Rashid Sidek : Berjasa atau Derhaka?

September 21, 2013

Rashid Sidek akhirnya mengikut jejak langkah Misbun, keluar dari BAM...
Dua persepsi berbeza daripada orang kuat BAM, Tengku Mahalil dan orang kuat MSN, Datuk Zolkepkes Embung atas pemergian Rashid. Sorang kata 'kehilangan besar' sementara sorang lagi kata 'bukan satu kehilangan'.Nada orang kuat BAM 'penuh dengan kebencian', seolah2 Rashid tiada jasa langsung pada BAM dan negara. Pada mama, walau sekecil zarah pun jasa seseorang, kita jangan mudah melatah menidakkannya hanya semata2 kerana api amarah sedang menyala. Sikap Tengku Mahalil hanya membuka pekung di dada tentang kepincangan BAM apatah lagi kegagalan mereka mencipta penganti Datuk LCW. Pada mama, bukan kesilapan jurulatih semata2, apatah lagi mereka hanya 'pekerja' yang menjalankan amanah, yang lebih utama ialah pengisian, perancangan, r & d dan inovasi yang telah diaplikasi oleh BAM. Tak guna pucuk pimpinan bertukar tetapi pengisian masih ditakuk lama. Semoga mereka boleh 'berdamai' demi kemajuan sukan badminton negara. Tak malu ke kita kalah je dengan Lin Dan walhal prinsipnya sama dengan prinsip king gobal, tak perlukan 'ranking' tapi dapat juga jadi juara. Peliknya, king gobal tak utamakan ranking juga tapi bola kita kalah je! Mungkin bola dan badminton kena belajar dari China koott...

Published with Blogger-droid v2.0.10

You Might Also Like

4 Comment

 1. itulah selalu berlaku... dia dah kerahkan tenaga dan usianya untuk berbakti pada negara... jika dia keluar pun tak salah.. ishhh

  ReplyDelete
 2. Siapa Tengku Mahalil? Tak payahlah cakap mengenai pingat emas, perak atau gangsa seperti yg pernah dimiliki Rashid, pingat besi atau pingat kayu pun rasanya tak pernah dia dapat untuk sukan badminton Malaysia. Yg saya tahu dia cuma seorang VVIP yg kaya raya, mungkin kuasa wang pemimpin boleh menentukan kemajuan sukan di negara ini??

  ReplyDelete
 3. Kalo lagenda piala thomas 1992, pun die xkenal..xpeduli...cmner nk lahirkan jaguh baru...nk cerita pasal sains dan badminton..tp xtahu pasal badminton..angkuh plak tu...org tu kuar cara baik..xyh larr nk saman2...satu team malaysia kot g ibl tu..tyg kt astro..media tmpatan..cmner BAM xtau ni..BAM ni btul ker kt Malaysia??

  ReplyDelete
 4. Kalo lagenda piala thomas 1992, pun die xkenal..xpeduli...cmner nk lahirkan jaguh baru...nk cerita pasal sains dan badminton..tp xtahu pasal badminton..angkuh plak tu...org tu kuar cara baik..xyh larr nk saman2...satu team malaysia kot g ibl tu..tyg kt astro..media tmpatan..cmner BAM xtau ni..BAM ni btul ker kt Malaysia??

  ReplyDelete

Komen mencerminkan diri kita. Segala komen yang ditulis diucapkan ribuan terima kasih. Jangan serik untuk menulis komen demi kebaikan bersama.

PING

CK Free Auto Backlink My Ping in TotalPing.com Personal Blogs
best blogs

Popular Posts

Blog Archive

Labels