Like Emas Like Powergold

Pages

@aimaniman |

MyArtis : Siapa Tiru Siapa?

Kita dihidangkan dengan pelbagai pilihan laman maya menceritakan kisah dan gossip artis. Selama ni, blog Beautifulnara.com dan Rotikaya.com yang biasa mama lawati. Tapi bila klik mynewshub.com.. dia promote MyArtis dan bila google, ada juga website ni... Yang tak bestnya, kedua-duanya guna nama MyArtis! Macam tak ada nama lain.. Takut-takut nanti orang kata dia tiru dia pulak dah...



Jadi, terserah kepada kita sebagai pembaca untuk menilai website mana yang lebih 'jujur' dan lebih awal mendapatkan berita sahih dan bukan yang direka-reka. Almaklum, pembaca kini lebih bijak, matang dan yang lebih penting telah dihidangkan dengan pelbagai pilihan di pentas maya. Apa yang mama lihat, untung jadi artis di Malaysia ni kerana banyak website berlumba-lumba untuk mengetengahkan isu artis seolah-olah sebagai 'pelaris' untuk datang ke blog masing-masing. Nak cerita pasal anak ke baby ke, tak ramai orang suka nak klik, kecuali blog blogger terkenal nieh. Bagi mama, bagus juga .. kerana boleh juga jadi 'peneman' di kala kebosanan.... Tepuk dada tanya je le selera nak klik yang mana...


Sudah baca sila komen

2 comments:

atuk said...

Assalamualaikum Mama

tak pernah masuk laman web tu...

Anonymous said...

sebenarnya, bukan mynewshub.com sahaja yang tiru, malah ada blog baru guna myartis.my.

Saya rasa, myartis.com adalah laman terawal dan pertama menggunakan nama tu. Leh google atau cek kat Alexa, dia ada historynya kat bawah. http://web.archive.org/web/*/http://myartis.com

sekian forensik saya

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Template Edited By Cikgu Ma ♥ All Rights Reserved ©Aimaniman 20/12/2012