keluar. Dalam tempoh tak sampai 50 hari lagi nak SPM ni, pada mama tak salah jika kita belajar secara 'smart'... Bukan ke kita dah study selama 2 tahun, so apa salahnya jika kita buat analisis supaya tidak menggelabah nak utamakan yang mana satu. Kita boleh tekankan teks yang diramal tapi jangan abaikan teks yang lain. Lagipun, pola soalan 2b,c dan d kan mudah, i- soalan drpd teks, ii- soalan kbkk dan iii-soalan komsas. Kalau tak keluar pun teks yang diramal, soalan i dan ii masih boleh dijawab dan sebahagian soalan iii juga boleh dijawab kerana ambil contoh drpd petikan...Yang penting, jangan 'malas' nak menulis, cuba saja, tak rugi pun kalau kita mencuba. Takkan le perjuangan selama 2 tahun di tingkatan 4 dan 5 kita akhiri dengan tidur selama 2 jam 30 minit kan? Cuma kita yang menentukannya...caiyok calon spm 2013!

Published with Blogger-droid v2.0.10

You Might Also Like

12 Comment

  1. sis..emelkan sy spot2 ni bleh?hee
    nailofarwardah@gmail.com
    tq2 =D

    ReplyDelete
  2. mesti calon2 spm skrg x leh ddk diam...sm cm kite dulu agk nyer ;-)

    ReplyDelete
  3. maaf gambar ni kurang jelas, boleh hantar gambar ini ke hazirahbakri@gmail.com
    Kerjasama puan amatlah dihargai :)

    ReplyDelete
  4. tk jelas sangat lah. boleh tk emailkan kat sy juga spot2 ni? kt superherohairul@gmail.com
    kerjasama amat dihargai. terima kasih :)

    ReplyDelete
  5. salam.. blh tak kalau emailkan soalan spot ni pada sy dia email.. nfadhliana@mrsmkch.edu.my... tq..

    ReplyDelete
  6. Salam . Boleh emailkan soalan ni kat nursyafawani08@gmail.com :D

    ReplyDelete
  7. As salam.boleh tolong email pd saya tak?gambar tak jelas....tqvm
    manisah@tiongnam.com.my

    ReplyDelete
  8. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  9. X nmpak la. Boleh anta kat norasyikin96@gmail.com jasa puan sya kenang smpai bila2. Tq :)

    ReplyDelete
  10. nak minta kongsi . email : shanaz_mayer@yahoo.com. terima kasih. dari finas

    ReplyDelete
  11. tolng email sy untuk lebih jelas aenanabila@gmail.com

    ReplyDelete
  12. tolong hantar dekat email raniafranco@yahoo.com . .thanks

    ReplyDelete

Komen mencerminkan diri kita. Segala komen yang ditulis diucapkan ribuan terima kasih. Jangan serik untuk menulis komen demi kebaikan bersama.

PING

CK Free Auto Backlink My Ping in TotalPing.com Personal Blogs
best blogs

Popular Posts

Blog Archive

Labels