Like Emas Like Powergold

Pages

@aimaniman |

PBS : Latihan ala Buku Teks!

Bukan promote, tapi mencadangkan... almaklum, anak2 time cuti ni asyik main je, kalau boleh biarlah mereka buat sedikit latihan supaya dapat band 6 ooii, sapa tak mau kan...

Adik mama yang mengajar di sekolah rendah cadangkan mama agar membeli buku kerja ni kerana latihan di dalamnya memang mengikut silibus dalam buku teks. Mama tak tahu lee kerana mama tak ajar kelas pbs, lagipun di wekolah menengah murid tak dibenarkan membeli buku kerja, semua latihan kena made in oleh guru sendiri, tak kira le yang diupload, yang dicopy n paste atau diriso, pendek kata ibu bapa tidak perlu mengeluarkan duit poket sendiri. Tapi di sekolah rendah, terbalik pula! Di sekolah yang bakal kakak iman masuk darjah 1 ni siap dah sediakan senarai buku kerja wajib! Dalam hati mama, untung cikgu2 sekolah tu.... Mama juga dah google soalan Linus untuk kemasukan kelas tahun 1, kalau boleh biar kakak iman dah biasa dengan soalan dan dapat masuk kelas pertama. Pada mama biar dapat nombor banyak dalam kelas pertama berbanding dapat nombor 1 dalam kelas hujung. Bagi ibu bapa yang juga guru tentu faham... kelas hujung tu macam mana, baik2 anak kita nak belajar jadi tak dapat belajar! Sebab tu le mama google soalan linus tahun 1 dan latihan dari buku macam dalam gambar. Bagi ibu bapa yang 'risau' tak menentu anak2 bakal masuk tahun 1 tahun depan, jom pakat google linus dan beli buku tuh... semoga ada manfaatnya kan,..
Published with Blogger-droid v2.0.10

Sudah baca sila komen

5 comments:

Nurzakiah Hanum said...

best2

Farah Waheda Wahid said...

memang bagus kalau penuhi aktiviti2 cuti sekolah macam ni... aktiviti macam nilah yang dapat menjana minda dan pemikiran...

Daddy Ziyyad said...

mmg bagus belikan buku2 ni...sebab cuti sekolah sebulan lebih...takkan langsung tak asah minda...:)

Cik Itah@RRP said...

bagus ni..

Khai♥Rin : anies said...

br tau..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Template Edited By Cikgu Ma ♥ All Rights Reserved ©Aimaniman 20/12/2012